Artiest Dotan gebruikt digitaal trollenleger om anderen aan te vallen en zichzelf te versterken

Hilarisch dat zoiets als een ‘trollenleger’ dus blijkbaar niet alleen een middel is voor de politiek om invloed te verkrijgen en aandacht te vergaren, maar dat het nu ook gebruikt lijkt te worden in de muziekwereld. De zanger Dotan heeft jarenlang social media beïnvloed om zijn imago te verbeteren en die van anderen te verbrijzelen.

In 2015 maakt Dotan furore als hij een ernstig zieke fan na afloop van zijn show een hart onder de riem komt steken. De fan, genaamd Aron Leegwater, deelt het verhaal op sociale media. Lovende reacties volgen op het mooie gebaar van Dotan. Diverse media schenken aandacht aan de gebeurtenis en het bericht wordt massaal gedeeld. Maar, zo blijkt nu, die ontroerende ontmoeting in de parkeergarage van de Ziggo Dome heeft nooit plaatsgevonden. Aron Leegwater is namelijk een fictief persoon.

Zo zijn er veel meer voorbeelden waarmee Dotan zichzelf sociaal bevredigt en de publieke opinie probeert te beïnvloeden.

Dotan beweert dat hij niets van de nepprofielen weet. ,,Ik vind het heftig. En heel naar.” De Home-zanger is naar eigen zeggen bereid om zijn profielen op te schonen en wil dat de onderste steen boven komt. ,,Ook als dat betekent dat ik geen social media meer heb of met 1 volger moet beginnen. Dat is dan maar zo. Ik wil gewoon niet dat dit te vinden is op mijn pagina’s. Ik wil dat dit verdwijnt. Ik word er misselijk van als ik dit zie.”

Is natuurlijk makkelijk te zeggen als je al niet meer aan de grond staat en door je eigen campagestrategie (al dan niet onwetend) al op de hoogste torens staat. Dan is vanaf 0 beginnen niet meer zo moeilijk en is het vooral een verklaring voor de bühne. We zullen niet weten wat wel of niet waar is, maar dat Dotan zijn verhaal ongeloofwaardig is, dat staat als een paal boven water. Laat het hem maar voelen, denk ik dan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. DolleDries

  Over wie hebben we het hier.

 2. Adriaan

  Dotan? Wie is Dotan?

  1. Adriaan

   Ik heb gelijk even gegoogled en nu weet ik waarom dit hufterje zo bezig is.

   Dotan werd als jongste zoon van kunstschilderes Patty Harpenau geboren in Jeruzalem en groeide op in Amsterdam. In juli 2005 kwam hij op 18-jarige leeftijd in het nieuws omdat hij zijn middelbare school, het Goois Lyceum, voor de kortgedingrechter daagde. Hij verloor deze rechtszaak. (Bron: Wikipedia).
   Kijk en dat heeft hij nooit kunnen verwerken. Vandaar. Deze figuur classificeer ik onder het kopje: Loosers.

 3. bifbof

  Dood aan wie ?

 4. buitenbeentje

  Artiest, zanger.

  Tja, je moet iets als je geen talent hebt.

 5. Vit

  Hey waar ken ik dat van?

  1. robroy

   SSSSSTTTTTT maak hem niet wakker Vit hahahahaha

 6. Ni28

  Over gebruik van trollen weten wij op het DDS forum alles. En dat zij niet opgeruimd worden ook.

 7. Mar

  De media zijn zo vol van dit verhaal, dat meerdere websites niet 1 maar 2 of meer artikelen op 1 dag eraan wijden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.