Groot modefanaat klaar met #metoo: ''Geen model worden als je niet aan je slipje getrokken wil worden''

Groot modefanaat klaar met #metoo: ''Geen model worden als je niet aan je slipje getrokken wil worden''

Een van de grootste namen van de modewereld, Kark Lagerfeld, heeft aangegeven dat die helemaal klaar is met de #metoo discussie. Hij gaat zelfs zo ver dat die vindt dat vrouwen niet moeten zeiken als er aan hun string getrokken wordt, anders moeten ze maar geen model worden. Het lijkt alsof die een gechargeerde tegenreactie wil geven op de uit de hand gelopen #metoo discussie.

Modellen die klagen over handtastelijke ontwerpers of fotografen kunnen volgens Lagerfeld beter bij de nonnen gaan. ,,Daar is altijd wel plek voor je. Ze zoeken nog mensen, hoor ik!'', schertst hij in gesprek met de Franse modesite Numéro.

De excentrieke modefanaat hoorde de talloze #metoo-onthullingen van vrouwen over hun ervaringen met seksueel misbruik de afgelopen maanden met verbijstering aan. ,,Ik ben nog het meest geschokt over al die sterretjes die er twintig jaar over hebben gedaan om zich te herinneren wat er is gebeurd'', zegt Karl. ,,Om nog maar te zwijgen over het gebrek aan getuigen voor eventuele rechtszaken.''

Dit soort gechargeerde opmerkingen, of die het daadwerkelijk zo bedoelt of niet, maken de discussie naar mijn mening alleen maar erger. Dit hoort niet in zo een discussie en duwt de angel juist verder in de politieke huid van het discours. We moeten een balans vinden in de discussie, niet van de ene radicale kant naar de andere radicale kant. Dan krijg je alleen extreme reacties op een fenomeen dat best belangrijk is en waar juist wel een inhoudelijke goede discussie over gevoerd moet worden.

Natuurlijk, hij heeft gelijk dat het overtrokken is allemaal en dat we een verkeerde radicale kant op gaan met een publieke discussie over zoiets seksueels, maar op deze manier draagt hij geen steentje bij aan het normaliseren van een an sich belangrijke discussie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties