Artiest Dotan gebruikt digitaal trollenleger om anderen aan te vallen en zichzelf te versterken

Artiest Dotan gebruikt digitaal trollenleger om anderen aan te vallen en zichzelf te versterken

Hilarisch dat zoiets als een 'trollenleger' dus blijkbaar niet alleen een middel is voor de politiek om invloed te verkrijgen en aandacht te vergaren, maar dat het nu ook gebruikt lijkt te worden in de muziekwereld. De zanger Dotan heeft jarenlang social media beïnvloed om zijn imago te verbeteren en die van anderen te verbrijzelen.

In 2015 maakt Dotan furore als hij een ernstig zieke fan na afloop van zijn show een hart onder de riem komt steken. De fan, genaamd Aron Leegwater, deelt het verhaal op sociale media. Lovende reacties volgen op het mooie gebaar van Dotan. Diverse media schenken aandacht aan de gebeurtenis en het bericht wordt massaal gedeeld. Maar, zo blijkt nu, die ontroerende ontmoeting in de parkeergarage van de Ziggo Dome heeft nooit plaatsgevonden. Aron Leegwater is namelijk een fictief persoon.

Zo zijn er veel meer voorbeelden waarmee Dotan zichzelf sociaal bevredigt en de publieke opinie probeert te beïnvloeden.

Dotan beweert dat hij niets van de nepprofielen weet. ,,Ik vind het heftig. En heel naar." De Home-zanger is naar eigen zeggen bereid om zijn profielen op te schonen en wil dat de onderste steen boven komt. ,,Ook als dat betekent dat ik geen social media meer heb of met 1 volger moet beginnen. Dat is dan maar zo. Ik wil gewoon niet dat dit te vinden is op mijn pagina’s. Ik wil dat dit verdwijnt. Ik word er misselijk van als ik dit zie."

Is natuurlijk makkelijk te zeggen als je al niet meer aan de grond staat en door je eigen campagestrategie (al dan niet onwetend) al op de hoogste torens staat. Dan is vanaf 0 beginnen niet meer zo moeilijk en is het vooral een verklaring voor de bühne. We zullen niet weten wat wel of niet waar is, maar dat Dotan zijn verhaal ongeloofwaardig is, dat staat als een paal boven water. Laat het hem maar voelen, denk ik dan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer