Boze dierenactivisten Oostvaardersplassen laten broodje hamburger staan uit eerbied voor overleden herten

Activisten die morgen gaan protesteren tegen de grote grazers die worden uitgehongerd in de Oostvaardersplassen, doen dat onder het genot van slechts een broodje kaas. Broodjes hamburger laat men staan, omdat de actievoerders dierenleed niet willen verergeren.

Geen broodjes hamburgers voor de dierenactivisten die strijden voor een humanere behandeling voor de dieren die momenteel opgesloten zitten in de ‘natuurenclave’ Oostvaardersplassen, nabij Lelystad. Al maanden weigert de provincie daar om de dieren op een fatsoenlijke schaal bij te voeren, en dat zet kwaad bloed bij een club actievoerders. Voor morgen heeft de groep “Stop het leed dat Oostvaardersplassen heet” dan ook een grote demonstratie en stille tocht aangekondigd. Morgenmiddag verzamelen de activisten zich op een plein in de Flevolandse hoofdstad. Aldaar zou men het volgende plan ter uitvoering brengen:

“Eerst verzamelen en broodjes hamburger !! Sprekers En daarna in optocht naar hèt provincie huis !!! Daar bieden we gedeputeerde H.Hofstra ,een verassing aan.”

Vervolgens zou men bloemen leggen voor de dode dieren, en met trailers de A6 op trekken. Om op de weg nog eens een goed statement te maken tegen het “crepeerbeleid” op de Oostvaardersplaasen. “Voor onze democratie,” vertellen de actievoerders erbij.

Maar tot hun eigen stomme verbazing konden de activisten echter niet op veel instemming rekenen. Op Twitter maakten linkse opiniemakers de oproep belachelijk, omdat men vantevoren broodjes hamburgers zou gaan eten. Anne Fleur Dekker hekelde de actie:

En ook GroenLinks-coryfee Huub Bellemakers was er niet over te spreken:

De dierenrechtenactivisten – zelf noemen ze zich “geen hippies of relschoppende dier activisten zijn, maar een afspiegeling van de maatschappij” – waren niet ongevoelig voor de kritiek, en hebben hun plan de campagne nu aangepast. De broodjes hamburgers zijn geschrapt. Men zal nu eerst broodjes kaas nuttigen alvorens op pad te gaan richting de A6:

Eind goed, al goed! Nou ja, voor de linkse opiniemakers en de activisten die strijden voor het beëindigen van het hongerbeleid voor dieren op de Oostvaardersplassen. Of de stervende dieren in het nepnatuurgebied er iets aan zullen hebben, moeten we afwachten…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Babaji538

  Wild vee schiet op tijd
  het bos in, bij donkere wolken.
  Als de zon door de bomen komt,
  is de tijding geklaard.
  Petra Hermans

 2. Uiterst Links

  De hypocrisie van deze zogenaamde “activisten” is idd lachwekkend

 3. Svetlana

  Het is inderdaad te gek voor woorden wat deze actievoerders doen. Eerst lekker naar de McDonalds en vervolgens gaan ze “dieren redden”. Dit zijn echter geen dierenactivisten maar tokkies

  1. Original NL

   Aldus onze halal vretende svetlana!

 4. palko

  Wat hebben dierenactivisten en milieuactivisten met elkaar gemeen? Het zijn beide actifascisten. Laten we hen voortaan liever zo noemen.

 5. Ni28

  “Eerst verzamelen en broodjes hamburger !!
  Een mooie Nederlandse zin.

 6. JanKlaasen

  Wat een idioten, alleen het taalgebruik al met al die uitroeptekens. En zodra ze weer thuis zijn natuurlijk snel een broodje hamburger…

 7. Ernst Quispel

  Mensen die producten van de bio-industrie eten verliezen daarmee elk recht om zich over dierenleed te bekreunen.

 8. sjun

  Broodjes hertenvlees gaan nog eens groot worden.

  1. Mariposa78

   Sjun geef mij dat adres, waar je een broodje hertenburger kan halen.
   Ben vleeselijk benieuwd hoe dat smaakt.

 9. Verlazques

  Ik stel voor dat u uw schoolgeld gaat terughalen, dieren overlijden niet, dieren gaan dood. Kijk eens in de dikke van Dale. Ook is het Nederlands uniek waar het mens en dier aangaat, dieren hebben een o.a. een kop en poten en een bek, waar de mens een hoofd, benen en een mond heeft. Mooie taal het Nederlands dat zo langzamerhand door iedereen wordt verkracht om dat ze niets meer geleerd hebben, alleen maar pretpakketten.

 10. Verlazques

  Can I have a breadje hamburger, vraagt u dat zo in de Angelsaksische landen? Nee sufkop het is geen broodje hamburger maar een Burger of een Hamburger, Cheeseburger Big Mac Whopper etc. Welterusten

 11. Gerlos

  Net langs Mac Donald geweest heerlijke hamburgers en het assortiment wordt uitgebreid met oostvaarderplassen delicatesse vers, vandaag geschoten morgen op uw bord. Smakelijk eten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.