Coalitie is niet tegen aanpassing sleepwet

Is dat even fijn! De uitkomst van het referendum wordt gewoon nageleefd. Die kut wet komt er natuurlijk alsnog gewoon, maar de regeringspartijen willen er best nog eventjes naar kijken en dat is echt heel erg lief.

Het fraaie is natuurlijk dat tijdens debatten rondom die wet al duidelijk werd dat er aanpassingen moesten komen om het volk niet te veel af te schrikken. Destijds kregen we vooral de belofte dat er zorgvuldig met de gegevens om zou worden gegaan maar dat stond nergens in dat wetsvoorstel verankerd. Nu moeten ze er nog een keer naar kijken maar vertellen ze niet precies welke voorstellen er nu wél in kunnen worden gezet.

De grootste problemen zitten hem natuurlijk in het kunnen doorsturen van gegevens naar andere inlichtingendiensten (lees: Amerika) ‘want staatsveiligheid’ en als het staatsveiligheid betreft kun je fluiten naar je roep om verantwoording! Ook het ronduit incompetente beleid van de overheid rondom digitale veiligheid zou meer zorgen moeten oproepen (was de toegangscode om de sluizen van de deltawerken te bedienen niet jarenlang ‘0-0-0-0’?). Gelukkig hoeven we ons daar allemaal geen zorgen over te maken want ze hebben beloofd dat ze daar zorgvuldig mee om zullen gaan en wij hebben natuurlijk toch niks te verbergen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. DolleDries

  . hier , daar en de mening van de meerderheid gaat in de prullenbak.

  1. Archetype01

   als jij dacht dat het referendum was voor de afschaffing ben jij te dom om te poepen..

 2. Gerlos

  Volgens mij zal die afgestuurdeerde IKEA minister aanpassingen doen aan het gedrocht sleepwet, of wordt dit weer de zoveelste leugen in Den Haag.

  1. hans-e-pans

   Het is op geen ankele manier te controleren welke aanpassingen er zullen worden gedaan en/of degene die met de Wiv wet gaat werken zich ook van de door te voeren wijzigingen iets zal aantrkken.

 3. fenderbender

  Tuurlijk gaat het gewoon door, het gereedschap is er dus ze moeten het legaal kunnen gebruiken, die wet komt hoe dan ook.
  95% van de bevolking heeft niets te verbergen en zit er ook niet mee, maar waar blijven deze gegevens.
  Voor iedereen word er een profiel gemaakt en onderhouden, spindocters en lobbyisten zijn er heel blij mee.
  Over een tijdje komen ze erachter dat ze het gedrag van een ieder kunnen beinvloeden via sublimatieve informatie die we zwz al in overvloed tot ons krijgen, ons koopgedrag , stemgedrag kunnen manipuleren.
  Toekomstmuziek?
  Dacht het niet

 4. FransP

  En samen met de ( verplichte) donorregistratie, mag je straks niets meer doen om je organen ( verplicht) aan een ander te geven.
  Waar doet me dat aan denken ? Oja George Orwell “1984”

 5. FransP

  Begint aardig op het boek van George Orwell “1984” te lijken.
  Eerst verplichten je organen af te staan, dan kijken of je je wel goed gedraagt en geen dingen doet waardoor je jouw organen verpest!

 6. Frits Jansen

  Je hebt hier hetzelfde probleem als bij andere referenda: je kunt er wel tegen zijn, maar wat wil je dan? De discussie wordt nu gedomineerd door een obsessie voor het delen van gegevens met buitenlands inlichtingendiensten. Niet omdat dat nou zo zorgelijk is, maar omdat het tastbaar is.

  Een veel groter probleem is gek genoeg dat de AIVD straks streng politiek gecontroleerd wordt. Dat is heel bedrieglijk, want het lijkt alleen maar goed. De moeilijkheid is alleen dat het gevaar dan groot is dat de AIVD wordt geregeerd door de politieke waan van de dag. De naam van de AIVD zal worden omgedoopt in “Anti Islam en Veiligheids Dienst”. Dat zullen sommigen misschien toejuichen, maar wie kaatst moet de bal verwachten: zo’n oorlogsverklaring zal de getergde moslims uiteindelijk tot terroristische aanslagen brengen. Ten onrechte? Hallo! Terroristen gaan nooit “terecht” te werk. Maar het werk van de AIVD zal dan wel averechts werken, een aanleiding geven tot veel meer terrorisme. je zou de AIVD zelfs een terroristische organisatie kunnen noemen.
  Het is nog niet te laat om te emigreren.

  1. Holland

   “je zou de AIVD zelfs een terroristische organisatie kunnen noemen.”
   ———————————————————————————–
   Frits Jansen is gek
   met een lepel in zijn bek
   en een vork in zijn kont
   zo draait Frits de wereld rond

 7. Banale Baviaan

  Dus in het kader van’ zoet houden van het volk’ komen ze er weer makkelijk vanaf, want dat de wet iets aangepast moest worden komt niet per sé door de uitslag van het referendum, maar eerder door diverse andere ‘haken en ogen’ een één of ander te laat gepresenteerd rapportje bijvoorbeeld. Een paar slappe aanpassingen en hard roepen dat de verstrekking van onze privé gegevens ‘onder streng toezicht’ komt te staan. (net zoals bij de financieele steun vd banken bij de krediet-krisis bijvoorbeeld waar ze ook nu al weer een loopje mee nemen). Dan heeft het volk ‘zijn zin’ toch? Dan ‘respecteert de regering onze stem is het niet? Om te braken gewoon.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.