De onschuld van islamitische migranten in Europa zorgt voor een gespleten samenleving

We kregen het al te horen vandaag, in België is er de islamitische partij ISLAM die de sharia wil doorvoeren en een islamitische staat wil. Dat mensen daarvan schrikken is pas schrikwekkend. Het is verre van onlogisch dat dit zou gaan gebeuren. Sterker nog, dit blijft natuurlijk niet iets wat louter gebeurt of zal gebeuren in België, maar in heel Europa waar er veel islamitische migranten zijn. 

Veel (rechtse) mensen doen alsof er een politieke macht is die islamitische migranten drijft naar Europa om hier alle landen islamitisch te maken. Dat soort complottheorieën zijn weerzinwekkend en vooral lachwekkend. Mensen hebben daar het intellectuele inzicht en de intelligentie niet voor. Sterker nog, zo een project zou zo veel mankracht kosten dat het uiteindelijk uit elkaar zou vallen. Zo zit de mens in elkaar, feilbaar en vol onvolkomenheden.

Nee, het ‘probleem’ ligt juist bij het feit dat deze islamitische migranten niet (willen) integreren. Zou u dat doen als u ervan overtuigd bent dat uw normen en waarden de juiste zijn? Als uw religie het summum is wat wij als mens kunnen bereiken? Wij willen niets doen aan onze normen en waarden en dat willen islamitische migranten natuurlijk ook niet. Het is lachwekkend naïef dat er (veelal linkse) mensen zijn die werkelijk waar geloven dat we allemaal happy samen kunnen leven met fundamenteel andere normen en waarden. Dat gaat natuurlijk sociale frictie opleveren en via de democratie geprojecteerd worden in de politiek en de rest van de samenleving.

De politieke onschuld van deze islamitische migranten is juist het ‘probleem’. Zij willen dat ze politiek gehoord worden, ze vinden dat de natie beter af is met de Shariah en de islam. Dat kan je hen niet kwalijk nemen, dat is heel menselijk. Juist dat aspect benadrukken veel denkers en opiniemakers al jaren. Het gaat niet per se om een vijandige en agressieve onderwerping van het Westen, maar veranderingen via de democratie en de politiek. Laat genoeg islamitische migranten toe en je creëert een gespleten samenleving en een gespleten politiek. Via de democratie komt dit tot uiting en stap voor stap wordt de samenleving fundamenteel veranderd. Niet vanuit schuld, maar juist de menselijke onschuld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

89 reacties

 1. Ritter

  Geert Wilders ( en anderen) waarschuwen al jaren voor de islamisering die nu plaatsvind.

  Deze islamisering vind steeds meer openenlijke plaats. Het oprichten van islamitische partijen (zoals in Nederland b.v. DENK en NIDA) zijn daar voorbeeld van.

  De feiten leren ons dat de meeste moslims niet integreren maar vasthouden aan hun islam en bijbehorend gedrag.

  De islam is niet compatibel met onze westerse waarden/normen/levenswijze; naarmate moslims steeds openlijker de islamtische levenswijzen promoten zal dat steeds meer tot “botsingen” leiden op verschillende gebieden. (normen en waarden die botsten)
  —–
  Iraans-Belgische tandarts waarschuwt: islamisme rukt op in Europa
  https://www.tijd.be/politiek-economie/internationaal-algemeen/Darya-Safai-Jullie-zouden-gerust-banger-mogen-zijn/9902847?ckc=1&ts=1497095023

 2. Ni28

  Gevaar zit niet in een complottheorie maar in laksheid waarmee de overheid hiermee omgaat. Die doet dan denken aan een complottheorie. Als je nu ziet welke invloed voor onze samenleving een nog altijd kleine groep moslims nu al heeft kunt je bedenken dat het steeds erger gaat worden als er meer komen. Want, en Kuzu b.v. zegt het zelf, geen integratie maar acceptatie. Dat is geen toestand meer die over vluchtelingen gaat maar om bezetters die ons eigen cultuur aan het veranderen zijn. En de politiek maakt in deze telkens stapjes terug dus de invloed van de islam wordt steeds groter en dat op een continent waar kerk en staat gescheiden zijn. Zijn ze dat echt? Het lijkt er steeds minder op. En dat neigt weer op een complot. Vandaar die theorieën, helemaal niet verwonderlijk. En de democratie maakt zichzelf kapot.

  1. NoDoubt

   Het grote probleem is dat verschillende mensen al gewaarschuwd hebben. Zoals Fortuyn etc. Ook PVV. Ze worden altijd als extreem neergezet maar in debatten worden ze nooit afgerekend op de inhoud. Er zijn voldoende die kennis van de Islam hebben, echter de zittende politici heeft zich nimmer in verdiept en roeptoetert maar wat zonder de inhoud. De schade is niet te overzien. Los van het feit dat het ons al 120 miljard kost wat de werkenden in Nederland moeten opbrengen. Ze lachen zich een hoedje. Wij werken en zij denken wat een dhi(u)mmies zijn ze toch. Straks zijn wij de slaven, zoals het al eeuwen onder de Islam gaat. Het zijn net bloedzuigers.

   1. Ernst Quispel

    NoDoubt, u bent nog niet zover, maar de overgrote meerderheid van ons volk is er inmiddels achter dat het racistische gebral van Fortuyn en Wilders nergens over ging dan wel gaat, laat staan dat het een oplossing is voor de integratiethematiek.
    U heeft zich, samen met een kleine minderheid in dit mooie land, vastgebeten in een wereldvreemd islamofoob verhaal waar weinigen nog in geloven.

    Één ding moet ik u en uw roedel nageven: u slaagt er nog steeds in veel lawaai te maken en veel kapot te maken. In die zin bent u, als grootste nationale probleem, nog niet opgelost.

    1. sonar

     Kwippie is nu weg helemaal kwijt ,hij leeft in een utopische wereld,terwijl de wereld er heel anders uitziet .
     Maar hij blijft liever als een wegkijker en fantast reageren,de werkelijkheid hem vreemd is.
     Een krankzinnige is niet meer te helpen dus opsluiten in een dwangbuis is het beste voor hem.

     1. denk eens na

      Ik hoor die antisemiet q nooit over de kosten wat dat schorem met zich mee brengt 28.000 per persoon per jaar keer 35.000 jaarlijks keer 30 jaar achtereen.

     2. Pit

      @Sonar: Je kunt Wimpie beter negeren. Wimpie schrijft dat er veel kapot wordt gemaakt en zwijgt verder over de islam, hij komt niet verder dan zijn aloude mantra: islamfobie.

      De islam maakt meer kapot dan u lief is.

    2. Holland

     Quispel is wild om zich heen aan het slaan, wat toont dat hij zijn grip aan het kwijt raken is – paniekvoetbal!

     Wim kan het allemaal niet meer bijbenen en is vervallen tot een zure, oude man. De rimpels en een scheve kop had hij al.

     1. EU kok

      quote: Wim kan het allemaal niet meer bijbenen en is vervallen tot een zure, oude man. De rimpels en een scheve kop had hij al.
      .
      Even een tekst van Holland geleend:
      Holland leeft op aannames. Denkbeelden die nergens op zijn gebaseerd, maar wel rust in zijn hoofd geven: alles onder controle.

     2. denk eens na

      De joodse bevolking ,waarbij geen een een uitkering heeft en hard werkt die zie q liever in de zee drijven de nsb er

     3. Holland

      EU-patatboer is het schoothondje van Quispel. “Wat zegt ie dan”, roept Wim. “Woef, woef” zegt EU-snackbarhouder en kwispelt opgetogen naar Quispel.

     4. robroy

      Je zou verwachten dat ze het een keer op zouden geven ,blijkbaar zit de brainwash heel diep, meestal is het dan beter om ze in te laten slapen.

     5. Ernst Quispel

      Het valt op dat geen van de reacties op mijn opinie inhoudelijk is. Verder dan dom ad hominem verweer is kennelijk niet mogelijk.

    3. Ni28

     De linkse verhaal hoeft hier niet uiteengezet worden. Die kennen wij al van de Linkse pers. En door de Linkse politiek zijn wij zover als wij nu zijn gekomen. Een gespleten samenleving omdat de groep nieuwkomers zich niet wilt aanpassen. En jij steunt dat terwijl je hier een patriot wilt uithangen.

    4. penis aqua di rosa

     EQ, uw laatste zin bovenstaand: misschien zou u zich kunnen melden om geresomeerd te worden. Geen bodemvervuiling etc. Uw reacties worden steeds grimmiger naar anderen toe. Wel eens gehoord van diversiteit in doen en denken?

 3. buitenbeentje

  @Lars Benthin:
  Dit artikel doet heel erg Zweeds aan, ga maar kijken hoe het daar misgegaan is. De foto van de lieftallige dame moet de rest doen. Een artikel Joop waardig.

  Ik ben er van overtuigd dat ONZE normen en waarden de juiste zijn. Bovendien zijn dat normen en waarden die onze westerse wereld hebben opgebouwd, onze welvaart verzorgd hebben en onze huidige stand van wetenschap met al diens prettige bijkomstigheden hebben veroorzaakt. Bijkomstigheden die al die immigranten met hun in hun ogen perfecte waarden maar al te graag omarmen, te beginnen bij onze uitkeringen. Als je van mening bent dat jouw maatschappijvorm zo perfect is, neem je al die verworvenheden van die minderwaardige maatschappij dan aan?

  De normale doorsnee westerling en niet islamitische Aziaten weten dat onze maatschappijvorm en onze cultuur, opgebouwd gedurende millennia ons meer biedt als de middeleeuwse Arabische maatschappij, die sinds de invoering van de islam niets, maar dan ook niet zelf heeft gepresteerd, verlamd door de profeet en zijn koran. De normale doorsnee westerling en niet islamitische Aziaten willen helemaal niets over nemen van de Arabische maatschappij omdat die niets heeft dat ons meerwaarde geeft.

  De islamiet daarentegen heeft verdomde goed in de gaten dat onze maatschappij wel heel veel meerwaarde biedt, daarom komen ze hier. Zo naief en onschuldig zijn ze dus niet!

  En daar gaat je hele verhaal de mist in, pfffft.

 4. Nasrani

  Zoalng we d islam als godsdienst beschouwen zijn we bezig onze eigen ondergang voor te bereiden. Wanneer we de islam gaan zien, en benoemen, waar de islam echt voor staat kunnen we het tij keren. De islam is een achterlijke, agressieve en gevaarlijke ideologie die met net zoveel kracht bestreden moet worden als destijds het nazisme. De islam is dodelijker.

  1. Pit

   @Nasrani: De islam is dodelijker.

   De nieuws en actualia volgen uw gelijk.

 5. Floris

  “Veel (rechtse) mensen doen alsof er een politieke macht is die islamitische migranten drijft naar Europa om hier alle landen islamitisch te maken. Dat soort complottheorieën zijn weerzinwekkend en vooral lachwekkend.”
  ————————————————————————————
  Weet Lars Benthin niet dat de doelstelling van de islam werelddominantie is?

  „In essentie is de islam een religieuze boodschap voor de hele mensheid. Moslims zijn religieus gezien verplicht om het islamitische geloof te verspreiden over de hele wereld. ’En Wij hebben u uitgezonden tot de hele mensheid’ (Koran 34:28). Wanneer de niet-moslims toegeven aan bekering of onderwerping, dan kan de missie (da’wa) op vredige wijze worden voortgezet. Als zij dit niet doen, zijn moslims verplicht om oorlog tegen hen te voeren. Om vrede te kunnen bereiken is het nodig, volgens de islam, dat niet-moslims zich onderwerpen aan de uitnodiging van de islam – óf door bekering, óf door het accepteren van de status van religieuze minderheid (dhimmi) en het betalen van de individuele belasting, jizya. Wereldvrede, het finale stadium van de missie, wordt alleen bereikt door de bekering of onderwerping van de hele mensheid aan de islam.”
  […]
  Slechts wanneer moslims niet voldoende krachtig zijn, is een tijdelijke wapenstilstand (hudna) toegestaan.”

  – Bassam Tibi, War and Peace in Islam

  https://www.trouw.nl/home/de-feiten-ontkennen-zal-ze-niet-veranderen~ae1f4a0d/

  Het is nu nog “wapenstilstand” omdat de moslims nog niet sterk genoeg zijn, maar als ze een bepaalde kritische massa hebben bereikt is het gevaar dat ze West-Europa overnemen reëel. Dat kan nog lang duren, maar onze cultuur en de vrijheid van ons nageslacht staat op het spel.

  Een blik op de verspreidingsgeschiedenis van de islam laat zien dat de islam oude culturen, veel hoogstaander dan de islam, heeft verdrongen. Egypte, Perzië en het Byzantijnse Rijk zijn daar voorbeelden van.

  1. Floris

   Hier kwam geen inhoudelijke reactie op van de trollen. Dat wekt geen verbazing. Het citaat kwam van professor Bassam Tibi, zelf moslim en als een van de weinige moslims eerlijk en kritisch op de fundamenten van de islam.

   1. EU kok

    Binnen de RK hebben we ook diverse “ketters ” gehad die hun originele geloof aanvielen.
    Hebben ze gelijk gekregen?

    1. sjun

     Ja. De katholieke paus gedraagt zich nog als dwaalleraar door heidense gebruiken te omarmen en zijn minder nozele schapen uit te leveren aan hun overweldiger. Onder andere daarom is ook deze mensen gelijkenissen als de van de wijze en dwaze maagden meegegeven in hun eigen religieuze overleveringen (Mattheüs 25:1-13) opdat zij leren zien en verstaan wat er tussen de afleidende, tegenwerpende, bagatelliserende en soms omkerende goednieuwsberichten door daadwerkelijk plaatsvindt en wat er van hen aan voorbereiding gevraagd wordt.

     1. Ernst Quispel

      De gelijkenis van de wijze en dwaze maagden uit Mattheus heeft niets te maken met het islamofobe gezwets dat Sjun er op een bizarre wijze aan vastknoopt.
      De gelijkenis betreft een eschatologisch thema waarin gelovigen wordt gemaand altoos waakzaam te zijn voor de dag des oordeelt, waarvan we dan noch uur kunnen kennen.

      Sjun babbelt graag over Koran en Mohammed. Dat gebabbel slaat meestal nergens op maar zou hij alsjeblieft zo vriendelijk willen zijn zich niet uit te laten over christelijk theologische zaken. Dat wordt echt te gênant.

     2. Guus Geluk

      Ja, opmerkelijk hoe sjun de moslims in verband weet te brengen met dit bijbelhoofdstuk, daar valt de “intellectueel” toch wel door de mand.

      Minder bizar wordt het als je begrijpt dat islamofoben een zeer klein denkraam bezitten.

     3. EU kok

      @Guus
      Je komt Sjun op veel internet forums tegen.
      En overal met dezelfde semi intellectuele riedeltje.
      En uitsluitend op anti islam sites.
      Sneu figuur.

     4. Guus Geluk

      EU kok,

      Laatst vernam ik dat hij zelf ook anti-moslim fora uit de grond stampt en “modereert”.

     5. EU kok

      Klopt Guus.
      Hij tracht er ook regelmatig naar te linken.

     6. Guus Geluk

      EU kok,

      Zeker te weinig hits.

     7. Pit

      @Sjun: Het valt op dat geen van de reacties van de zuigtrollen op jouw betoog inhoudelijk is. Verder dan dom ad hominem verweer is, zoals te doen gebruikelijk, niet mogelijk. Dom en dwaas ontmoeten elkaar in deze wezens.

     8. Guus Geluk

      Trol Pit,

      Mogelijk heeft u onvoldoende zorgvuldig gelezen. Bekijk de eerste twee reacties onder Sjuns islamofobe commentaar nogmaals.

     9. Vit

      Die halve tamme (je weet wel) linkte van de week ook naar uitingsvrij, daarna was het daar erg druk met bezoekers.

   2. Pit

    @Floris: Kokkie probeert nog een ‘maar-zij-doen-het-ook-je’ waarmee hij, net als zijn zuigtrollenmaatje Wimpie, opzichtig om de vraag- en betoogstelling heen trekt.

    Dommer heb ik het nog niet getroffen, de opzettelijke onwetendheid om de islam te vergelijken met het Katholicisme. Uiteraard begrijp ik dat zuigtrollen in deze trend moeten schrijven en denken, waar halen zij anders hun bestaansrecht vandaan?

 6. robroy

  Poe wat een diep verhaal dat moet wel even inwerken momentje ….. …… …..
  Ok het is ingedaald daar is maar 1 antwoordt op mogelijk

  ERUIT ROSSEN DIE HANDEL WE ZTTEN ER NIETHIET OP TE WACHTEN GODVERDOMME

  1. Ernst Quispel

   Robroy lijkt een man die er lang over heeft nagedacht en dus moeten we zijn afgewogen beleidsvoorstel ook serieus nemen.

   1. robroy

    HET BOEIT ME GEEN HOL WAT JIJ VINDT PEDOOTJE
    Jou tijd is voorbij geloof mij maar

 7. Floris

  “Want de islam is de islam is de islam. Overrompeling van de heersende cultuur — dat is het enige kunstje van de islam, en ze beheerst het heel goed. De religie is ontstaan in één land, en zit nu in meer dan 50 landen. Rara, hoe kan dat? De islam maakt altijd een beweging voorwaarts, nooit achteruit. Het zijn altijd de fundamentalisten die de invloed van de islam actief uitbreiden en de grenzen verder oprekken door ze — desnoods eeuwenlang — te bevechten; het zijn nooit eens de gematigden die succesvol hebben aangedrongen op terugtrekking. Islam trekt zich alleen terug als zij actief bestreden en verslagen wordt, en daar zijn in de regel altijd paardenmiddelen voor nodig geweest.

  Dit is gebeurd in het hele midden Oosten, waar de Perzische cultuur volledig aan stukken is geslagen. Het is gebeurd in Indonesië, dat in krap 100 jaar tijd van volledig Boeddhistisch naar volledig Islamitisch is verschoven. Het gebeurt NU in Kashmir, waar al tientallen miljoenen Hindoes zijn gedood. Het gebeurt NU aan de noordgrenzen van Pakistan, het NU gebeurt in Thailand, het gebeurt NU in Afrika en in Libanon, en het zal ook in Europa gebeuren. En altijd op dezelfde manier — een ongrijpbare voorhoede die niet bang is om haar handen vuil te maken en elke dag weer een paar passen voorwaarts maakt, en een grote, zwijgende achterban die enkel wordt gebruikt als massa om de vrijgevochten ruimte mee op te vullen en dicht te smeren. De gematigde islam is niets anders dan turfmolm.”

  http://www.frontaalnaakt.nl/archives/00000608.html

 8. Ernst Quispel

  “ Veel (rechtse) mensen doen alsof er een politieke macht is die islamitische migranten drijft naar Europa om hier alle landen islamitisch te maken. Dat soort complottheorieën zijn weerzinwekkend en vooral lachwekkend. “

  Ik had het niet beter kunnen zeggen.

  Het is een goede zaak dat DDS op dit punt een meer verstandige lijn inzet. Ook DDS lijkt te beseffen dat het islamofobe gebral van PVV c.s. een aflopende zaak is.

  1. Holland

   Wim Quispel is te dom om de islam te doorgronden en de ernst van de zaak in te zien. Hij mist gewoon de intelligentie, kan niet bijsturen en al helemaal niet van inzicht of mening veranderen – hij is opgetrokken uit rigiditeit en starheid.

   Zelf denkt hij dat hij aan de goede kant staat. Aan de intellectuele, elitaire deugmens kant. Dit onderschrijft alleen de totale brainwashing en het onvermogen tot een zelfstandig oordeel te komen. Wim waant zich autonoom, maar hij is een gedresseerd schaap.

  2. robroy

   Dream on asshole

  3. meijer61200

   In jouw opinie is werkelijk niemand geinteresseerd! Je kunt blijven kotsen vanachter je toetsenbordje bij mammie op zolder, maar heeft geen zin.
   Powned gaat eencellige randfiguren als jou bannen via hun IP. Ook DDS moet eens schoon schip maken. Zonde van deze op zich boeiende site. Alleen jammer dat het allerhande dom schorremorrie aantrekt.

 9. Gerlos

  Als dit zo doorgaat zijn we inderdaad straks overgeleverd aan die minkunkel die Allah heet en knielen we vele keren per dag, verplicht op een kleedje richting die ik niet wil. Europa ga zo door en dit wordt waarheid.

  1. Ernst Quispel

   Gerlos maakt duidelijk dat islamofobie vaak ook semantisch een goede term is, het betreft inderdaad vaak een irrationele en panische angst voor de islam.

 10. Gerlos

  Ernst droom rustig verder over een vredelievende Islam.

  1. Ernst Quispel

   Gerlos, voor angstproblemen bestaan zowel therapieën als medicatie.

   Een effectieve therapie is de cognitieve therapie (zoals de RET) waarin de rationele basis voor de angsten worden onderzocht.

  2. Floris

   Ernst heeft geen kennis van de islam, negeert de gewelddadige verspreidingsgeschiedenis en is niet in staat zich te verplaatsen in de islamitische manier van denken.

   Dat geldt inderdaad voor de meerderheid der West-Europeanen. Als zij wakker worden is het waarschijnlijk al te laat.

   De misdadige domheid van de politiek om überhaupt de islam in Europa een voet aan de grond te geven in onvergeeflijk.

   1. Ernst Quispel

    Floris verloor nogal wat inhoudelijke discussies met mij over de inhoud van Koran en ahadith en is daar nog steeds een beetje knorrig over.
    Dat begrijp ik: steeds een te grote broek aantrekken en dan struikelen is zowel vervelend als vermoeiend.

    1. Floris

     Ernst draait de zaken weer eens om.

     Dat begrijp ik: steeds een te grote broek aantrekken en dan struikelen is zowel vervelend als vermoeiend.

    2. Holland

     Het lijkt gepast om Floris even bij te vallen: vele -zo niet alle- discussies tussen Floris en Quispel werden allemaal, zonder uitzondering, eenvoudig gewonnen door Floris. Deze beschikt niet alleen over een diepgaande kennis en inzicht in de Koran en Hadith -waar Quispel niet aan kan tippen- maar bovendien ook over een veel sterkere debattechniek, waardoor Quispel binnen de kortste keren mat staat.

     Kortom, Floris is vele maten te groot voor de onbeholpen, megalomane Quispel. Keer op keer probeert deze het weer, maar tot op heden zonder succes.

     1. EU kok

      Quote:Kortom, Floris is vele maten te groot voor de onbeholpen, megalomane Quispel. Keer op keer probeert deze het weer, maar tot op heden zonder succes.
      .
      Het doet mij bijzonder veel plezier te mogen ontdekken, dat uw gevoel voor humor formidabel is.
      U bezorgt mij de grootste glimlach van de dag.

     2. Floris

      @ Holland: dank u.

      Het getuigt sowieso al van weinig beschaving om jezelf steeds maar weer tot “winnaar” uit te roepen, zeker als daar geen enkele grond voor is. Het is het aanmatigende gedrag van een narcistische psychopaat die de leugen niet schuwt.

     3. Floris

      EU Cock laat zich wederom kennen als het serviele schoothondje van trollemans.

      Heeft deze patatbakker dan geen enkel gevoel van eigenwaarde?

     4. Ernst Quispel

      Ja, EU kok, dit gekrabbel is zowel grappig als aandoenlijk.

     5. Vit

      Die halve tamme heeft al zo vaak gezegd dat hij winnaar is dat hij het zelf geloofd, een bekend psychisch verschijnsel, je kunt er alleen maar om lachen triest genoeg.

     6. Pit

      @Holland: Hear, hear.

 11. Steve Van der Vekens

  De hoofddoek is de splijtzwam.

 12. Gerlos

  Ernst ik heb geprobeerd in de Schilderswijk om het geloof van de Islam te gaan begrijpen, maar helaas werdt ik in zeer korte tijd te kennen gegeven om de Schilderswijk te verlaten daar ik niets te zoeken had in hun enclave. Dus nogmaals Ernst droom lekker verder.

  1. Original NL

   Quispel is een narcist die op allerlei fora zijn behoefte doet.
   Gewoon negeren!

   1. Pit

    @Original: Hear, hear!

  2. EU kok

   Gerlos geeft perfect weer waar het probleem van hem en zijn medejankers ligt.
   Quote: maar helaas werD ik in zeer korte tijd te kennen gegeven om de Schilderswijk te verlaten daar ik niets te zoeken had in hun enclave.
   Dappere dodo laat zich gewillig wegsturen om vervolgens in de welbekende slachtoffer rol te kruipen. Slappe hap.

  3. Ernst Quispel

   Vertel eens, Gerlof, probeerden ze met een kromzwaard je te onthoofden?

   🙂

 13. EU kok

  Veel (rechtse) mensen doen alsof er een politieke macht is die islamitische migranten drijft naar Europa om hier alle landen islamitisch te maken. Dat soort complottheorieën zijn weerzinwekkend en vooral lachwekkend. Mensen hebben daar het intellectuele inzicht en de intelligentie niet voor.
  .
  Ja, daar is geen speld tussen te krijgen.
  Lees ik Michael zijn artikel van 5 dagen geleden terug.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/04/bestuur-essalam-moskee-stelt-vaste-bezoekers-gerust-we-blijven-open/
  Zo is het maar net. Iedere gelovige groep heeft recht op zijn eigen gebedshuizen in Nederland. Mensen die daar moeite mee hebben moeten de grondwet en de verklaring van de universele rechten van de mens er maar eens op naslaan. Er kan werkelijk geen twijfel over bestaan. En nee, dat de moskee in kwestie “erg groot” is, is ook al niet relevant.
  .
  Dan kan ik maar tot twee conclussies komen
  A het leeuwendeel der jankers kan beter een andere website voor hun galspugerij opzoeken.
  B De Dagelikse schuift redactioneel steeds meer van PVV naar FvD.
  Ondanks dat FvD zeker niet mijn partij is, ben ik toch wel blij met deze ontwikkeling.

  1. Guus Geluk

   Inderdaad, EU kok.

   Een heugelijke ontwikkeling.

   1. Floris

    En daar hebben we schoothondje nr 2.

    1. EU kok

     Dit is een moeilijke.
     Wie heeft er een grotere diepgang: Floris of Holland?

     1. Floris

      Vroeg de patatbakker wiens diepgang nihil is.

      Je blijft hier lachen om de futiele pogingen van de trollen. Ze kunnen nog geen deuk in een pakje boter slaan.

     2. Ernst Quispel

      De inhoudelijke diepgang van Floris maakt hier weer diepe indruk.

      🙂

    2. Pit

     @Floris: Wimpie zou zonder zijn schoot- en rugdekkershondjes volkomen kansloos zijn. Het zijn deze bijverschijnselen die de zuigtrol nog enigszins in het zadel houden.

 14. Duke

  “Via de democratie komt dit tot uiting en stap voor stap wordt de samenleving fundamenteel veranderd. Niet vanuit schuld, maar juist de menselijke onschuld.”
  Door de massa immigratie politiek in de EU (‘wir schaffen das’) en aan de andere kant de policor (elke islamcriticus is een racist) geloof ik niet in die onschuldige verandering.

  1. Floris

   Ik geef de gutmenschen (wir schaffen das) nog het voordeel van de twijfel. Ze zijn hopeloos naïef en begrijpen totaal niets van de islam. In hun optiek zijn alle mensen hetzelfde en bestaat er niet zoiets als als een arabische oorlogsreligie die werelddominantie nastreeft.

   De moslims zijn echter zeker niet onschuldig. Ze weigeren massaal om zich te integreren, waardoor de samenleving wordt gespleten. En als ze de kans zouden krijgen zouden ze de boel overnemen.

   Geen enkel zichzelf respecterend volk zou dit moeten pikken.

 15. Koos sssss

  citaat:
  ” Nee, het ‘probleem’ ligt juist bij het feit dat deze islamitische migranten niet (willen) integreren. Zou u dat doen als u ervan overtuigd bent dat uw normen en waarden de juiste zijn?”

  Hier gaat de schrijver fundamenteel in de fout.
  Als je vindt dat jouw normen en waarden de juiste zijn, stel je die boven zaken als welvaart.
  Ofwel, dan migreer je niet, maar blijf je wonen in het land waar die normen en waarden inderdaad “de juiste” zijn.

 16. Vit

  @Guus Geluk

  “Minder bizar wordt het als je begrijpt dat islamofoben een zeer klein denkraam bezitten.”

  Yep, het gaat om de achterlijke ideologie islam, meer is er niet wat in dat zeer kleine denkraam past.

  1. Pit

   @Vit: Ik ben nog steeds op zoek naar de voordelen van islam. Waar die zuigtrollen mee komen is niets anders dan de mantra ‘islamfobie’

   1. Vit

    Die zijn er ook niet, ik vraag me btw af waar al die islamietjes hun uitkering denken te krijgen als het hier een islamitische staat zou worden, socialisme komt in dat ehh boekje niet voor.

    1. Pit

     @Vit: Ook de zuigtrollen hebben geen antwoord.

     1. Vit

      Had ik ook niet verwacht eigenlijk feitelijk als het ware.

     2. Pit

      @Vit: Juist & tevens correct. Retorische vragen zijn de beste!

    2. robroy

     Niet dus @vit het word dan weer achter een ezeltje lopen en bakstenen verslepen voor hun hahahhahaha

     1. Vit

      Islamietjes moeten niets van westerse wetten hebben want haram, zeker de sociale niet. Prettige bijkomstigheid, die halve tamme (je weet wel) kan dan ook naar zijn AOW fluiten, want heeft geen vrienden of familie die hem bijstaan.

  2. Guus Geluk

   Vit,

   Jij bent ruimdenkender, dat dan weer wel.

 17. poldi

  Stapje voor stapje veranderen ze de grondwet zonder dat we het “echt” doorhebben. Iedereen weet het maar kijkt er alleen maar naar. Ieder met een gezond verstand zag dit al tientallen jaren geleden aankomen. Als je ministers en burgemeesters met dubbele paspoorten toelaat dan kan je dit soort ongein verwachten. Deze personen moeten nooit en te nimmer in een bestuurlijke overheids positie terecht komen! Enige wat we kunnen doen is opstaan tegen deze dwaze regering en eisen. Wil je voorbeelden van hoe het gaat worden mochten we dit niet tegen houden? Kijk dan naar Engeland waar Sharia al ingevoerd is in sommige plaatsen, Frankrijk met z’n enclaves en Zweden die ook deze richting der afgrond intreed.

  En maar masaal blijven stemmen op politiek correcte wegkijk- en ‘weg met ons’ partijen en Geert Wilders ondanks zijn
  jarenlange waarschuwingen voor de voortwoekerende islam maar blijven demoniseren.

 18. Frits Jansen

  Donner zei het al, in Nederland kan de Sharia worden ingevoerd zodra een meerderheid dat wil. Natuurlijk werd hij als de spreekwoordelijke boodschapper van slecht nieuws meteen “vermoord”, vooralsnog gelukkig alleen verbaal.

  Het échte probleem is dat Nederland geen rechtsstaat is in de klassieke zin. Toen Thorbecke in 1848 de Grondwet schreef die in essentie nog steeds geldt had hij één groot probleem: hij moest de macht van de Koning beperken, ten gunste van het Parlement. Daardoor ook de idiote constructie dat de Koning deel uitmaakt van de Regering (anders moet je van Kabinet spreken). In zijn ijver schoot Thorbecke door, want hij stelde een onbeperkt vertrouwen in het Parlement. Terwijl toch ook hier de grondregel in acht moet worden genomen dat alle macht controle vereist. In de meeste landen controleert een constitutionele rechter daarom of de besluiten van de politiek wel rechtmatig zijn, d.w.z. in overeenstemming met de Grondwet. Dat zou trouwens niet zomaar in Nederland kunnen worden ingevoerd zonder dat de Grondwet zelf ook op de schop gaat, want die bevat in veel gevallen clausules in de trant van “tenzij het Parlement anders beslist”.

  Neem het Duitse Grundgesetz Daar staat in dat Duitsland altijd een bondsstaat moet blijven (een federale staat dus), om te voorkomen dat er weer een Führer opstaat die alle macht naar zich toe trekt.

 19. falschirmjager

  Onze regeringen zijn al sinds de opbouw na de 2e WW geen knip voor de neus waard. Dat blijkt dat deze totaal geen viezi hadden met de komst van gastarbeiders uit islamitischelanden.

 20. Sprripk

  De nationaliteit waarmee men de moslim bepaald, is niet de nationaliteit van een macht/staat.De nationaliteit van de moslim is zijn geloof.De moslim kan geen vaderland hebben, behalve dat waar ideologie van Allah regeert.Mohammeds eigen leven moet voor moslims als voorbeeld te dienen,de Koran vermeld dit 91 keer. …https://zlj13051967.wordpress.com/2018/04/07/de-massale-immigratie-in-west-europa-onder-de-vlag-van-de-islam-gaat-steeds-meer-aanleiding-geven-tot-een-etnische-burgeroorlog/

 21. rafi

  Het gekke is alleen dat die immigranten trekken naar landen die ze decadent vinden. Ze zijn niet vies van de welvaart met bijbehorende mooie auto’s, smartphones en andere luxe. Ze weten dat hun achterlijke normen en waarden overal waar ze gekweekt worden ellendige shitholes zijn. En dat de westerse cultuur toch de basis is voor al de welvaart hier. Ze zijn niet onschuldig, maar uiterst gefrustreerd. Ze trachten hun minderwaardigheidsgevoelens te overwinnen door zich moreel en religieus superieur te wanen aan het Westen. Maar ze gaan er toch wel lekker heen. Hoe hypocriet kan een mens zijn?

 22. Babaji538

  Doorgaans houd ik me aan een vaste volgorde
  van de dag, mijn manier van redeneren en bewerkstelligen
  der emoties.
  “De Dagelijkse Standaard” werkt anders, maar zal ongetwijfeld
  ervoor zorgen, dat enerverende energieën hiermee tot bedaren,
  gaan komen.
  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, een vaste volgorde van de dag.

 23. Pit

  Nog zo’n dwaallicht in de persoon van Timmermans:

  Het doel van de bijeenkomst was volgens Frans Timmermans om een ​​meer open en diepere dialoog te creëren met moslimgemeenschappen op verschillende gebieden, zoals onderwijs voor imams, discriminatie van moslims, religieuze vrijheid, de dreiging van extremisme en ‘islamitisch extremisme’, inclusief de uitdagingen en kansen die migratie biedt. https://www.stopdebankiers.com/frans-timmermans-en-zijn-islam-in-europa/

  – Dialogen in islam zijn uitgesloten
  – Religieuze vrijheid is uitgesloten in islam
  – Islamitisch extremisme is een pleonasme

 24. sjun

  Het bevreemd me niet dat het riedeltje fatsoenspopulisten met hun eigen studeerkamervariant van islam die door geen volgeling van Mohammed serieus genomen wordt elkaar weer gevonden heeft. En steevast komen zij ook met dezelfde onbeholpen bagatelliserende glashard ontkennende of omkerende reacties in een poging de aandacht af te leiden van de onverenigbaarheid van de leer van islam met de in Europa gegroeide manier van samenlevingsinrichting.

  Het blijft natuurlijk grappig zo’n etiketje als islamofobie opgeplakt te krijgen terwijl er al eeuwen lang behoorlijk wat slachtoffers zijn gemaakt door lieden die hun profeet Mohammed letterlijk namen en koran, hadith en soenna tot in de letter serieus namen. Verstandige mensen die koran, hadith en soenna zelf doorgenomen hebben en daarnaast ook nog eens op de hoogte zijn met het reilen in zeilen in geislamiseerde samenlevingen doe er goed aan zich te verzetten tegen deze vrijheidsberovende doctrine en goedpraten daarvan te belichten voordat het ook hun kinderen in eigen land de vrijheid zal ontnemen.

  Islam is tegen fundamentele waarden. Het is gebouwd op vooroordelen, onrecht en onmenselijkheid. Haar profeet praktiseerde slavenhandel, beroving en moord maar wordt desondanks gepromoot als meest ideale mosli en het voorbeeld ter navolging. Het lijkt me dan ook een slecht idee om dingen als het geweld, de onderdrukking, het willen overheersen, sociale onverdraagzaamheid, vals welbehagen, een psychopatisch niveau van vrouwenhaat, ‘eer’ moorden en genitale verminkingen bekrachtigt door de profeet der moslims, opmerkelijke homo -en Jodenhaat, intimidatie en censuur alsmede constante aanwezige dreiging met geweld over sociale kwesties te negeren als het over de vruchten van gepraktiseerde islam in de wereld gaat. Je kunt die dingen natuurlijk ook niet weglaten in relatie tot islam want dan blijft er weinig meer van de leer over. Immers islam wordt door bovenstaande zaken gedefinieerd en overeind gehouden. Elke dag weer duikt daar wel ergens bewijs van op.

  Waar islam ook ter wereld opduikt staat het systeem van de angst garant voor intolerantie, conflicten en sociale verdeeldheid. Zodra het aan de macht komt komt daar afpersingsbelasting in de vorm van jizya en vervolging van andersgelovigen en zelf denkenden die zich uitspreken bij. Daarnaast zijn de nodige wreedheden en verlies van vrijheden te spotten. Vanwege deze onderbouwde mening wordt ik bij gebrek aan weerwoord beschuldigd van moslimhaat terwijl er toch wel wat moslims zijn de ik ontmoette die ik best mag. Ik heb alleen niks met hun ‘levens’overtuiging want er zit bar weinig in om blij van te worden.

  Islam als opgetekend in koran, hadith en soenna en op basis daarvan uitgewerkt in de sharia zou je als een schandalige ideologie kunnen beschouwen. Als je deze ideologie vandaag de dag uit het niets zou verzinnen zou je voor je eigen bestwil worden opgesloten. Het brengt het slechtste in de mensheid naar boven en het geeft macht en autoriteit aan gewelddadige, sadistische barbaren. Het heeft niets positiefs naar het westen gebracht om de eenvoudige reden dat het niets positiefs te brengen heeft. Zijn invloed op deze wereld is overweldigend negatief en we zouden allemaal beter af zijn zonder islam. Dat geldt ook voor moslims zelf en de vrouwen in het bijzonder.

  Elke ideologie die aan iedereen de dood preekt verdiend stevige niet aflatende belichting in de beschaafde wereld. En dat is wat heel anders dan betoond respect uit angst of onwetendheid. Dood aan afvalligen, dood aan godslasteraars, dood aan overspeligen, de doodstraf voor homoseksuelen. Dood, dood, verminkingen en dood, zoals gepreekt in moskeeën omdat het zo geschreven staat. Precies dat is het probleem et islam: Het staat zo geschreven.

  Elk religieus geschrift kan in verkeerde handen een gevaarlijk wapen worden. En de koranverzen zijn bijzonder gevaarlijk want die zijn bijzonder licht ontvlambaar en gewelddadig. De haat tegen niet-moslims loopt als een watermerk door de islamitische geschriften. Wie het niet gelooft moet zich er toch maar eens in gaan verdiepen. Iedereen die ervoor kiest dit geschrift te volgen krijgt de uitdrukkelijke toestemming om intolerant en gewelddadig te zijn en zich er ook moreel acceptabel bij te voelen. En het helpt echt niet dat zoveel moslims op deze wereld hun koran veel serieuzer nemen dan een normaal mens zou doen. In sommige delen van de wereld is verkeerd naar de koran kijken al voldoende om ter plaatste gelyncht te worden. Wij zien dat onder andere in Pakistan, Afghanistan en Somalië gebeuren.

  Het als van de zaak afleidende tegenwerping ingebrachte idee dat Islam gewoon een andere godsdienst is en dat alle godsdiensten even slecht zijn is stuitend en beledigend voor de vele slachtoffers van islam in de historie en vandaag. Op dit moment worden mensen op deze aarde dagelijks vervolgd en vermoord door moslims om louter religieuze redenen. De koran stelt immers: “wordt geen vrienden met ongelovigen – ongelovigen zijn verderf, apen en varkens – vermoord de ongelovigen waar je ze maar kunt vinden.” En zo gaat het maar door.

  Volgens islamofielen en andere wegkijkers van dergelijke zaken, moet wie dit wenst te bstrijden een fobie toegeschreven worden. Als het kan moeten mensen met deze mening juridisch vervolgd worden om hen monddood te maken. Je ziet dat dan ook steeds herhaald worden in het kinderlijke geloof dat het daarmee de pikzwarte ‘levens’overtuiging witter dan sneeuw wordt en hun beschuldiging waar.

  Ik ben bijvoorbeeld tegen kindhuwelijken. Ik wilde wel dat islam tegen kindhuwelijken is maar dat is zij niet. Ook daarom ben tegen islam. Maar er is meer. Een islamitische hoofddoek opdringen aan een klein meisje vind ik bijzonder kwalijk want zo seksualiseer je het kind. De hoofddoek gaat immers over mannen en verkrachtingen. Eigenlijk vertel je het dat vrouwelijk haar moslimmannen opgewonden maakt. En omdat moslimmannen nooit ter verantwoording mogen worden geroepen voor wat ze een vrouw of meisje ook aandoen zou het meisje verkracht kunnen worden wanneer zij zonder hoofddoek zou lopen. Wanneer die erkrachting dan zou plaatsvinden dan is dat volgens de leer van islam haar eigen schuld. Dat is waar het bij de hoofddoek werkelijk om gaat. Een kind een hoofddoek opdringen is een daad van seksuele en geestelijke mishandeling. Dat zou wat mij betreft tegen de wet moeten zijn al vinden ‘ruimdenkende’ fatsoenspopulisten vast van niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.