Dwergdictator Kim Jong-Un bespeelt Zuid-Korea en het Westen, en de media vinden het schitterend

Laten we ons nou echt in de luren leggen door een dwergdictator die duizenden en nog eens duizenden van zijn eigen burgers opgesloten houdt in concentratiekampen?

De manier waarop het Westen, Zuid-Korea én de mainstream media omgaan met Kim Jong-Un wordt steeds gekker. De man staat aan het hoofd van niets meer of minder dan een criminele organisatie. Hij leidt een maffiastaat. Als leider van Noord-Korea is hij verantwoordelijk voor het beleid waardoor honderdduizenden Noord-Koreanen vastzitten in concentratiekampen waar ze letterlijk doodgewerkt worden. En terwijl meneer elke dag zijn buikje rond eet laat hij zijn volk verhongeren.

Maar Zuid-Korea, het Westen én de media doen net alsof meneer hartstikke leuk en progressief is. En waarom? Omdat hij een paar Zuid-Koreaanse artiesten toestemming heeft gegeven om een optreden te geven in het Noorden, en hij daar zelf bij was.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en zijn vrouw hebben in Pyongyang een optreden van Zuid-Koreaanse popartiesten bijgewoond. Kim applaudisseerde en ging na afloop van het twee uur durende concert met de muzikanten op de foto.

Het was voor het eerst in jaren dat Zuid-Koreaanse artiesten in het noorden een optreden gaven. Nooit eerder werd zo’n concert door de leider van Noord-Korea bijgewoond. Dinsdag volgt een tweede concert.

Dit is écht misselijk makend. Pyongyang is één van de ziekste regimes ter wereld. Sterker nog, het is waarschijnlijk dé ziekste. De manier waarop de Kims omgaan met hun eigen volk is knettergestoord. Deze mensen zijn de belichaming van het kwaad. En nee, dat is niet overdreven gezegd.

Blijkbaar vinden de mainstream media dat volstrekt niet relevant. Of, nou ja, misschien vinden ze het wel best. Het mediakartel heeft immers nooit problemen met communisten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Bon-vivant

  Wat is dit voor wereldvreemd artikeltje van van onze DDS-“journalist” Michael van der Galien. “…het Westen, en de media vinden het schitterend”.
  Waar staat dat geschreven? De NOS doet slechts feitelijk verslag van wat er gebeurd is. Ik verwacht ook niets anders van een onafhankelijk mediaplatform. Het zou een mooie boel worden als de NOS bij elk berichtje uitgebreid z’n eigen commentaar gaat uitventen.

  1. Frits Jansen

   Media houden van griezels. Het begon met Trump, misschien wel eerder. Het heet “marktwerking in de media”. Geen engerd, geen geld.
   Ethiek? Kejje dat eten?

 2. Ernst Quispel

  Ik geloof dat het vooral de debiel Trump was die deze dwergdictator op het podium hees.

  1. bifbof

   Een sterk geloof , dat is wat mensen nodig hebben ! Het gaat gelukkig goed met u.

 3. DolleDries

  Media vinden links altijd prachtig ondanks dat moorden en deze ene dictatuur na de ander ontwikkelen met onderdrukking Daarom lopen ze ook hand in hand met de islam. Goed voorbeeld is hiervan de zeer verderfelijke en debiele SP met GL.

  1. Bon-vivant

   DolleDries haalt alles weer door elkaar: media, islam, SP, GL. De paaseieren zijn hem in de bol geslagen…

   1. bifbof

    Gelukkig dat u hier bent om (paaseiloos ?) Ons niet te duiden vooralsnog maar alvast te waarschuwen dat er ongetwijfeld nu een meesterlijke uiteenzetting gaat komen over hoe het nu precies zit . Ik ben gespannen geef ik toe .

 4. Ni28

  De laatste ontwikkelingen uit Noord Korea lijken alle negativiteit uit die land tot nu toe te doen vergeten. De draai van Kim zal niet meer dan een nieuwe spelletje van hem zijn om zijn tegenstanders in kwade licht te zetten. Hij laat zijn “redelijkheid” zien om te bewijzen dat de rest slecht is en hij een van de goeden is. Gelukkig zit in de VS Trump en niet Obama en wij kunnen straks zien in hoeverre het gemeend is. De ommekeer is te abrupt om geloofwaardig te zijn.

 5. Gerlos

  Neem me niet kwalijk maar dit kleine dikke raketmannentje is een heel gevaarlijk figuur die echt in de gaten gehouden moet worden.

  1. Bon-vivant

   Ik neem je niets kwalijk, Gerlos.

  2. DolleDries

   Niet overdrijven hij heeft nog geen enkele agressie gedaan naar een ander land .Dat kan je van het westen mede in de vorm van Amerika niet zeggen.

 6. JanKlaasen

  Ik vraag me af hoe Michael weet dat het zo corrupt is in noord korea, dat kan hij alleen maar weten door de mainstream media te volgen. Tenzij onze Michael natuurlijk zelf in noord Korea een kijkje heeft genomen. En de mainstream media? Is toch allemaal fake en staatspropaganda?

 7. netniet

  Relax Mike, vergeet het Trump-effect niet als hij straks het gesprek aangaat,hij gaat toch zijn eigen weg. Leiders als Trump, Putin, Xi Jinping en Akihito hebben hem voldoende op de korrel. Die zijn niet van het abominabele niveau als hier in Europa. En als Kim een beetje leuk in het nieuws komt dan is dat een beter uitgangspunt om de onderhandelingen in te gaan. Het kan er echt niet meer slechter van worden.

 8. Hermann

  De man die zijn halve broertje een enkeltje hiernamaals cadeau deed.

  1. DolleDries

   Dat hebben de Russen toch gedaan.

   1. DolleDries

    En ook toen kwamen ook zonder bewijs de sancties.

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20180307_03395152

 9. oeioeivogel

  Die Kim is een totaal onberekenbaar figuur, krijgt van het westen enkele veren in z’n reet gestoken met de hoop dat hij stopt met zijn kernprogramma. Zonde van al die veren want Kim gaat onverstoorbaar verder met atomen splijten.

 10. Beukman

  Michael meent:
  “Het mediakartel heeft immers nooit problemen met communisten.”

  Ook contrakartelaars Geert en Thierry houden hun kaken stijf op elkaar over Kabouter Kim en diens catastrofale beleid. Wellicht omdat de man geen moslim is?

 11. Frits Jansen

  Ondanks de schrijnende armoede in zijn land (doordat communisme niet werkt) heeft Kim Jong Oen miljoenen vrijgemaakt om Cambridge Analytica in te huren. Door microtargeting windt hij straks de hele wereld om zijn vinger.
  Het land zal Vietnam achterna gaan. Eerst zal ook het zuiden communistisch worden (exit Samsung), en een decennium later zal het land reuze meevallen

 12. fusilier

  Reuze meevallen Frits Jansen ? Zou zeggen ,waarom ga je daar niet wonen dan. Die dwerg verdient de doodstraf en niks anders.

 13. Frits Jansen

  “Het mediakartel heeft immers nooit problemen met communisten.”
  Dat lijkt me toch echt uit de lucht gegrepen. Al kan het zijn dat langzamerhand de herinnering aan het verschrikkelijke communisme van weleer vervaagt. Steeds meer landen keerden het communisme de rug toe. En dan zijn er ook landen als Vietnam en Laos, die in naam nog wel communistisch zijn maar waar je daar niets meer van merkt.

  En wat mag het woord “mediakartel” wel betekenen? Onder een kartel wordt een samenwerking begrepen die concurrentie vermindert, zodat de winsten stijgen. Maar me dunkt dat er zat concurrentie is inde media, al lopen ze wel allemaal achter dezelfde hypes aan, alleen is dat een gevolg van falende marktwerking.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.