FANTASTISCHE Niki Terpstra wint op magistrale wijze de Ronde van Vlaanderen

Het was een geweldige solo.

Vooraf was Niki Terpstra eigenlijk al dé grote favoriet vandaag bij de 102e editie van de Ronde van Vlaanderen. Nou, dat maakte hij meer dan waar. De Nederlandse toprenner slaagde erin om na 267 kilometer als eerste over de finish te komen. En dat deed hij voor de goede orde ook nog even in zijn eentje.

Terpstra is 33 jaar. Het was voor de eerste keer in tientallen jaren dat een Nederlander deze fantastische Vlaamse koers won. De laatste die dat deed was Adrie van der Poel. Dat was in 1986. Oftewel, 32 jaar geleden.

De manier waarop Terpstra het deed was ongelooflijk. Hij was vandaag écht de beste. Hij reed iedereen eraf. Niemand kon hem ook maar bijna volgen.

Onmiddellijk na de race zei Terpstra tegen ronde-journalisten dat dit voor hem echt een overwinning was van en voor “de liefde voor de koers.” “Het is een droom,” zei hij verder, “Paris-Roubaix winnen en de Ronde van Vlaanderen, dat waren mijn twee grote dromen als kind. Nu heb ik ze allebei gewonnen. Woorden schieten te kort om te beschrijven hoe ik me voel.”

Een geweldig resultaat. Wat een toprenner. En dat op zijn 33e. Hij heeft hier maar liefst 12 jaar lang aan gewerkt als professional, en daarvoor natuurlijk jarenlang als amateur. Maar nu is het hem dan toch gelukt. Fantastisch.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. DolleDries

    Mooie sport jammer het af en toe vergiftigd wordt door doping
    Misschien even melden Michael dat ook een Nederlandse van de Breggen bij de vrouwen heeft gewonnen. Ook een geweldige prestatie…

  2. Gerlos

    Zat enorm te genieten van deze hoogmis, eerst van de dames 1 2 en 3 en als klap op de vuurpijl, zo snel ging Niki er vandoor, op weg naar de hoogste podium plaats. Super gepresteerd gefeliciteerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.