FBI verklaart Trump écht de oorlog: kantoor advocaat Cohen binnen gevallen

De agenten zijn op zoek naar bewijs waaruit zou moeten blijken dat Michael Cohen op illegale wijze is omgegaan met campagnefondsen. Ofzo.

Het moge duidelijk zijn: de FBI verkeert werkelijk in staat van oorlog met Donald Trump. Gisteravond vielen agenten het kantoor van zijn persoonlijke advocaat en ‘fixer’ binnen. Onderzoeker Robert Mueller zou namelijk aanwijzingen hebben dat Cohen mogelijk campagnefondsen misbruikt zou hebben.

Hoe? Nou, om porno-actrice Stormy Daniels af te kopen. Zij kreeg tijdens de verkiezingscampagne $130.000 van Cohen betaald. In ruil daarvoor zou ze haar mond houden over haar affaire met Trump.

Agenten hebben allerlei documenten in beslag genomen. Er wordt algemeen vanuit gegaan dat de FBI en het OM onder meer willen onderzoeken of Trump op de hoogte was van de deal, wat hij altijd heeft ontkend. Ook wordt er gekeken naar mogelijke “bankfraude” door Cohen.

Trump heeft logischerwijze woedend gereageerd op inval. “Ik heb zojuist gehoord dat ze een inval hebben gedaan in het kantoor van mijn advocaat, een goede man, en het is een beschamende vertoning. Het is een totale heksenjacht,” aldus Trump. Waar hij aan toevoegde dat de inval “een aanval tegen ons hele land” is en “een nieuw niveau van oneerlijkheid” heeft bereikt.

Zijn geduld met ‘speciale onderzoeker’ Mueller is ondertussen tot nabij het nulpunt gedaald. Zo gaf hij vannacht Nederlandse tijd aan dat “veel mensen” hem verteld hebben dat hij “Mueller moet ontslaan.” Dat lijkt onderhand echt een kwestie van tijd te zijn. Hij kan niet blijven roepen dat het een heksenjacht is maar niets doen.

En eigenlijk heeft hij daar natuurlijk wel een punt mee. Het is duidelijk dat Mueller en zijn vrienden van de FBI hun bevoegdheden gebruiken om Trump zoveel mogelijk schade te berokkenen en, indien mogelijk, zelfs uit het Witte Huis te duwen. Stapje voor stapje gaan ze verder. Ze hebben geen bewijs voor een bepaalde aanklacht, soit, dan schakelen ze gewoon over op iets anders. De hoop die ze hebben is duidelijk dat Trump in ieder geval ooit een keertje iets fout gedaan moet hebben. En dat ‘iets’ kunnen ze dan, hopen ze, tegen hem gebruiken om hem ten val te brengen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het aantal schandalen waarin Trump is betrokken neemt gestaag toe en het net wordt onvermijdelijk steeds strakker aangetrokken.
  Mueller is een Republikein waarvan de integriteit en objectiviteit boven elke twijfel is verheven. Als hij besloot tot deze zeer zware ingreep is hij kennelijk op zeer belastend materiaal gestoten.
  Als Trump de roekeloze beslissing zou nemen om Mueller te ontslaan zal dat zijn onvermijdelijke impeachment slechts versnellen.

  1. Ritter

   Ernst Quispel

   Het zijn pas “schandalen” als er bewijs voor is geleverd.

   Tot nu toe zijn voor deze vermeende (!) schandalen geen enkel bewijs geleverd.

   Er is tot nu toe , na zoveel onderzoek, geen enkel bewijs geleverd dat Trump tijdens de verkiezingen met de Russen heeft samengewerkt.

   Ook voor de andere z.g. schandalen is geen enkel bewijs geleverd.

   Kortom, het zijn dus geen schandalen maar roddels.

   Overigens bestaat het Mueller team vrijwel geheel uit Democraten die Hillary hebben gesteund tijdens de verkiezingen en dus een eigen agenda hebben.

   1. Bloem

    Beste heer Ritter, Trump is pro-Israel en heeft Joodse vrienden. Daarom juicht dhr. Q het toe dat de FBI Trump kapot probeert te maken

    1. Ernst Quispel

     Als malle Bloem hier de Joodse kaart wil trekken is het voor hem wellicht goed als hij zich even verdiept in de Joodse achtergronden van degene die de huiszoeking gelastte.

     https://www.timesofisrael.com/5-things-to-know-about-rod-rosenstein-who-helped-get-comey-fired/

    2. Pit

     @Bloem: Goed dat je de multinicker verder negeert, deze kansloze dwaalt hier de hele dag rond om te zuigen en de discussies te ondermijnen. Jij hebt dat goed in de gaten, waarvoor complimenten.

     1. Bloem

      Thanks +++

   2. buitenbeentje

    Hou alsjeblieft eens op die useful idiot met de vele namen de kans te geven elke draad in dit forum te kapen voor zijn eigen agenda, namelijk aandacht. Het heeft toch geen enkele zin meer hier een fatsoenlijke uitwisseling van standpunten te hebben als het allemaal alleen maar draait om het ego van een trol.

    1. Pit

     @Buitenbeetje: Ja jij hebt ‘m goed door. De DDS-trol die bewust en opzettelijk nicks aanmaakt om de boel op te stoken, te jennen en te besodemieteren. Zulk soort is alleen goed om volledig te negeren. Die zijn het ergste.

  2. Ni28

   Schandalen = wensdromen. Nul dus.

 2. Vit

  Als er geen schandalen meer zijn worden ze wel verzonnen.

  1. Pit

   @Vit: Heb je JFK (de film) gezien? De film “Wag the dog” sluit daar prachtig op aan.

   De media blijft maar doorgaan met het demoniseren van de democratisch gekozen president van Amerika. Vreemd genoeg ging dat bij Barack Hoessein Obama lang zo ver niet, en dat terwijl er op deze islamitische ex-president toch heel wat viel en valt af te dingen.

   Zou de ms-media bestuurt worden door lieden die anti-Trump zijn?

 3. Ritter

  Het doel van het Mueller onderzoek is om Trump te ondermijnen en zijn verkiezingsoverwinning te delegitimeren. Dat is waar dit om gaat.

  De kern van het Mueller onderzoek was/is om vermeende (!) samenwerking te onderzoeken tussen Trump en de Russen tijdens de verkiezingen.

  Ondertussen is zowat iedereen overtuigd dat deze vermeende samenwerking niet heeft plaatsgevonden.

  Dus schakelt Mueller over naar andere “onderzoeken” om Trump te beschadigen. Hierbij is het goed mogelijk dat Mueller buiten zijn boekje is gegaan in zijn ijver om Trump te beschadigen.
  ———
  “A source close to the White House told Fox News’ John Roberts that the raid showed that the Mueller investigation “is out of control” and was a “demonstration of bad faith” on the part of the special counsel.”

  http://www.foxnews.com/politics/2018/04/09/trump-attacks-mueller-witch-hunt-as-wh-source-calls-investigation-out-control.html

  Begrijpelijk dat Trump hiertegen in verzet komt.

 4. springmaarachterop

  Het anti Trump geteisem klampt zich weer vast aan een zoveelste strohalm in de hoop dat Trump het loodje gaat leggen, sukkels……

 5. Guus Geluk

  Het onderzoek van deze FBI-agenten is niet direct gelinkt aan het grondige onderzoek van Mueller, dat maak ik er uit op, maar wel gebaseerd op bevindingen van Muellers team. Er is dus mogelijk sprake van een misdrijf.

  Als Trump Mueller ontslaat – het onderzoek van Mueller heeft hij overigens geheel aan zijn eigen wangedrag te wijten – komt daar enorme gedonder van. Dat weet Trump zelf.

  Maar wie neemt dit zinkende schip in ’s hemelsnaam nog serieus?

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/03/donald-trump-en-joe-biden-bedreigen-elkaar-als-kleuters-zouden-elkaar-helemaal-in-elkaar-slaan/

  1. Vit

   Dat Trump een rare snuiter is kunnen we het wel over eens zijn, maar hij heeft wel e.e.a bereikt.

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/12/trump-heeft-nog-niets-bereikt-aldus-zijn-haters-deze-5-feiten-bewijzen-echter-het-tegendeel/

   1. Guus Geluk

    Vit,

    Ik ben het wel met je eens dat Trump veel rechtse verkiezingsbeloftes heeft ingelost, maar dat neemt niet weg dat er een steekje loszit bij de man.

    1. Vit

     Inderdaad, destijds toen bekend werd dat hij zich kandidaat stelde dacht ik nog Jezus dat wordt nog wat als hij president wordt, mijn voorspelling is dus uitgekomen.

     1. Guus Geluk

      Vit,

      Ja, dat het wat werd is inmiddels evident :-).

      Soms vraag ik me af of het Trump in ons land gelukt was premier te worden. Nee, daar zijn wij Hollanders veel te nuchter voor.

     2. Vit

      Wij Hollanders hebben blijkbaar liever een weekdier als MP, althans volgens een (te) groot deel van het volk.

     3. Guus Geluk

      Vit,

      Een groot deel van het volk, waaronder ondergetekende, ziet Rutte niet als een weekdier.

     4. Vit

      Dat kan natuurlijk en is ook niet erg dat jij dat zo ziet, maarre ik heb het keidruk vandaag om met Ernst te spreken dus groetjes en tot vanavond weer.

     5. Guus Geluk

      Vit,

      Voor als je vandaag nog wilt lachen: https://www.youtube.com/watch?v=1cSaamOcUoY (vanaf 1:58).

    2. springmaarachterop

     Dat zit er bij jou ook los, op zondag durf je de radio nog niet aan te zetten.

   2. Pit

    @Vit: Nee dan zijn voorganger, Barack Hoessein Obama die zich ten doel stelde de negatieve stereotypering over islam te bestrijden, overal waar zich dit voor zou doen. Je zou bijna geloven dat Amerika is verlost door het aantreden van Donald Trump, die ik overigens een zeer competente bestuurder vindt.

    Zeg nou zelf, álle Amerikaanse presidenten hadden hun mond vol over de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël, iets dat al meer dan 3000 jaar als een paal boven water staat, maar Trump is degene die de knoop daarover heeft doorgehakt. Dat noem ik lef hebben. En lef is het Joodse woord voor hart.

    1. Meester Kong

     Dat ‘uitverkoren’ volk zit je wel hoog.

 6. Ritter

  Er is geen samenwerking gevonden tussen Trump en de Russen tijdens de verkiezingen (en daar was het onderzoek naar) , dus probeert het team Mueller Trump op andere zaken te “pakken”.

  Alan Dershowitz is een z.g. “liberal” en een Harvard Law professor (lees linkse Amerikaan) maar ook hij zegt dat wat team Mueller nu doet een gevaarlijke ontwikkeling is.
  ——–

  Alan Dershowitz: Today is a ‘very dangerous day for lawyer-client relations’
  https://www.washingtonexaminer.com/news/alan-dershowitz-today-is-a-very-dangerous-day-for-lawyer-client-relations

  1. Ernst Quispel

   Het lijkt me wel betekenisvol dat de huiszoeking is gelast door Rod Rosenstein, die door Trump is benoemd en zeer loyaal aan hem is.
   Als deze man niet onder een huiszoeking kon uitkomen moet er wel echt wel zeer belastende informatie aan ten grondslag liggen.

 7. Uiterst Links

  Trump heeft aangegeven actie te ondernemen in Syrie en vergeet daarbij dat de Russen daar betrokken zijn. Dit betekent dat er een directe confrontatie zou kunnen komen tussen de VS en Rusland. Onze levens zijn afhankelijk van een gestoorde gek met een nucleaire rode knop die hij elk moment in zou kunnen drukken.

  Iemand moet deze gestoorde wereldvernietiger aanpakken voor het te laat is

 8. Ben Zine

  Wat mij betreft is Trump gisteren volledig door het ijs gezakt met zijn werkelijk idiote twitter scheldpartij richting Assad en Poetin. Dan krijg je echt het idee dat deze man geen enkel benul heeft waar hij over praat, geen enkele visie, geen inzicht, niks. Alleen maar een onzinnige “rant”, die je zou verwachten van een klein kind, dat wild om zich heen schopt. Maar laten we Trump vooralsnog het voordeel van de twijfel geven… Maar ik vrees het ergste.

 9. fenderbender

  Het leuke is dat Jesse Ventura langzamerhand in de startblokken gaat staan om Trump, zijn vriend op te volgen. Dan zijn de rapen pas echt gaar. De demo,s en repo,s zien de bui wel hangen en zien hun politieke bolwerken meer en meer afbrokkelen. Het moeras word drooggelegd en het amerikaanse volk vind het geweldig.
  Wat wij hier op het nieuws zien is BS, gevoed door de Hitlery-media, die nog steeds in een spasme ligt.
  Geweldig om te zien dat de media er niet omheen kan, Trump doet het goed, klaar.
  Hij heeft in 1 jaar meer bereikt dan zijn voorgangers de laatste 20 jaar, en dat doet zoveel pijn.
  Wat je van hem vind als persoon doet er niet toe, ik vind het ook een blaaskaak, het is een Newyorker met een grote bek en branie, so what, New york is toch zo geweldig?
  Ondertussen kijken wij naar de schoonzoon van Pelosi, Michiel Vos voor het nos journaal, haha zuurpruim, Trump afkraken, zo doorzichtig.

  Niet blij met Trump, wacht tot Ventura komt, dan word je blij,..

  1. Ben Zine

   Trump heeft een infantiele “alpha male” persoonlijkheid. Hij is in staat, door zijn “mannelijkheid” en “leiderschap” te tonen, om een oorlog tegen Rusland te beginnen vanwege Syrië. En neem van mij één ding aan: Dan hebben wij hier in het Westen een probleem, en dan zeg ik het nog héél netjes.

   1. fenderbender

    Linkse napraterij, ga zelf eens op onderzoek uit, en niet alleen de media die in jouw straatje past, bv Ben Shapiro, is een felle tegenstander van Trump, nog steeds, maar kan niet ontkennen dat Trump het juiste doet, al gaat het dan wat onbenullig.

  2. JanKlaasen

   Vertel, wat heeft Trump allemaal in een jaar bereikt?

   1. fenderbender

    De nederlandse media zal dit nooit en never melden, tenzij het negatief is, JanKlaasen, mooie naam , goed gekozen, veelzeggend ook.

 10. Ni28

  Het gaat niet meer om of Trump iets gedaan of niet gedaan heeft, het is een wanhopige heksenjacht onder de motto: iedereen doet wel eens iets fout dus er moet iets te vinden zijn. De naam van VS keldert met de dag niet door Trump maar het kinderachtige gedoe van de slechte verliezers achter hem.

 11. Babaji538

  Ik weet niet, hoe het bij jou zit, Michael,
  maar die neus van die kerel,
  doet me zomaar ergens aan denken.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.