Friezen en Groningers weer de straat op vanwege gaswinning: regering doet niet genoeg

De Friezen en de Groningers gaan de straat op om te protesteren tegen de regering en de gaswinning. Er blijkt vooral een aversie te zijn tegen ‘fracking’ en het gebruik van chemicaliën om gas omhoog te pompen. De regering lijkt een ambigue positie in te nemen in de gaswinning waarbij het gaswinning wil stoppen, maar wel een nieuwe locatie heeft aangewezen om te ‘fracken’. 

Wethouder Henk Bakker van Zuidhorn zei bij RTV Noord: “Wij vinden exploitatie van dit gasveld niet verstandig. En fracken zien we helemaal niet zitten. Gif in de bodem is nooit duurzaam.”

Gisteravond laat werd een aardbeving van 2,8 gemeld bij Garsthuizen, zo’n veertig kilometer van Pieterzijl. Er zijn ongeveer twintig schademeldingen binnengekomen.

Pieterzijl is een nieuwe locatie van de NAM waar ze mogen boren en dat zorgt ervoor dat de visie op het beleid van de regering nogal ambigue is geworden. Er lijkt meer focus te liggen op fracking als tijdelijke ‘oplossing’ voor de gaswinning dus het is terecht dat de burgers de straat op gaan. Bij de bewoners lijkt er ook steeds meer een frictie te ontstaan tussen de Regio en de Randstad. Gaswinning is dus van een specifiek onderwerp gegaan naar een groter en symbolische onderwerp.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. DolleDries

    Het wordt nu wel een beetje gezeik van die Noordelingen.

    1. Duke

      Ze hebben groot gelijk. Gisteren was er weer een aardbeving.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.