Groot modefanaat klaar met #metoo: ”Geen model worden als je niet aan je slipje getrokken wil worden”

Een van de grootste namen van de modewereld, Kark Lagerfeld, heeft aangegeven dat die helemaal klaar is met de #metoo discussie. Hij gaat zelfs zo ver dat die vindt dat vrouwen niet moeten zeiken als er aan hun string getrokken wordt, anders moeten ze maar geen model worden. Het lijkt alsof die een gechargeerde tegenreactie wil geven op de uit de hand gelopen #metoo discussie.

Modellen die klagen over handtastelijke ontwerpers of fotografen kunnen volgens Lagerfeld beter bij de nonnen gaan. ,,Daar is altijd wel plek voor je. Ze zoeken nog mensen, hoor ik!”, schertst hij in gesprek met de Franse modesite Numéro.

De excentrieke modefanaat hoorde de talloze #metoo-onthullingen van vrouwen over hun ervaringen met seksueel misbruik de afgelopen maanden met verbijstering aan. ,,Ik ben nog het meest geschokt over al die sterretjes die er twintig jaar over hebben gedaan om zich te herinneren wat er is gebeurd”, zegt Karl. ,,Om nog maar te zwijgen over het gebrek aan getuigen voor eventuele rechtszaken.”

Dit soort gechargeerde opmerkingen, of die het daadwerkelijk zo bedoelt of niet, maken de discussie naar mijn mening alleen maar erger. Dit hoort niet in zo een discussie en duwt de angel juist verder in de politieke huid van het discours. We moeten een balans vinden in de discussie, niet van de ene radicale kant naar de andere radicale kant. Dan krijg je alleen extreme reacties op een fenomeen dat best belangrijk is en waar juist wel een inhoudelijke goede discussie over gevoerd moet worden.
Natuurlijk, hij heeft gelijk dat het overtrokken is allemaal en dat we een verkeerde radicale kant op gaan met een publieke discussie over zoiets seksueels, maar op deze manier draagt hij geen steentje bij aan het normaliseren van een an sich belangrijke discussie.
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. denk eens na

  Het oudste beroep terwereld bestaat niet voor niks, er zijn er meer dan voldoende die er een slaatje uit proberen te slaan

  1. denk eens na

   De mee/too is door links /media in elkaar gezet om de boel te islamiseren, mannen en vrouwen moeten uit elkaar zo als dat bij moslims betaamt

   1. EU kok

    quote: De mee/too is door links /media in elkaar gezet om de boel te islamiseren.
    .
    Gelukkig, we zijn er weer.

   2. Ernst Quispel

    Toch knap, na één reactie gaat het al weer over de moslims.

    1. EU kok

     Denk eens na, waarschijnlijk een leerling van Sjun.

    2. Ni28

     Die knijpen ook graag in de billen alleen moeten zij door vele lagen stof komen.

   3. Frits Jansen

    In Teheran en Dubai zag ik dat ze aparte metrowagons hebben voor vrouwen. Dat getuigt van realiteitszin: geen stiekem geknijp en betasten meer.
    Voor mannen een nadeel- maar in die landen krijgt vrouwenemacipatie blijkbaar toch aandacht.

 2. denk eens na

  off topic : krabe zijn zoon heeft op 17 jarige leeftijd een biertje gedronken, twitter explodeert, nu is zelfs de alcohol damp al ongezond, mensen we zijn de weh-h is g kwijt de verzekeringsmaatschapijen zijn door geslagen

 3. Babaji538

  De angst werd nooit
  immer zo
  moedig beleefd.
  Petra Hermans

 4. buitenbeentje

  Kark (?) heeft groot gelijk. De #metoo hausse is, zoals gewoonlijk bij dit soort dingen, volkomen doorgeschoten. Daar past een gechargeerde reactie op. Balans krijg je niet als de ene kant een grote bek heeft en de andere kant reageert met: kom kom! tuut tuut!, ho ho! (cf Seth Gaaikema). Ten eerste worden de vrouwen die echt gemolesteerd zijn ondergesneeuwd door iedereen die “om der wille van de smeer” zich plotseling ook herinneren dat er iemand gebruik maakte van haar wil hoger op te komen, ten tweede wordt de hausse gebruikt om onwelgevallige lieden af te branden en vriendjes uit de wind te houden (witte onderbroek Van Jole) en ten derde wordt dit weer al te graag gebruikt om te wijzen naar die verfoeilijke “witte” man.

  De balans is inderdaad zoek, maar dat ligt zeker niet aan Karl Lagerfeld.

  1. buitenbeentje

   herinneren=herinnert

 5. Ni28

  Helemaal waar, als loodgieter zult je daar geen last van hebben. Dus wat zeur je?:)

 6. Frits Jansen

  Lagerfeld is homo, zoals alle modekoningen. Van hem hebben modellen seksueel weinig te vrezen. Wel dat ze zich zowat dood moeten hongeren, want homo’s houden van meisjes die er als jongetjes uit zien.
  Gelukkig komen er steeds meer voluptueuze ‘”plus sizs” modellen waar een hetero-man wel van opstijgt. Die zijn vruchtbaarder en de mens is uiteindelijk een dier dat “de soort in stand wil houden” zoals biologen dat noemen.

  1. Frits Jansen

   Ik vermoed dat een deel van de rondingen van plus size modellen niet uit het bestaat maar uit spieren, dus dat miezerige #metoo mannetjes er rekening mee moeten houden dat ze een geweldige dreun krijgen van zo’n vrouw. Alleen al de gedachte dat ze met hun fraai ontwikkelde achterwerk boven op je gaan zitten beangstigt. Uit de VS kwam onlangs een bericht van een man die gestikt was toen een plus-size model hem zo tussen haar fraai gevormde boezem had ingeklemd dat hij helemaal geen lucht meer kreeg. Hij stierf met een stijve.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.