Het is pas een probleem als het misgaat: 100 bruggen Noord-Holland onveilig

Scheuren, gaten, verzakkingen, INSTORTINGSGEVAAR en andere gebreken zijn geconstateerd bij zo’n honderd bruggen in Noord-Holland. Flink zuur natuurlijk, want dit was in 2014 al bekend, zo melden EenVandaag en NH Nieuws.

Ik hoor u al denken: ‘Oh ja hoor, instortingsgevaar, bij één brug in bumfuck-nowheredorp in Noord-Holland zeker!’ Nee, op z’n minst twintig van die honderd bruggen (onder andere bij de A1 in bumfuck-Diemen) leveren gevaar op voor de weggebruiker, waarvan sommige instortingsgevaar hebben. Daar had al dus maanden geleden wat aan gedaan moeten worden!

Royal Haskoning, een ingenieursbureau, adviseerde dit al in 2014. Geen enkel advies is echter opgevolgd. EenVandaag en NH Nieuws hebben honderden inspectierapporten van rijkswegen in bezit en deden samen onderzoek.

We hebben het hier dus over achterstallig onderhoud en wettelijke normoverschrijdingen in de hele provincie. Sommige bruggen, viaducten en tunnels zijn overbelast, hebben gaten, extreme roestvorming, scheuren, falende wapening of een gebrekkige fundering door verzakkingen. Ook de aanlegsteigers bij Texel en Den Helder vertonen gebreken. Blijkbaar zullen er eerst een paar doden moeten vallen voor er wat aan gedaan wordt, al ging er wel geld naar extra rijstroken en geluidschermen toe. Volgens mij levert dat alleen maar méér kans op doden op maar hoor je ze dan tenminste niet. Tsja, is óók een oplossing.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. meijer61200

  Sorry gepeupel, maar de centen zijn op. Onze fijne premier, de heer Rutte, heeft 1,5 miljard euri’s weggegeven aan Shell en Unilever. En hoe meer van het gepeupel door de brug zakt en verzuipt, hoe liever het onze premier is. Dit vindt de Groene Khmer dit ook wel beter. Zo min mogelijk toegangen tot de stad, dan kunnen de links fascisten het blanke, islamofobe geteisem eruit plukken en opruimen.

  1. Koos sssss

   Vanaf minuut 7 krijg je een aardig idee, hoe het komt dat de centen op zijn in Noord Holland.

   https://www.youtube.com/watch?v=UzThUnvQTm8&t=24s

 2. Ni28

  De bezuinigingen hebben veel goeds opgebracht. Ik heb mij vaak geërgerd aan het kort termijn denken. Nu iets besparen en straks drie keer zoveel uitgeven. Men heeft niet van geleerd blijkbaar.

 3. Gerlos

  In mijn auto heb ik als voorzorg maatregel al zwembandjes en ander reddingsmateriaal geplaatst, je kan nooit weten.

 4. Appelstroop

  ach ja, als Trump niet snel bij zinnen komt over Syrië en Rusland dan maakt die verzakte brug ook niet zoveel meer uit 🙁

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.