Het is pas een probleem als het misgaat: 100 bruggen Noord-Holland onveilig

Geen categorieapr 11 2018, 16:00
Scheuren, gaten, verzakkingen, INSTORTINGSGEVAAR en andere gebreken zijn geconstateerd bij zo'n honderd bruggen in Noord-Holland. Flink zuur natuurlijk, want dit was in 2014 al bekend, zo melden EenVandaag en NH Nieuws.
Ik hoor u al denken: 'Oh ja hoor, instortingsgevaar, bij één brug in bumfuck-nowheredorp in Noord-Holland zeker!' Nee, op z'n minst twintig van die honderd bruggen (onder andere bij de A1 in bumfuck-Diemen) leveren gevaar op voor de weggebruiker, waarvan sommige instortingsgevaar hebben. Daar had al dus maanden geleden wat aan gedaan moeten worden!
Royal Haskoning, een ingenieursbureau, adviseerde dit al in 2014. Geen enkel advies is echter opgevolgd. EenVandaag en NH Nieuws hebben honderden inspectierapporten van rijkswegen in bezit en deden samen onderzoek.
We hebben het hier dus over achterstallig onderhoud en wettelijke normoverschrijdingen in de hele provincie. Sommige bruggen, viaducten en tunnels zijn overbelast, hebben gaten, extreme roestvorming, scheuren, falende wapening of een gebrekkige fundering door verzakkingen. Ook de aanlegsteigers bij Texel en Den Helder vertonen gebreken. Blijkbaar zullen er eerst een paar doden moeten vallen voor er wat aan gedaan wordt, al ging er wel geld naar extra rijstroken en geluidschermen toe. Volgens mij levert dat alleen maar méér kans op doden op maar hoor je ze dan tenminste niet. Tsja, is óók een oplossing.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten