Hiddema leest Grapperhaus de les: ‘Dit is hoe je het liquidatiegeweld moet aanpakken!’

Theo Hiddema tijdens het debat over de vele liquidaties. Screenshot: Tweede Kamer.
Foto: Theo Hiddema tijdens het debat over de vele liquidaties. Screenshot: Tweede Kamer.

Het is echt niet zo moeilijk.

Eén op de negen criminele organisaties wordt aangepakt, aldus Theo Hiddema tegen minister Grapperhaus over het zwaar toegenomen aantal liquidaties in Nederland — en dan met name in Amsterdam. En dat zijn dan vrijwel altijd drugs-bendes. Organisaties die zich schuldig maken aan andere soorten van georganiseerde misdaad worden met rust gelaten.

Hiddema vindt dat belachelijk, alleen al omdat er bij die andere organisaties ook vuurwapens worden gebruikt. Want, het zal de minister verbazen, niet alleen drugsdealers gebruiken dodelijk geweld. Andere soorten criminelen doen dat even goed.

Hoewel Grapperhaus overduidelijk een verbetering is ten opzichte van zijn voorgangers — die dan ook van VVD huize kwamen — lijkt hij ondertussen wel behoorlijk passief te zijn. Niets kan… behalve dan commentaar leveren dat het zo niet langer kan en dat hij er graag iets aan wil doen, maar ja. Kan niet.

Juist van een CDA-minister verwacht je actie. En snel een beetje.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

22 reacties

 1.   

  Euh….ik zie of hoor toch nergens wat Hiddema nu precies voorstelt dat binnen de kaders van de huidige wetten wel soelaas zou bieden.

  Als minister kun je wel iets willen, maar geen minister die zich nog een IRT-affaire op de hals zal halen….

 2.   

  Maar wie maakt zich in Amsterdam voornamelijk schuldig aan liquidatiegeweld? Dat is toch voornamelijk de mocromaffia die zich daar schuldig aan maken?

  Dan vind ik de minder oplossing van Wilders eigenlijk een heel stuk beter. Want hoe minder je van dat soort tuig je in land hebt des te kleiner de kans dat je overhoop wordt geschoten.

  1.   

   @Robert: Al in 1996 was duidelijk dat 75% van de (zeden)delicten op het conto van de allochtonen werd bijgeschreven. Tegenwoordig worden die gegevens niet meer genoteerd, want discriminatie.

   1.   

    Sorry Pit dat ik dit hier neer plemp maar dan weet ik
    zeker dat ik op wim z,n kop schijt hier onder .
    Bedankt , Pffffft .

    1.   

     Dat lucht op he he .

   2.   

    Maar dat weet Hiddema ook wel als advocaat zijnde. En buiten dat om alsof bestaande wetgeving helpt tegen de georganiseerde misdaad. Nee dat helpt niet. Georganiseerde misdaad kan je maar op een manier aanpakken namelijk door infiltratie van de organisatie. Je moet zo’n bende in een keer helemaal oprollen anders gaat het niet lukken.

    Maar daar hebben we de mankracht en de middelen gewoon niet voor.

    1.   

     @Robert: Helemaal juist. Het is al jaren bekend dat er volstrekt onvoldoende opsporingscapaciteit is bij de politiediensten. Om serieus werk te maken van het oplossen van misdrijven zal die capaciteit minimaal verdubbeld moeten worden. Driemaal raden… Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren.

     Wat er wel gebeurt?

     De aangiftebereidheid is al jarenlang op een dieptepunt, daardoor wordt Nederland steeds “veiliger”. Van de aangiften die wel worden gedaan verdwijnt hier en daar zo’n 50% in de vuilnisbak. Een groot deel van de aangiften die overblijven belanden op de “plank” en gaan verder door het leven als z.g.n. ‘plankzaken’, die blijven daar liggen terwijl er (pro)actief niets meer mee wordt gedaan.

     Ergo: Het is een zooitje in politieland. De Regering weet dat, of ze kunnen dat weten als ze DDS lezen, maar wat belangrijker is, de crimineel weet dat ook en heeft doorgaans vrijs pel.

     De pineut? U & ik!

 3.   

  Beste stuurlui staan altijd aan de wal. Hiddema doet niets anders dan roeptoeteren zoals op de meeste verjaardagspartijen. Nog iets gehoord van de aangifte van baudet? Was toch een makkie volgens Hiddema? Laat die man nu maar gewoon criminelen gaan verdedigen daar istie veel beter in.

  1.   

   Heeft iemand jou al eens verteld dat je niet helemaal zuiver tikt ???

   1.   

    Robroy dat kan toch niet anders ,hij leeft contant in een poppenkast.

    1.   

     Soms zit je hier met verbazing te kijken wat er al nog zo los rondloopt of niet dan ??

  2.   

   En dan is jouw ideale wereld deze, waarin jou strak de maat wordt genomen als je iets “te snel” rijdt of fout parkeert en intussen legt diezelfde politie (+om) haatzaaiers en zware criminelen geen strobreed in de weg.

   Is er toch iets niet in orde met ons rechtssysteem.

 4.   

  Wat heb je toch met CDA ministers? Vergeten dat de archaische “als de meerderheid dat wil voeren we de sharia in” Donner en Nekschot Hirsch Ballin van die club waren? En vergeet vooral Hamas Van Agt niet.

  De ergste ministers van justitie waren allemaal CDA-ers!

  1.   

   @ buitenbeentje. Als de CDA zou, volgens jij, zo waardeloos zijn, hoe verklaar jij dat de grootste winner in onze gemeente verkiezing van 21 maart j.l. de CDA is? En zelfs in 3 gemeentes een absoluut meerderheid hebben, zodat zij alleen de gemeenteraad gaan vullen en regeren? Ik woon in gemeente Hollands Kroon en ons CDA heeft 5 zetels gekregen en is nu onze grootste partij voor de hele kop van Noord-Holland. Wij willen meer voor onderwijs, cultuur, en politie. Daarom hebben velen voor CDA gestemd. Wij willen opkomen voor de vooruitgang van onze maatschappij in dit 21 eeuw, met gelijke rechten, plichten, en kansen voor mannen en vrouwen. Kortom wij willen ons samenleving op bouwen en kijken naar de toekomst. Maar ook aan oude geliefde tradities vasthouden. Daarom is de CDA nog steeds zeer geliefd in ons land.
   Voordat je alweer belachelijk maakt om de CDA aan te vallen, ga een keer informeren
   en zal je ontdekken hoe actief ons partij is als grootste Moderne partij, die voor ons land eerst opkomt met alle oude tradities, maar ook de weg naar te toekomst wil bevorderen: Veel voor Zorg, Cultuur, en Wetenschap dat leidt naar onze toekomst. Dit is wel nodig vindt je niet? Niet alle oude waarden moeten weg vallen, maar een aantal van die oude waarden kunnen ons leiden naar de veere toekomst … en dat weet de CDA leden. Wij willen een aantal van die eeuwen-oude opvattingen van onze westerste denkbeelden van samenleving doorzetten. De oorsprong is wel van zowel de
   Oude en Nieuwe Testament van de Bijbel. Dit is ons leidraad dat ons naar de toekomst
   moet leiden. Zwakke nieuwe partijtjes zoals de F.v.D. kunnen en zullen helemaal niets
   doen voor onze samenleven. Terwijl de CDA onderzoek aan ziektes steunt, en heel veel steun biedt aan medische onderzoek, onderwijs, en cultuur, en veel steun geeft
   aan maatschappelijke problemen, zou ik het geweldig vinden om van T. Hiddema te horen hoe zijn asociale, sensatie F.v.D. partij al die andere stabiele zeer nog levende
   grote partijen gaat dumpten, zodat Thierry & Theo het te gaan overnemen?
   Wij hebben Thierry en Theo helemaal niet nodig! Jammer voor jullie die je 25 euro hadden verspild aan dit doe, maar Nederland heeft vorige week bewezen dat wij niet de F.v.D. nodig hebben om het te doen volens hun ideeen. Dit is een hele oude land,
   en de F.v.D. heeft ons helemaal niets te bieden…behalve rassen en kleuren discriminatie!!! Dit amateur racistische partij moet zo gauw mogelijk verdwijnen.
   Zij doen helemaal niets dan haat versprijden.

 5.   

  Het is een politieke prioriteit dat de politie zo zichtbaar mogelijk is: “meer blauw op straat” (inmiddels zwart-geel). Bestrijding van georganiseerde criminaliteit is dat niet: ze liquideren wel elkaar, maar als je zelf niet in de georganiseerde criminaliteit zit heb je weinig te vrezen. Wel jammer dat ze af en toe de verkeerde liquideren, een nietsvermoedende burger.

  Al die politie op straat verveelt zich stierlijk, en bezorgt de mensen veel overlast door op elk slak zou te leggen, bijv. bij verkeersovertredingen. Zo werd ik onlangs voor het eerst van mijn leven beboet als voetganger. Ze zijn er ook heel snel bij om iemand aan te houden voor belediging. Dan kunnen ze je namelijk een nacht opbergen in een uiterst oncomfortabele politiecel, ook al weten ze dat vervolging heel onwaarschijnlijk is, gezien de vrijheid van meningsuiting.

  Als ze nou wat zouden doen aan internet-criminaliteit, maar nee, dat is veel te ingewikkeld voor de gemiddelde diender.

  1.   

   Ben toch wel benieuwd waar je voor bekeurd bent? Waarschijnlijk de agent uitgescholden? Was zeker een moslim.

   1.   

    Nee hij zij dat hij agent jan klaasen was de mafklapper .

 6.   

  Goed gedaan meneer Hiddema.
  Als je een land wilt besturen moet je kennis van zaken hebben en dat ontbreekt toch wel bij Grappenhaus.

 7.   

  Te gek voor woorden, Er is een schreeuwend tekort aan rechercheurs en arrestatieteams. Onze veilheid is kapot bezuinigt.

  Als er bekeuringen moeten uitgedeeld dan zijn ze er als de kippen bij.

  Waar betalen we nog belasting voor?

  Aanpakken dat tuig.

 8.   

  Is het onwil of onkunde vraag ik mij steeds af

  1.   

   Onwil, de 1.5 miljard die je nu weg geeft aan shell en consorten , als je dat bedrag in de politie steekt zou het voor 80% zijn opgelost .

 9.   

  Volgens een recente nieuwsbericht vanmiddag op radio 4, wil Minister Grapperhaus veel meer politie in de grote steden, en ook dat burgemeesters en gemeenteraad leden meer bescherming krijgen. Bende leden en groepen zoals Hell’s Angels, en No Surrender worden harder aangepakt wegens hun criminele activiteiten. Ik denk dat velen weten
  dat Hiddema en de F.v.D. willen optreden voor sensatie.
  Met andere woorden: Much to do About Nothing. Gewoon lege geklets.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!