Hoofdredacteur Casper Sikkema ontslagen bij VICE... vanwege seksueel overschrijdend gedrag

Geen categorieapr 18 2018, 12:00
Meneer kwam eerder op TV waar hij kritiek leverde op mannen die hun macht en positie misbruikten om vrouwen seksueel te intimideren (en erger).
Zo, dat is even schrikken zeg! Het is bekend geworden dat Casper Sikkema ontslagen is bij VICE, hij was daar hoofdredacteur, omdat hij "seksueel grensoverschrijdend gedrag" vertoond had met vrouwelijke werknemers. Dat bericht RTL Nieuws. Een slachtoffer van Sikkema besloot om de confrontatie aan te gaan met hem en de leiding van VICE nadat ze hem had gezien bij De Wereld Draait Door, waar hij stelling nam tegen mannen als Louis CK -- de komiek die vrouwen vooral als lustobjecten blijkt te zien.
"Het is een teken dat we er klaar mee zijn. Met die mannen die misbruik maken van hun macht, of misbruik maken van hun situatie," aldus Sikkema in die uitzending over de bredere #MeToo-beweging.
Nu blijkt dus dat hijzelf ook bepaald geen schone handen heeft. Want niet alleen gaf hij in een email toe dat hij zich misdragen had, maar daar komt nog eens bij dat meerdere voormalige en huidige werknemers van VICE hebben gezegd dat hij vaker seksueel intimiderend optreedt. Zo zou hij met enige regelmaat " ongepaste commentaren hebben gemaakt" over vrouwelijke stagiaires en werkneemsters. En was hij ook handtastelijk bij ze.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten