Hoofdredacteur Casper Sikkema ontslagen bij VICE… vanwege seksueel overschrijdend gedrag

Meneer kwam eerder op TV waar hij kritiek leverde op mannen die hun macht en positie misbruikten om vrouwen seksueel te intimideren (en erger).

Zo, dat is even schrikken zeg! Het is bekend geworden dat Casper Sikkema ontslagen is bij VICE, hij was daar hoofdredacteur, omdat hij “seksueel grensoverschrijdend gedrag” vertoond had met vrouwelijke werknemers. Dat bericht RTL Nieuws. Een slachtoffer van Sikkema besloot om de confrontatie aan te gaan met hem en de leiding van VICE nadat ze hem had gezien bij De Wereld Draait Door, waar hij stelling nam tegen mannen als Louis CK — de komiek die vrouwen vooral als lustobjecten blijkt te zien.

“Het is een teken dat we er klaar mee zijn. Met die mannen die misbruik maken van hun macht, of misbruik maken van hun situatie,” aldus Sikkema in die uitzending over de bredere #MeToo-beweging.

Nu blijkt dus dat hijzelf ook bepaald geen schone handen heeft. Want niet alleen gaf hij in een email toe dat hij zich misdragen had, maar daar komt nog eens bij dat meerdere voormalige en huidige werknemers van VICE hebben gezegd dat hij vaker seksueel intimiderend optreedt. Zo zou hij met enige regelmaat ” ongepaste commentaren hebben gemaakt” over vrouwelijke stagiaires en werkneemsters. En was hij ook handtastelijk bij ze.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Westerling

  Het is er wel weer 1 met een kleurtje.

 2. Bloem

  Het lijkt allemaal erg oprecht de #metoo discussie. Wat vergeten wordt is dat het een erg makkelijk middel is om iemands reputatie voorgoed aan te tasten. Allereerst de definitie voor intimidatie ligt momenteel erg schimmig, een goedbedoeld compliment kan al aanleiding zijn. Daarentegen, hoef je helemaal geen grensoverschrijdend gedrag te vertonen, als iemand kwaad wil, roept hij of zij gewoon iets, zonder dat het te controleren valt. Bij voorbaat schuldig, zonder de mogelijkheid om het tegendeel te bewijzen

 3. Babaji538

  Ik ben blij, dat ik niet naast hem hoef te staan
  als ik een halfje brood bij de bakker haal.
  Petra Hermans

  1. Pit

   Zou je wel blij zijn als je naast hem staat terwijl je een heel brood bij de bakker haalt?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.