Is de ‘terrorist’ van Toronto gewoon een seksueel gefrustreerde eenzame man?

De dader van de verschrikkelijke moorden in Toronto, Alek Minassian, heeft voor zijn terreurdaad nog iets op Facebook geplaatst. Een bericht, wat op het eerste gezicht cryptisch lijkt, maar wat uiteindelijk de sleutel kan zijn naar het motief van zijn daden. Al brengt het bericht hem wel in een zeer triest (en zeker geen kwaad) daglicht.

Een paar minuten voor de 25-jarige Alek Minassian inreed op een groep voetgangers in Toronto, plaatse hij een even opvallend als bizar bericht op Facebook. “De Incel Rebellion is al begonnen”, schreef hij. “We zullen alle Chads en Stacys omverwerpen. Gegroet zij de Supreme Gentleman Elliot Rodger!” Het bericht is authentiek, bevestigde Facebook gisteren al, en is verwijderd.

Tja, er valt op het eerste gezicht weinig van te maken, maar alle namen en benamingen vormen een representatie van een vrij nieuwe beweging van seksueel gefrustreerde mannen die in deze samenleving maar geen liefde of intimiteit kunnen verkrijgen.

Op fora als 4chan en Reddit zijn er hele groepen met ‘incels’, naar het Engelse involuntarily celibate: mannen die wel seks willen, maar het niet kunnen krijgen. In die groepen worden termen gebruiken als ‘chads’, mannen die succes hebben bij de vrouwen, en ‘stacy’s’, schijnbaar onbereikbare vrouwen die de ‘incels’ afwijzen.

En Elliot Rodger? Hij is de dader van zes moorden in de staat Californië, gepleegd in 2014. Hij doodde hen vanwege een seksistisch en seksueel gemotiveerde reden. Of naja, lak daaraan eigenlijk.

Hij beschrijft zijn opvoeding, zijn geestelijke gezondheid en zijn diepe haat tegen vrouwen. Hij noemde zichzelf in het stuk “de ideale, magnifieke gentleman” en begreep maar niet dat er geen vrouw was die seks met hem wilde.

Hier zaten we nu echt op te wachten. In een wereld vol islamitisch terrorisme, gewelddadige afscheidingsbewegingen en rebellen, komen nu ook nog terroristen die moorden in de naam van hun onverzadigde libido. Chapeau wereld, we zijn weer een fase van waanzin verder. Hopelijk is het niet waar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. DolleDries

  Deze is nieuw, leuk gevonden.

  1. Meester Kong

   Pssst @DD, de aanslagpleger op Koninginnedag 2009 was lid van Al Qaeda.

   1. Ernst Quispel

    En een christen.

    Moet ik meer zeggen?

    1. Vit

     Neuhh.

    2. denk eens na

     Net wat dd zegt het blijft zoeken naar nieuwe verwijzingen

   2. Guus Geluk

    Ja, en die van de Ridderhof was ook een moslim.

   3. DolleDries

    Die moslims kunnen ook niets zelf bedenken.

 2. Guus Geluk

  Deze wereld is gek geworden: moorden, moorden en het plachten te rechtvaardigen met de meest vreemde motieven.

  1. DolleDries

   Religie is toch niet vreemd het wordt zelfs aangemoedigd in hun boeken.

  2. swetsnek

   de islam is daar schuld aan hahahahahaahah jij je zin dwarsligger kerel wat kun jij zeiken en zuigen niet normaal meer GET A LIFE

 3. Guus Geluk

  Deze commentsectie is vrijwel uitgestorven – want: geen islam – maar wat niet is, kan nog komen.

 4. fusilier

  Op de vlucht dood geschoten, dat had de politie moeten doen met deze Ufter. Bespaart de nabestaanden een boel verdriet en narigheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.