Luchtvaartmaatschappijen worden gewaarschuwd: er kunnen luchtaanvallen uitgevoerd worden op Syrië

Eurocontrol heeft luchtvaartmaatschappijen laten weten dat ze er verstandig aan doen het oostelijke deel van de Middellandse Zee zoveel mogelijk te vermijden. Er wordt namelijk ernstig rekening gehouden met een luchtaanval op Syrië in de komende 72 uur.

Niet alleen kunnen er in die periode raketten worden afgevuurd op Syrische doelwitten, maar het is ook mogelijk dat radionavigatieapparatuur dan verstood wordt. “Bij de planning van vluchten in het oostelijk Middellandse Zee/Nicosia moet terdege rekening worden gehouden met de situatie,” aldus Eurocontrol op zijn website.

Het is met name wachten op actie van Amerika. Donald Trump zei eerder al dat Bashar al-Assad “een hoge prijs” zou betalen voor de vreselijke chemische aanval op Douma. Bij die aanvallen kwamen tientallen mensen — waaronder vrouwen en kinderen — op bijzonder brute wijze om het leven. Het was niet de eerste keer dat het Syrische regime massavernietigingswapens inzette tegen het eigen volk, maar anders dan Obama meende Trump het toen hij eerder zei dat hij dat soort wangedrag niet zou accepteren.

Daarom wordt er ernstig rekening gehouden met een Amerikaanse aanval op Syrië. Waar en hoe zwaar precies weet niemand. Het kan blijven bij een aanval op een vliegveld of twee. Op een paleis van Assad of twee. Op luchtafweergeschut. Op Syrische troepen. We weten het niet. Als Trump wil kan hij het Pentagon opdracht geven om het Syrische leger in een paar dagen tijd een dodelijke slag toe te brengen. Assads legertje kan dan totaal weggevaagd worden.

Maar ja, wat krijg je ervoor terug he? ISIS is — gelukkig! — min of meer kapot, maar er zijn nog genoeg organisaties in de regio die het Westen bepaald ook geen warm hart toedragen en die staan te springen om de macht over te nemen in Syrië.

Daarom is de kans groot dat een Amerikaanse aanval behoorlijk beperkt zal zijn — hoewel het er tegelijkertijd wél op gericht zal zijn om Assad serieuze schade toe te brengen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. DolleDries

  Syrië – de westerse koppensnellende jihadistische proxies hebben verloren, nu begint Der Totalen Krieg
  Posted on april 11, 2018 door Fubar in Artikelen // 13 Comments
  Amerikaanse troepen in Syrisch Koerdistan, screenshot YT
  Oorlog moet. Zo is er besloten. Ook deze laatste gifgasaanval was weer volgens het script. Steeds als de rebellen Amerikaanse jihad-proxies een gebied verliezen volgt er een in scene gezette gifgasaanval om een Amerikaanse aanval op Syrië uit te lokken.
  Dit keer zal het niet bij 59 cruise missiles blijven op net naast een verlaten vliegveld. De taal die de betrokken partijen uitslaan was nog nooit zo agressief. Vorige keer werden er wat missiles afgevuurd en daar bleef het bij. Dit keer worden er eerst medestanders gezocht om een schijn van legitimiteit te verschaffen, dat is niet nodig als je slechts wat kruisraketten af wilt vuren.
  Frankrijk en Engeland hebben al gezegd mee te zullen doen en ook Saoedi-Barbarije heeft zich gemeld.
  15 Saoedi-Barbaren vermoordden 3000 Amerikanen op 11 september en Amerika gebruikte dat als smoes om Afghanistan en Irak te vernietigen, Libië en Syrië volgden omdat Amerikanen nou eenmaal goed zijn in bombarderen. En diezelfde Saoedi-Barbaren, die net voor honderden miljarden wapens van Trump gekocht hebben, willen ook meedoen om het laatste restje Syrië stuk te schieten, al wil het ze in Jemen maar niet lukken om Iran te verslaan..
  Saoedi-Barbarije wordt niet aangevallen. Saoedi-Barbarije komt ook niet voor op het lijstje van generaal Wesley Clarke van net na 9-11: ‘We are gonna take out 7 countries in 5 years’. Afghanistan, Irak, Syrië, Libanon, Libië, Somalië, Soedan en Iran als einddoel. Wat ook Israël’s aartsvijand is en die van Saoedi-Barbarije. Op het eerste zicht een volkomen willekeurig lijstje, maar misschien toch niet.
  Het Oded Yinon (een Israëlische journalist die verbonden was aan het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken) plan uit 1982 kom met bijna exact hetzelfde lijstje landen. Het idee is dat het noodzakelijk is om de omringende landen te Balkaniseren om Israël’s voortbestaan veilig te stellen, kleinere landjes zijn minder gevaarlijk.
  En, het plan schiet aardig op. Somalië is een rokende puinhoop, en inderdaad opgesplitst. Soedan is in tweeën. Irak en Libië in drieën. En Saoedi-Barbarije heeft vorig jaar verklaard bereid te zijn om samen met Israël Libanon stevig om te spitten. En verklaarde onlangs doodleuk out of the blue Israël wel te willen erkennen. Gedeelde belangen.
  Syrië is inmiddels in drieën. Koerdisch deel met Amerikaanse en Franse bases ten Oosten van de Eufraat, Turks-jihadistisch deel in Idlib, Afrin en rond Al-Bab. En het Syrische hartland.
  Maar dat was kennelijk niet goed genoeg voor Israël, Saoedi-Barbarije, de Deep State.

  Trump is of een idioot, of gewoon bang voor zijn leven en wil niet als Kennedy eindigen. Het betekent wel dat de Deep State/ Globalisten/’die die je niet mag noemen’ gewonnen hebben.
  Trump did not drain the swamp, he drowned in it. En is nu gewoon de zoveelste Amerikaanse warmonger.
  Wat ging er mis ?
  De bedoeling was om Assad weg te werken. Voor de Amerikanen, Saoedi-Barbarije en Qatar was het belang een pijpleiding, om te zorgen dat er geen gas van Ruslands bondgenoot Iran naar Europa zou gaan, maar soennitisch gas. Voor Israël was het belang om Assad Hezbollah een slag toe te brengen.
  Die pijpleiding gaat er voorlopig sowieso niet komen. Erger is dat ISIS en Al-Qaeda, de Amerikaanse frontsoldaten, verslagen zijn. Vijf jaar bombardeerde de ‘Coalitie’ zogenaamd ISIS en ISIS kon gewoon groeien. Generaal bd. Allen West zei het zo:
  Here are the numbers ladies and gents. Since we began the so-called “airstrikes” against ISIS on August 8th there have been a total of 424 airstrikes — 53 of those have been flown in support of Kobani. Out of those 423 airstrikes, 334 targets have been hit as of October 13th. That equates to 5.8 airstrikes a day since August 8th — hardly an air campaign folks, and someone should tell the National Security Advisor that this isn’t working and there needs to be a strategy — not a change, because we don’t have a strategy. (bron)
  Pas toen de Russen zich er mee gingen bemoeien werd het op Amerikaanse wapens levende ISIS gedecimeerd. Maar de Russen wilden alleen luchtmacht spelen, want dooien verkoopt thuis zo slecht en lieten de grondsoldaten door Iran leveren, en mohammedaanse staten kunnen doden thuis verkopen als martelaren, ideaal kanonnenvoer.
  Het Amerikaans-Israëlische plan backfired bigtime, omdat de Russen instapten, die baalden al van Libië, en nog meer van Oekraïne, maar je kan ze niet ook nog hun enige Middellandse Zee haven afpakken. Dan kunnen ze net zo goed gelijk de overgave tekenen.
  En nu staat Iran aan de grens van Israël. Nu is Iran een hellhole, maar je hebt er g*d ook wel een beetje zelf om gevraagd.
  En omdat Iran toch al het – voorlopige – einddoel was, denken de warmongers nu Der Totalen Krieg te moeten starten.
  Voor de wereld zou het beter zijn gewoon eindelijk eens op te houden met oorlog te voeren. Erken dat Syrië Syrië blijft onder Assad, geef de Koerden verregaande autonomie, dat pikken ze wel voor de komende jaren en Assad ook, terugtrekking van Iraanse troepen kun je wel bedingen als je Syrië niet langer bedreigt. En accepteer een stevige permanente aanwezigheid van de Russen als garantie.
  Maar nee.
  Eurocontrol waarschuwt vliegverkeer voor de komende 72 uur over de Oostelijke Middellandse Zee. Over Syrië wordt al helemaal niet meer gevlogen (klik voor draadje):

  Het besluit is genomen:

  Er was geen gifgasaanval:

  De globalistische waanzin regeert en het is maar zeer de vraag of deze reactie in de hand te houden is.
  Rusland en Iran will not back down. Zoveel hebben ze wel aangegeven. Tot nu toe heeft Rusland zijn uitgebreide luchtafweer die ze in Syrië geïnstalleerd hebben nog nooit gebruikt. Ze hebben de systemen soms even aangezet, omdat de Amerikanen dat dan zien en peultjes schijten, maar ze hebben er nooit gebruik van gemaakt.
  Rusland stuurt zijn Zwarte Zee vloot weer richting Syrië, en ook China stuurt zijn vloot.
  Het is waanzin om een wereldoorlog te riskeren omdat Israël zijn buurlanden een kopje kleiner wil maken.

 2. DolleDries

  De globalistische waanzin regeert en het is maar zeer de vraag of deze reactie in de hand te houden is.
  Rusland en Iran will not back down. Zoveel hebben ze wel aangegeven. Tot nu toe heeft Rusland zijn uitgebreide luchtafweer die ze in Syrië geïnstalleerd hebben nog nooit gebruikt. Ze hebben de systemen soms even aangezet, omdat de Amerikanen dat dan zien en peultjes schijten, maar ze hebben er nooit gebruik van gemaakt.
  Rusland stuurt zijn Zwarte Zee vloot weer richting Syrië, en ook China stuurt zijn vloot.
  Het is waanzin om een wereldoorlog te riskeren omdat Israël zijn buurlanden een kopje kleiner wil maken.

 3. Veenstra

  Ik ben niet zo slim maar denk dat de Amerikanen dit keer met de staart tussen de benen zullen vertrekken. Niet dat de Russen machtiger zijn maar het schijnt dat ze een belangrijk voordeel hebben. Ze zouden in staat zijn om de besturing van Amerikaanse drones te storen of over te nemen. In 2014 moest een Amerikaans schip, de Hood, machteloos ervaren dat alle elektronica door een in de buurt vliegend Russisch toestel was uitgeschakeld. Niets werkte meer. Als klap op de vuurpijl voerde dat Russische toestel ook nog eens 12 schijnaanvallen op de Hood uit.
  http://www.voltairenet.org/article185860.html
  Of het allemaal waar is, ik weet het ook niet.
  Vliegen in dit gebied kan levensgevaarlijk zijn. Zeker met al die ‘fly by wire’ toestellen van tegenwoordig.

 4. EU kok

  Den Dries is op dreef:
  Trump is of een idioot, of gewoon bang voor zijn leven en wil niet als Kennedy eindigen. Het betekent wel dat de Deep State/ Globalisten/’die die je niet mag noemen’ gewonnen hebben.
  Trump did not drain the swamp, he drowned in it. En is nu gewoon de zoveelste Amerikaanse warmonger.
  .
  Het is waanzin om een wereldoorlog te riskeren omdat Israël zijn buurlanden een kopje kleiner wil maken.

  1. Vit

   “Het is waanzin om een wereldoorlog te riskeren omdat Israël zijn buurlanden een kopje kleiner wil maken.”

   Wat dacht je van andersom, zou dat kunnen denk je?

   1. Vit

    Israël aanvallen is een ‘deathwish’ en dat weten de buurlanden heel goed, anders had men vast nog een poging gewaagd, IS had dat ook wel door trouwens.

 5. Rosasolis

  Merkwaardig is het wel dat Trump was tot zeer recentelijk met volle lof over de Russen en Beste Vrienden met Poetin…en nu is de hele vriendschap verleden tijd. Ik heb zojuist van de radio nieuws gehoord dat Trump dreigt raketten naar Syrie te sturen en te gaan gebruiken tegen zowel de Russische als de Syrische militair. Maar Trump heeft geen of zeer geringe respect voor vele andere landen op onze planeet: Behalve Rusland, zijn er grote veiligheids problemen van Trump’s Amerika met Noord-Korea, China, verschillende Midden-oosten landen, Mexico. En gewone relaties met buurland Canada en de Europese Unie zijn ook sterk aan het achteruit gaan. Jammer dat de VN geen enkele kracht meer heeft! En ook jammer dat er geen motie van wantrouw komt tegen Trump vanuit zijn eigen partij, of de hele regering van Amerika.
  Ik denk dat velen zullen net als ik, ons adem vasthouden gedurende de komende weken.

 6. Babaji538

  Via de gesponsorde links heb ik (nog) geen antwoord
  gehad van “de palliatieve dienst der Humanistiek”.
  Je zou zeggen, dat ik mag participeren
  aan de ‘missies’ van RTL4, SBS6, Omroep Brabant
  of BNR Nieuwsradio.
  Ik heb de keuze al gemaakt.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.