Donald Tusk doet alwéér huiliehuile over Brexit: "Ik ben er soms werkelijk woedend over!"

Geen categorieapr 11 2018, 11:00
Man, houd toch op.
De Poolse voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, begrijpt nog steeds niets van de beslissing van Britse kiezers om zo snel mogelijk uit de Europese Unie te stappen. Hij heeft er nu een jaar over kunnen nadenken, maar het verbaast hem nog steeds.
En dat niet alleen. Het maakt hem ook -- en misschien zelfs vooral -- heel erg boos! Dat zei meneer gisteren zelf in Dublin:

"Brexit staat me tegen. En dat is eigenlijk een understatement. In mijn opinie is de brexit een van de meest trieste momenten in de Europese geschiedenis van de 21e eeuw. Daar ben ik soms werkelijk woedend over."

Goh, wat totaal irrelevant dat jij daar boos door wordt, Donald! Want ja, het is ronduit lachwekkend dat hij zich geroepen voelt om dit soort uitspraken te doen. Hij mag dan een eurofiel pur sang zijn, maar dat hoeft niet te gelden voor het Britse volk. Dat deelt zijn droom van een verenigd Europa helemaal niet. Zij hebben hun Verenigd Koninkrijk. Dat is wat hen betreft genoeg. Punt.
Humptiedumptie kan dat heel vervelend vinden, maar het is niet anders. De nationale soevereiniteit bestaat namelijk nog steeds, hoe zeer Europese bureaucraten hun best ook doen om het totaal af te schaffen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten