Wanprestatie leverende Jozias van Aartsen zet zich af tegen "het platte populisme van hard aanpakken"

Geen categorieapr 11 2018, 12:00
De wet handhaven is, wat meneer Van Aartsen betreft, ranzig populistisch.
Vriend en vijand vragen zich nu al een tijdje af hoe het toch komt dat Jozias van Aartsen niet optreedt tegen de illegale krakers die hele panden in Amsterdam bezet houden. Nou, het antwoord wordt gegeven in De Telegraaf. En dan ook nog eens door een "ingewijde" van de VVD:

"Van Aartsen lijkt er genoegen in te scheppen te benadrukken dat hij als burgemeester niet per se VVD’er is. Hij zou zich bovendien willen afzetten tegen het ’platte populisme’ van ’hard aanpakken’ bij de partij."

Het is dus een combinatie van een rebel zijn (ik moet zeggen: ik heb daar wel wat mee, met zo'n automatisch rebelse houding) én (en daar heb ik dan weer NIETS mee) met zijn lage opinie van alles wat ook maar een beetje naar 'populisme' ruikt. In dit geval betekent populisme gewoon 'wat de kiezer wil.' Van Aartsen voelt zich ver verheven boven de mening van het plebs. Hij weet het beter. Wat 'het' ook precies ook moge zijn.
Afijn. We hopen maar dat meneer heel blij met zichzelf is. Voor inwoners van Amsterdam is het wat vervelend dat meneer zich zo ver verheven voelt boven hen, maar hé. Als hij maar gelukkig is met zichzelf. Toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten