Wanprestatie leverende Jozias van Aartsen zet zich af tegen "het platte populisme van hard aanpakken"

Wanprestatie leverende Jozias van Aartsen zet zich af tegen "het platte populisme van hard aanpakken"

De wet handhaven is, wat meneer Van Aartsen betreft, ranzig populistisch.

Vriend en vijand vragen zich nu al een tijdje af hoe het toch komt dat Jozias van Aartsen niet optreedt tegen de illegale krakers die hele panden in Amsterdam bezet houden. Nou, het antwoord wordt gegeven in De Telegraaf. En dan ook nog eens door een "ingewijde" van de VVD:

"Van Aartsen lijkt er genoegen in te scheppen te benadrukken dat hij als burgemeester niet per se VVD’er is. Hij zou zich bovendien willen afzetten tegen het ’platte populisme’ van ’hard aanpakken’ bij de partij."

Het is dus een combinatie van een rebel zijn (ik moet zeggen: ik heb daar wel wat mee, met zo'n automatisch rebelse houding) én (en daar heb ik dan weer NIETS mee) met zijn lage opinie van alles wat ook maar een beetje naar 'populisme' ruikt. In dit geval betekent populisme gewoon 'wat de kiezer wil.' Van Aartsen voelt zich ver verheven boven de mening van het plebs. Hij weet het beter. Wat 'het' ook precies ook moge zijn.

Afijn. We hopen maar dat meneer heel blij met zichzelf is. Voor inwoners van Amsterdam is het wat vervelend dat meneer zich zo ver verheven voelt boven hen, maar hé. Als hij maar gelukkig is met zichzelf. Toch?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer