Minister Ferdinand Grapperhaus veroordeelt ‘lawaaiprotest’ op 4 mei: ”Helemaal verkeerd, doe gewoon me”

Onze minister van Justitie en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, heeft harde woorden gesproken over het zogenaamde ‘lawaaiprotest’ op vier mee. De anti-racismebeweging wil op de Dodenherdenking protesteren door niet stil te zijn net als de rest van Nederland. Ze vinden dat er ook mensen ‘van kleur’ herdacht moeten worden.

,Ik zou eigenlijk een dringend beroep willen doen op die paar mensen die vinden dat ze dit moeten doen om dat te heroverwegen en gewoon op 4 mei met iedereen in Nederland mee te herdenken”, aldus Grapperhaus. ,,Het is een belangrijk moment.”

De bewindsman benadrukt dat de nationale herdenking op 4 mei juist geen onderscheid maakt tussen oorlogsslachtoffers naar bijvoorbeeld ras of geloof.

De beweging ‘Geen 4 mei Voor Mij’ heeft op Facebook opgeroepen om landelijk tegen het stiltebeleid in te gaan en zo veel mogelijk lawaai te maken. De groepering denkt daarmee sympathie te winnen en mensen te overtuigen van hun zaak en hun doel. Ik kan ze nu al vertellen dat ze eerder onbegrip en woede kweken dan respect en empathie. Ze doen het voor zichzelf en niet voor de goede zaak.

Het gaat bij de Dodenherdenking om de oorlogsdoden en niet om specifiek blanke doden. Voor de Dood maakt het uiteindelijk niet uit of je blank bent of gekleurd, je bent gewoon dood. Dat geldt ook voor de Dodenherdenking. Dat deze mooie ceremonie wordt geïnfecteerd met identiteitspolitiek is een schande en hooguit verwerpelijk. Interim-burgemeester van Amsterdam, Jozias van Aartsen, heeft de actie ook al veroordeeld en heeft gemeld dat het verstoren van de ceremonie op de Dam strafbaar is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Bloem

  Oproerkraaiers gewoon door de ME met wapenstok respect bij laten brengen voor degenen die het leven lieten voor de vrijheid van dit schorem

  1. Meester Kong

   Kom op Seneca, een wapenstok levert weer veel gegil op .

   1. swetsnek

    NIET ALS JE ZE GOED RAAKT
    En dat wil ik ze wel leren de me

  2. Rechtsaf

   @Bloem en dat is nog een understatement..

 2. Floris

  Tuig van de richel. Dit zijn geen Nederlanders.

  1. Ernst Quispel

   Floris woont al 30 jaar niet meer in Nederland. Hij kan het dus weten.

   1. springmaarachterop

    Het zit Quisling nogal dwars dat hij nog steeds in zijn geblurde hoekwoning in de Vogelaarwijk moet huizen, de jaloezie op Nederlanders die dit land hebben weten te ontvluchten spat er vanaf.

 3. Duke

  ‘Het gaat bij de Dodenherdenking om de oorlogsdoden en niet om specifiek blanke doden. Voor de Dood maakt het uiteindelijk niet uit of je blank bent of gekleurd, je bent gewoon dood. Dat geldt ook voor de Dodenherdenking’.
  Eens. Ze snappen dit niet (IQ dingetje, had Ramataursing toch gelijk..) of zien zichzelf als een andere soort. Ze willen niet meedoen met het nationale Sinterklaasfeest, kunnen ze dan mooi hun bek houden voor de gekleurde doden. Iedereen blij.

 4. Frits Jansen

  Voor mij is vier mei de herdenking van de Tweede Wereldoorlog, ook al omdat die dag voorafgaat aan de Bevrijdingsdag.
  Het is reuze sympathiek om ook allerlei anderen te willen gedenken, maar een mens gedenkt niet met een lijstje in de hand.
  Daarbij lijkt het mij – zelfs heden ten dage nog – van groot belang om de ontsporingen te herdenken die tot de Tweede Wereldoorlog leidden.
  Ook al lijken die misschien “politiek incorrect”.
  Zo lijkt de retoriek over joden uit die tijd akelig veel op de retoriek over moslims vandaag de dag.
  Waar we ook wel eens aan mogen terugdenken is dat de wantoestanden in de jaren ’20 die uiteindelijk de aanleiding vormden tot de Tweede Wereldoorlog kwamen door een gebrek aan Europese coördinatie, beste Eurofoben!
  Het huiveringwekkendst is de gedachte dat uiteindelijk de Tweede Wereldoorlog voortkwam uit de Eerste, want als je de lijn doortrekt komt de Derde voort uit de Tweede.
  Zo is de stichting van de staat Israël een reactie op de Jodenvervolging – maar nu lijkt het controversiële beleid van de staat Israël het middelpunt van allerlei gevaarlijke conflicten.
  Zo wil de Joodse lobby dat het kernwapenverdrag tussen de VS en Israël wordt opgezegd. De bedreigde Iraniërs zouden wel eens hun toevlucht kunnen nemen tot kernwapens.

  1. swetsnek

   Je begint mooi Fritske maar daarna blijft er van je verhaal niks over dat snap je natuurlijk zelf ook wel kletsmajoor hahahahaha eerlijk ook voor jou geld GET A LIFE

   1. Rechtsaf

    @Swetsnek Fritsje is ook antisemiet en schuift dat niet onder stoelen of banken.

 5. Ego-non-solus

  Jozias van Aartsen heeft gemeld dat het verstoren van de ceremonie op de Dam strafbaar is.

  Goh, de lieve man. Zou hij écht denken dat daar voorkomende werking vanuit gaat? In Nederland waar rechters alleen automobilisten criminelen vinden? Maar wellicht vindt hij een dagje schoffelen in de zon ook al een zware straf.
  Zucht…

  1. oeioeivogel

   Jozias van Aartsen weet schijnbaar niet dat kraken ook strafbaar is.

 6. Knopper

  Gewoon helemaal kapot slaan knuppels en traangas eroverheen kapotslaan dus , weg met die rommel en dat eeuwige gezeur waar zijn we mee bezig kapotslaan ,!!!! JAAAA

 7. Rechtsaf

  Gasten die het respect niet kunnen opbrengen om gewoon stil te zijn op 4 mei, moet je echt even serieus duidelijk maken dat dit onderdeel is van de Nederlandse cultuur.

  1. Rechtsaf

   Het wordt tijd dat de democratie ook eens NEE gaat zeggen tegen immoreel gedrag, tegen cultuur verkrachters etc etc.

 8. Babaji538

  Consequent gedrag, staan wij, Nederlanders
  alom bekend om.
  Petra Cecilia Maria Hermans

 9. Ni28

  De antiracisten weten zich niet te gedragen maar dat mag je van hun ook niet verwachten.

 10. J.C.

  Deze respectloze oproep kan alleen maar plaatsvinden, omdat er al jaren een slap beleid is tegenover (let wel) bepaalde groepen. Kijk bijvoorbeeld naar de illegalen, die in Amsterdam groots opgezet huizen kraken en toch niet door de handhavende instanties worden aangepakt.

 11. Ruud562

  Persoonlijk vind ik die herdenking op de Dam walgelijke politiek correcte shit omdat er veel te veel erbij wordt gehaald. Op 4 mei behoren louter de slachtoffers uit WO II te worden herdacht en geen anderen. Daarvoor kunnen genoeg andere momenten voor worden gezocht.
  Nee, voor mij geen Damfestijn, maar een plechtige en vooral pure herdenking zoals die op de Waalsdorpervlakte!

  Desalniettemin hoop ik van harte dat op 4 mei op de Dam een heel peleton mariniers zal klaar staan dat dat vooral zwarte tuig c.q. parasieten volkomen lens zal slaan, zodat ze de komende jaren niet meer hun stem en benen kunnen gebruiken.
  Voordeel daarvan is dan ook nog dat de rest van Nederland als vanouds weer Sinterklaasfeest kan vieren, dus met de originele, traditionele Zwarte Pieten!

  1. Rosasolis

   @Ruud. Praat niet over “zwarte tuig”. Hoewel ik blank ben, ken ik KLEURLINGEN
   die ook 4 mei herdenken. En als u toch durft te kijken naar de 4 mei herdenkingen zal u ook een aantal kleurlingen zien onder de grote groep mensen op de Dam. Dus het zijn alleen oproerkraaiers die niets anders te doen hebben dan wat sensatie in hun saaie leven te veroorzaken. Mensen van kleur hebben een rede gegeven op de 4 mei herdenking en ook kransen gelegd.
   Nogmaals Grapperhaus heeft volkomen gelijk.

 12. Rosasolis

  Onze minister van Justitie, F. Grapperhaus heeft helemaal gelijk. 4 mei is voor ons land de droevigste dag van het hele jaar. Zo veel trieste herinneringen voor zoveel van onze landgenoten. 4 mei is DE DAG DAT NEDERLAND STIL STAAT! Onze dag van herinnering.
  Net als 11 november in mijn moederland, Canada. Wie kijkt niet naar de jaarlijkse kranslegging op de Dam in Amsterdam? Dan zie je duizenden mensen op de Dam om het met z’n alleen dit grote herdenkingsdag mee te maken. En ook zien wij vele kleurlingen. Hoeveel tranen vallen ieder jaar tijdens het uitvoering van The Last Post op trompet. Of wanneer iemand een lezing geeft over de betekenis van vrijheid en samenleving. Of tegen het einde van de ceremonie, de grote kranslegging. Prachtig mooi is dat ieder jaar! Laten wij hopen dat dit zeer belangrijke ceremonie op de Dam in ons hoofdstad kan rustig doorgaan zonder enige storing.

 13. Ruud562

  Ach Rosasolis, natuurlijk weet ik dat er ook normaal denkende kleurlingen of donkere mensen c.q. ‘zwarten’ bij de herdenkingen zullen zijn.

  Waar ik in mijn reactie op doel is dat tuig dat hier parasiteert op de gemeenschap die ook nog door hun toedoen geheel wordt verziekt. Ook al dan niet gefaciliteerd vanuit een verrotte overheid en/of zeer dom deugvolk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.