Pegida-voorman Edwin Wagensveld zit vast voor belastingontduiking

U kent Edwin Wagensveld vast wel met zijn varkenskop (letterlijk), kruizen en varkensbloed op plaatsen waar moskeeën zouden komen. Nogal een activistisch manneke die op de rechterflank van ons politiek spectrum nogal lawaai maakt. Hij heeft Pegida Nederland een gezicht gegeven, de voorman van ons activistische sector om de islamisering tegen te gaan. Een nogal radicale club overigens. Hij is veroordeeld in Duitsland!

Wagensveld, die in Duitsland ‘Ed de Hollander’ wordt genoemd, drijft in Duitsland een wapenhandel en een internetshop. In de oorspronkelijke aanklacht stond dat hij 489.000 euro aan inkomsten uit de verkoop van vooral luchtdrukwapens voor de Duitse belasting had verzwegen.

In de rechtszaal zei hij eerst dat daar niets van klopte. Hij zei dat hij een arme sloeber was, zich niet eens een ziektekostenverzekering kon veroorloven en blij was als hij maandelijks zijn huur van 400 euro kon betalen.

Hij had duizenden euro’s overgeboekt tussen rekeningen en uiteindelijk is hij veroordeeld voor belastingschuld van welgeteld 290.000 euro. Wat een bedrag zeg, jongens. Daar kan je een aantal boetes voor ‘illegale demonstraties’ wel voor betalen.

Ik moet eerlijk zijn dat ik het wel prima vind dat hij veroordeeld is. Pegida kan wel een andere voorman gebruiken en vooral iets intellectueels. Het is een nobel doel om onze cultuur te willen behouden en de islamisering tegen te gaan, maar niet als zulke rechts-radicale gappies leiding nemen van zo een beweging.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. DolleDries

  Je zou zomaar er iets van denken.

  1. Meester Kong

   Oh, @DD bedoelt iets met de Rijksdagbrand in 1933 ?

  2. hans-e-pans

   Er is altijd wel een stok te vinden om een hond te slaan.

 2. Gerlos

  Nu heeft hij naar zijn zin tussen de Marokkaantjes en ander gespuis met verschillende kleuren.

 3. EU kok

  Opmerkelijk dat er in dit artikel onderscheid wordt gemaakt tussen een organisatie en de oprichter, voorzitter, promotor en woordvoerder.

 4. Ni28

  Quispel zal blij zijn maar eigenlijk zou deze man zich makkelijk kunnen aansluiten bij zijn VVD collega’s.

 5. Ni28

  Ik hou mij niet zo bezig met Pegida, heeft mij nooit aangesproken. Ik zou liever ene mevrouw Petri bij de AfD willen zien i.p.v. de huidige partijtop. Dan zouden zij een sterkere tegenstander zijn voor de islam minnende partijen.

 6. Ernst Quispel

  Pegida is een vieze bruine beweging en het is volstrekt logisch dat het tuig aantrekt.

  1. Frits Jansen

   Je verlangt terug naar oprechte criminelen die het alleen om het geld te doen is.

 7. Pit

  Ja zo werkt dat… Kun je zo iemand niet nagelen op basis van het strafrecht dan nagel je hem gewoon op basis van het fiscaal recht. Het is de elite er álles aan te doen de stem van vrijheden te smoren, desnoods via de Belastingdienst.

  #nekschot

  1. Guus Geluk

   Rechts-Pit verdedigt een rechts-radicale leugenaar. Eerder schreeuwde hij moord en brand over Rutte.

   1. Rechtsaf

    @Guusülsün Rutte is een leugenaar, sterker nog, nou ga jij lopen schreeuwen wat anderen vinden terwijl juist jij Rutte het handje boven het hoofd houdt.
    Hoezo hypocriet

    1. Guus Geluk

     Rechts-Pit,

     Komisch, van de rechts-populistische deugdmensen mag een ieder die deugt (Wagensveld, Trump) liegen, zels talloze malen, maar als iemand die “niet deugt” liegt, buitelen alle rechtspopulistische deugdmensen over elkaar heen om de afkeuring kenbaar te maken.

     Proest.

  2. Rechtsaf

   @Pit gewoon schikken dan is het klaar..

  3. LafSchaap

   Ja Pit, ik denk ook dat het zo gegaan is. Edwin Wagensveld moet zwijgen, omdat hij de feiten vertelt zoals hij denkt dat ze zijn. En zijn mening wordt door velen gedeeld. Dat komt de uitvoering van het verdrag van Straatsburg (1975) niet ten goede. En dan zoeken ze net zolang totdat ze iets vinden om hem voor het gerecht te slepen. Vervolgens, waar ieder ander er met een boete mee weg zou zijn gekomen, gaat hij de cel in, want hij moet van het toneel verdwijnen, liefst voorgoed.
   De wereld is door de eeuwen heen veranderd maar de mens niet. De dominee en de koopman houden nog steeds hetzelfde praatje over dom en arm en degene die anders tegen de zaak aankijkt dan de opgelegde opinie gaat op de brandstapel. Niets nieuws onder de zon dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.