Politiek verslaggever Xander van der Wulp legt uit waarom Rutte nog lang premier wil blijven

De vraag die we allemaal in ons hoofd hebben rondspoken: wat heeft Mark Rutte eigenlijk nog overgehouden na het Dividenddebat van deze week. Rutte heeft zich als een gladde aal door het debat heen gewrongen. Iedereen weet ergens dat het niet klopt, maar toch weet hij het zo te draaien en om te lullen dat hij er goed vanaf komt.

Politiek Xander van der Wulp heeft een goed gesprek gevoerd met Mark Rutte en Van der Wulp legt in een podcast uit wat hij eigenlijk vond van het gesprek en wat hij er van dacht. Rutte kwam ontspannen over en daardoor lijkt het alsof het hem allemaal niet zo boeit. Ik moet eerlijk zeggen Van der Wulp heeft wel steken laten vallen, want hij had veel scherper kunnen zijn en vragen kunnen stellen die meer zouden steken.

In elk geval, luistert u zelf, want het blijft een interessante podcast en een interessante inkijk in de persoon van Mark Rutte. Hij weet elke keer de vragen zo te buigen zodat hij in zijn antwoorden terug kan gaan naar ‘standaardantwoorden’.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Ernst Quispel

  Laten we hopen dat Rutte het nog een paar jaar volhoudt. Een premier van deze klasse hadden we in decennia niet.

  1. Rechtsaf

   @Ernst lekker hypocriet ben je, Trump afbranden omdat hij zou liegen en Rutte de hand boven zijn hoofd houden…

  2. bifbof

   Alweer volkomen mee eens , hij en Pechtold : de zijspanklasse

 2. Guus Geluk

  Rutte: “Het is een waa-haa-aanzinnig, gaaf land.”

  Hear, hear.

  1. Henk-Jansen

   De weg-met-onsers schoppen tegen alles wat Nederlands is en wonen vaak niet eens in Nederland. Het is onder andere dankzij hun haat jegens het koningshuis en democratisch gekozen bestuurders wel duidelijk dat ze geen enkel greintje vaderlandsliefde hebben.

   1. Guus Geluk

    Henk Jansen,

    +++++.

   2. Frits Jansen

    Ik heb geen last van zulke haat, maar waarom zou ik vaderlandsliefde moeten hebben? Moet ik ook houden van mijn geboortestad Den Haag, de ve4schrikkelijke slaapstand waar ik nu woon, Zuid-Holland of Europa? Voor het openbaar bestuur is er een bepaalde indeling, soit. Met liefde heeft dat weinig te maken.
    Ja de Amerikanen zijn nog trots Amerikaan te zijn
    Zij houden het vuurtje van de onafhankelijkheidsoorlog in de 18de eeuw warm.

    Enfin, ik schijn een allochtoon te zijn, pardon, een “persoon met een migratie-achtergrond” omdat mijn Nederlandse moeder een paar kilometer over onze oostgrens werd geboren.

 3. springmaarachterop

  De twee dunne stront slurpers van Rutte veren gelijk op…….

  1. fenderbender

   hahaha , goeie

  2. Ernst Quispel

   “dunne stront slurpers”

   Onderschat de seksuele problematiek van sommige reaguurders hier niet. Dit is een zwaar lijden.

   1. Rechtsaf

    @Ernst je hart zal wel vol zitten met seksuele problematiek want je valt in herhaling..

 4. DolleDries

  De Russische delegatie in OPCW zei donderdag dat het erg belangrijk is om meer valse vlag-aanvallen in Syrië te voorkomen, en dat dergelijke aanvallen niet meer getolereerd zullen worden. Er werd ook bewijsmateriaal gepresenteerd dat aangeeft dat de vermeende gasaanval in Douma een paar weken geleden in feite een valse vlag-aanval was.
  Afgelopen donderdag liet de Russische delegatie bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens, OPCW, weten dat het geen valse vlag-aanvallen meer toe staat in Syrië. Men verklaarde ook dat het de Verenigde Staten niet zou mogen worden toestaan om militair op te treden in het door oorlog verscheurde land.
  Rusland presenteerde ook het resultaat van hun chemische-wapendeskundigen na onderzoek van de vermeende gasaanval in de stad Douma. Generaal-majoor Igor Kirillov, hoofd van de nucleaire, bio- en chemische wapens defensietroepen van Rusland, RKhBZ, zei:
  “Russische experts hebben een gedetailleerde analyse van de vermeende aanval uitgevoerd. Twee gasflessen, naar verluidt door overheidstroepen van helikopters gegooid, werden gevonden in twee appartementen. Op de bovenste verdieping werd een lege gasfles gevonden. Het appartement was eerder gedeeltelijk verwoest en daarom ontbraken delen van het dak en een buitenmuur. De andere muren hadden ook schade opgelopen.
  Het is vreemd dat de cilinder helemaal niet vervormd is, wat niet exact overeenkomt met een val uit een helikopter op een betonnen vloer. De cilinder heeft zijn ondoordringbaarheid voor het grootste deel behouden en is bijna volledig onbeschadigd, iets dat absoluut onmogelijk is na een val van ongeveer 2.000 meter, de gebruikelijke vlieghoogte van de Syrische legerhelikopters. Het achterste deel van een raket werd gevonden op het dak bij het gat. Het stuk heeft misschien het gat veroorzaakt, maar we kunnen niet uitsluiten dat het gat kunstmatig werd gecreëerd omdat we een breekijzer bij de trap van het huis vonden.”
  Volgens Kirillov is de cilinder waarschijnlijk het huis binnengesleept, wat wordt beaamd door de sleepsporen die de experts op de trappen van het huis hebben gevonden. Een inwoner van het huis houdt ook kippen in zijn appartement en de kippen hebben de vermeende gasaanval op curieuze wijze overleefd.
  De vermeende gasaanval in Douma werd al eens eerder in april gebruikt om een ​​raketaanval tegen Syrië door de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk te rechtvaardigen. Dit gebeurde merkwaardig genoeg slechts enkele uren voordat OPCW-experts zouden komen om te onderzoeken of er daadwerkelijk een gasaanval had plaatsgevonden.

  1. Frits Jansen

   En wat heeft dit met Rutte te maken?

   Ik verdacht DDS er al vaker van soms een reactie onder het verkeerde onderwerp te hangen, om ruzie uit te lokken.

 5. Ben Zine

  Rutte’s tactiek is alles, maar dan ook alles RIDICULISEREN. Hij maakt het belachelijk, en daarmee klein en onbetekenend. Deze tactiek werkt wel, dat moet ik die gereformeerde stiekemerd nageven. Maar laat ik ophouden over Rutte… Het zijn de mensen die op hem stemmen, die zijn intens dom. Zolang nog hele volksmassa’s VVD stemmen, is er geen hoop op vernieuwing of verandering en zullen we ongetwijfeld nog jaren moeten kijken naar die dwangmatig grijnzende rotkop.

 6. Adriaan

  Het is spijtig te constateren dat het merendeel van de Nederlanders te dom is om in te zien dat het bergafwaarts gaat met Nederland. Het kabinet is pro Islamisering. Kijk maar wat NRC onlangs publiceerde over de As Soennah moskee. Het kabinet keurt dat allemaal goed. Het zal niet lang meer duren of er worden vrouwen in het openbaar gestenigd hier in Nederland.

 7. Pescador

  Rutte is een gore leugenaar en ik kan niet begrijpen waarom de pers hem noch de hand boven het hoofd houdt, het is dankzij de media dat rutte er nog is.

 8. denk eens na

  xandra wulps de h.oer van de msm, zegt genoeg.

 9. EllyD18

  Iedereen is deze man kotsbeu, maar we zullen het er nog drie jaar mee moeten doen.

  1. Fortiori

   Dat valt wel mee Elly ! Een handje vol reaguurders hier op DDS is niet iedereen. Het kan slechter zeggen de Belgen.

   1. denk eens na

    slechter als: ik word verkracht maar gelukkig mijn dochter niety

 10. A3aan

  Rutte wil net zo lang blijven zitten totdat het aantal Moslims in Nederland het aantal niet moslims overstijgt en hij uit de “moslimkast” kan kruipen. Iedere niet moslim wordt namelijk…

 11. J.C.

  Ik geef Rutte III nog een paar maanden, dan is het over en uit.

  Zelfs de mensen om Mark Rutte heen, die hem tot nu toe, tegen beter weten in, door dik en dun zijn blijven steunen, zullen na het wanstaltige optreden van afgelopen week hun handen gestadig van hem gaan aftrekken, om te voorkomen, dat zij zich niet ook branden aan het wangedrag van deze ondermaatse schertsfiguur.

  1. Marija

   Zou een verademing zijn als die grijnzende kop buiten beeld gaat, maar we komen toch van de regen in de drup.
   Alle niet bestuurlijke buitenstaanders zien het onbegrijpelijk teloorgaan van west Europa aankomen, alleen de regeerders niet??? Het is alleen te verklaren door afgesproken werk en het blijft doorgaan.

 12. Gerlos

  Het gaat goed met ONS LAND dus laat Rutte het nog maar enkele jaren vol houden, maar zonder de kleine leugens waar hij wel een handje van heeft, niet meer doen Mark.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.