Ranzige Volkskrant publiceert walgelijke antisemitische cartoon vanwege 70ste verjaardag Israël

Toen antisemitisme nog heel normaal was stonden dit soort vreselijke cartoons regelmatig in kranten, zeker in Duitsland. Bron: "Trau keinem Jude" (1936) / Bauer.
Foto: Toen antisemitisme nog heel normaal was stonden dit soort vreselijke cartoons regelmatig in kranten, zeker in Duitsland. Bron: "Trau keinem Jude" (1936) / Bauer.

Want ja, antizionisme is antisemitisme.

Nog niet zo heel lang geleden gingen antisemieten undercover door het leven in Nederland. Niet zo gek natuurlijk gezien de Tweede Wereldoorlog. Toen werden er miljoenen Europese joden vergast door de grootste antisemieten van ze allemaal, de nazi’s. Natuurlijk was het antisemitisme na 1945 niet zomaar verdwenen. Wat wel verdwenen was waren publieke uitingen ervan. En gelukkig maar. Jodenhaat is namelijk echt een kanker in de maatschappij.

Helaas voelen antisemieten zich tegenwoordig helemaal niet meer gedwongen om hun denkbeelden voor zich te houden. Kijk maar naar deze walgelijke cartoon van Jos Collignon in de Volkskrant:

Even voor de duidelijkheid: antizionisme is antisemitisme. Ze verpakken het onder een andere noemer, maar feitelijk komt het op hetzelfde neer. Antisemieten gebruiken antizionisme is om hun denkbeelden te verkondigen. En nee, antisemitischer dan antizionisme word je niet. Ieder volk heeft zijn eigen land, maar als joden er één hebben is “zelfstandigheid” opeens not done. Waarom is dat toch? Oh juist, het zijn joden. “Ieder volk heeft recht om zijn eigen toekomst te bepalen… behalve joden. Want die zijn joods.”

Het is misselijkmakend, maar daar komt antizionisme kort gezegd wel op neer. Wat je op deze cartoon ziet is daar een uitmuntend voorbeeld van. Dit is geen “legitieme kritiek op de Israëlische overheid.” De hele oprichting (de geboorte) van de staat Israël wordt gepresenteerd als een daad van onderdrukking van ‘de Palestijnen.’

Walgelijk. En de Volkskrant drukt het nog af ook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

36 reacties

 1.   

  Het eeuwige probleem, antisemitisme is fout zeker weten maar welk ander volk is zovaak in de geschiedenis uit landen gedreven? Zoek maar zelf op. Stel we hadden heel t midden oosten niet, hoeveel minder problemen zouden we dan hebben?

  1.   

   Punt is dat andere verdreven volkeren niet lang gehaat worden. Joden hebben duizend jaar lang te maken met een onverklaarbare haat.

 2.   

  De Volkskrant laat de pro-Palestijnse standpunt van onze regering zien. Zij steunen de Palestijnse agressie tegen Israël met geld die ten goede van de arme bevolking zou moeten komen. In wezen vecht Nederland indirect tegen de Israëlische democratische staat aan de kant van de Palestijnse dictatoriale leiders. Het bestrijden van anti joodse uitingen worden in Nederland ook niet van harte bestreden en niet als anti Joods aangemerkt. Als Jood ben je nergens meer veilig ook in de moslim Europa niet. De geschiedenis herhaalt zich in een andere bezetting.

 3.   

  ??
  Wie ontkent dat de ‘geboorte’ van Israel
  in verband staat met ‘onteigening’ van land ,
  heeft geen enkel benul van de geschiedenis.
  Jammer hoor.
  De oprichter van Hamas, kwam uit een goede Palestijnse familie,
  die al z’ n bezittingen en landgoederen is kwijtgeraakt.
  En daar was hij niet zo blij mee.
  Ik kan dat begrijpen, maar sommige Israel-fans niet.

  1.   

   Ik vrees dat u zelf weinig benul heeft van de geschiedenis.

   Er is nooit sprake geweest van onteigening. Wel van massa-immigratie door joden naar het beloofde land. Ik begrijp dat de daar levende arabieren, nu palestijnen genoemd, daar niet blij mee waren.

   Er ontstonden schermutselingen, mandaathouder Engeland was niet in staat de partijen met elkaar te verzoenen en gaf haar mandaat terug aan de VN. Die maakte een verdelingsplan, resolutie 181.

   De joden gingen met het plan akkoord en de arabieren niet. Vervolgens vielen de arabieren aan en verloren de oorlog.

   Later hebben de arabieren het nog een paar keer geprobeerd maar kregen telkenmale het deksel op de neus.

   Dan moet het een keer over zijn. De duitsers hebben ook moeten accepteren dat ze veel gebied zijn kwijtgeraakt door verloren oorlogen.

   Maar niet de mohammedanen. Dat zijn slechte verliezers en blijven nu al 70 jaar janken. En wat doet het westen? Geld strooien.

   1.   

    Floris, je bent totaal mesjogge
    Gewoon te lui om te lezen,
    behalve likud.nl waarschijnlijk.

    1.   

     Knap geargumenteerd!

     Je hebt me volledig klem gezet.

   2.   

    De Joodse staat was een kolonialistisch ideetje van Westerse landen die daarvoor ruimte toewezen op grondgebied van Palestijnen.
    Daar waren de Palestijnen niet zo blij mee en daar verzetten ze zich tot op de huidige dag tegen.
    Floris lijkt dit onrecht wel te zien maar meent nochtans dat de Palestijnen niet moeten zeuren. Zijn verdediging is te bizar voor woorden: de Duitsers moesten ook grond afstaan en daar zeurden ze ook niet over. De vergelijking slaat als kut op Dirk maar dat komt wellicht omdat hij niet weet waarom Duitsers grond moesten afstaan. Leuk aan de vergelijking is ook dat de Duitsers al die grond weer terugkregen, dat geeft hoop voor het Palestijnse volk.

    1.   

     “De Joodse staat was een kolonialistisch ideetje van Westerse landen die daarvoor ruimte toewezen op grondgebied van Palestijnen.”
     —————————————————————–
     Ernst leeft in z’n eigen waarheid. Het is hem waarschijnlijk onbekend dat Stalin een groot voorstander was en Israël als eerste erkende.

     1.   

      Beste Floris je gaat hier in discussie met de huis antisemiet van dit forum. Zoals in dit stukje al verwoord wordt antisemitisme vermomd als antizionisme

     2.   

      Precies. En zo is de Palestijnse staat een zeer lucratief verdienmodel voor wat moslim leiders, die alles willen, behalve vrede.

    2.   

     “Leuk aan de vergelijking is ook dat de Duitsers al die grond weer terugkregen, dat geeft hoop voor het Palestijnse volk.”
     ———————————————————————–
     Dat Ernst weinig van geschiedenis weet wordt hier weer eens bevestigd. Heel Oost-Pruisen is definitief verloren gegaan aan Rusland en Polen en Elzas-Lotharingen aan Frankrijk. Alleen de DDR kwam terug.

     Je staat weer met je broek op de enkels.

     1.   

      En weet Floris nog waarom ze die gebieden verloren?

     2.   

      Jazeker.

      En weet Quispel waarom de arabieren de grenzen van 67 hebben verspeeld?

     3.   

      We spraken over de vergelijking tussen Duitsers en het Palestijnse volk.
      Voerden de Palestijnen in het begon van de vorige eeuw een onwettige oorlog als gevolg waarvan ze, zoals bij de Duitsers, terecht grondgebied werd afgenomen?

     4.   

      De sufkut blijft het tegen beter weten in maar over het palestijnse volk hebben, ben je dan dom of niet?

      Het betreft een verzameling zwerfarabieren die zich palestijn noemen omdat een aidslijder met een theedoek om zijn kop dit vond…..

     5.   

      De palestijnen zijn te beschouwen als arabieren. Zij hebben nooit een eigen staat gehad. De oorlogen werden geïnitieerd door de buurlanden van Israël en zijn zonder meer als pure agressie aan te merken, niet minder dan de agressie van nazi-duitsland. Het is vergelijkbaar.

     6.   

      Wat is in termen van volkenrecht de relevantie van het Palestijnen Arabieren noemen?

      Zijn Arabieren een minder soort mensen?

     7.   

      Etnisch zijn het gewoon arabieren (met nog wat vermengingen) die zich later om strategische redenen en newspeak palestijnen zijn gaan noemen.

      Waarom denk je dat de arabische buurlanden Israël zo vaak hebben aangevallen?

    3.   

     Wat een kulverhaal Quisling. Een Palestijnse staat gaat er nooit komen. En dat is de keiharde realiteit. Wen er maar aan. Die vijanden van Israël hebben wel een grote waffel, maar bijten niet. Die weten dondersgoed dat ze dan een onnoemelijk pak slaag krijgen.

 4.   

  Uiteindelijk blijft er steeds minder volk over waaraan de Volkskrant nog gesleten kan worden. Zo lost vanzelf het papiertekort bij door roodverpolitiekte Belgen aangestuurde media op.

 5.   

  Geslaagde cartoon, maar onverteerbaar voor de lovers van de pijpenkrullers.
  Menige jood in Israel zou hem kunnen waarderen..

  1.   

   @ ‘meester kong’
   Wellicht zou u zich eens wat beter kunnen oriënteren over de aanhangers van Israel, die dat beslist niet zijn om de door u benoemde pijpenkrullen, slechts 8% van de Israelische bevolking. Droom lekker verder en blijf geloven in het Palestijnse sprookje, dat uiteraard in stand gehouden wordt voor de buhne en de money, die het oplevert…

   1.   

    Ik begrijp Kong wel. De Israëlisch hebben als ze over Friezen praten meestal over hun kievitseitjes en hun war taaltje. Beetje wraak van Kong

 6.   

  Wat is precies zo antisemitisch aan de cartoon?

  1.   

   De lullo die een cursus soosjologie heeft gedaan is de Duitse taal niet meester, zoveel is wel duidelijk….

   “Trau keinem Jude”

   Hij denkt waarschijnlijk dat je niet met een jood moet trouwen……..

 7.   

  Hatelijk cartoon maar sommige mensen willen het niet begrijpen. De antisemieten bijvoorbeeld.

 8.   

  Nadat de Duitse krant “The Tagesspiegel” hun lezers vroeg om te vertellen over incidenten van schoolgeweld en pesten, kregen ze veel reacties.
  “Onze zoon zit in de vierde klas van een middelbare school en wordt sinds het eerste jaar gepest. Hij werd mishandeld, geslagen en geschopt omdat hij Duitser was. Klasgenoten noemen hem ‘Duits varken’, ‘varken’ en ‘Duitse aardappel’. Op zijn school zitten vooral kinderen met een migrantenachtergrond. De meesten zijn moslims”, zegt een familie.
  De jongen en zijn familie wonen in Berlin-Mitte, volgens hen een multiculturele wijk. “We wonen er graag, we hebben een bonte vriendenkring. Maar dat onze zoon wordt gepest en aangevallen omdat hij naar verluidt varkensvlees zou hebben gegeten, is gewoon ondraaglijk voor ons. Hij eet niet eens vlees, wij zijn vegetarische kuthippies.”
  “Naast talloze beledigingen waar hij dagelijks naar moet luisteren, werd onze zoon van een trap geschopt en meerdere malen geslagen op het schoolplein – soms voor de leraar. Hij werd meer dan eens van school opgehaald door de ambulance”, vervolgt de familie.
  De jongen moest eens een weekend in het ziekenhuis blijven omdat een klasgenoot hem in de maag had geschopt en het onduidelijk was of er organen beschadigd geraakt waren, vertelt de familie De Tagesspiegel. “Er hebben zich tot nu toe zes incidenten voorgedaan in slechts één jaar tijd. Dit kan zo niet langer.”
  Door alle incidenten heeft de jongen nu een psychologische behandeling nodig, en de daders? Ze krijgen nauwelijks sancties omdat ze minderjarig zijn.
  Meestal was er na dergelijke incidenten alleen een gesprek met maatschappelijk werkers, werden verontschuldigingen aangeboden – en een dag later viel hetzelfde kind opnieuw aan.
  De familie zegt: ,,er heerst een klimaat van geweld op de school, en sommige leraren durven de leerlingen niet eens aan te kijken omdat die zo snel in hun eer zijn aangetast”
  Nog iemand zin in een welkom koortje.

 9.   

  Nog nooit de volkskrant gelezen dus ook nooit iets gemist, houden zo.

 10.   

  Nee, Zionisme is het streven naar een eigen joodse staat. Dat streven is uitgemond in Israël, een bepaald problematisch land.

  In Nederland heeft een clubje joden zich verzameld onder de titel “een ander Joods geluid”. Ze zijn Joods maar steunen Israël niet onvoorwaardelijk.

  Ze zijn natuurlijk tegen antisemitisme maar niet vanzelf tegen antizionisme.

  1.   

   Elk volk kent z’n dissidenten.

   Linkse joden stonden mede aan de basis van de Russische revolutie.

   Linkse joden (Van Thijn, Cohen) stonden aan de basis van de multiculturele ramp.

   En linkse joden als Chomsky en Finkelstein schijten op Israël.

   Het zijn echter uitzonderingen. De meeste joden dragen Israël een warm hart toe en terecht.

   1.   

    En daar kun je nog bij zeggen dat de helft van de joden ook in Israël woont. Wie ze daar weg wil hebben is dan toch nauwelijks beter dan iemand die álle joden weg wil hebben.

    1.   

     Precies Ali Yas! Dit soort volk steunen dan ook de antisemitische buren van de Joden. http://www.franklinterhorst.nl/Palestijnse%20doodscultuur.htm

  2.   

   Dat zijn Linkse Joden die zelfs “zionistische” Joden uitleveren aan de Palestijnen.

 11.   

  Zionisme is een extreme stroming. Antizionisme is daarom niet hetzelfde als antisemitisme. Dat er mensen uit de zandbak beide begrippen door elkaar halen verandert niets aan de verschillen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!