Held van antiracisme: zogenaamd 'racistische' Trump wil gratie verlenen aan eerste zwarte bokskampioen

Held van antiracisme: zogenaamd 'racistische' Trump wil gratie verlenen aan eerste zwarte bokskampioen

Sylvester Stallone pleit er al jaren voor dat de in 1946 overleden Jack Johnson postuum gratie krijgt.

In 1913 werd de eerste Afro-Amerikaanse bokskampioen, Jack Johnson, totaal onterecht, veroordeeld op basis van de 'Mann Act.' Die wet stelde het transport van vrouwen voor 'immorele doeleinden' strafbaar. Daarmee werd natuurlijk prostitutie bedoeld, maar zijn blanke haters gebruikten de wet om hem te vervolgen omdat hij een mooie reis had gemaakt met zijn toenmalige vriendin Lucille Cameron.

De twee reisden door de VS -- en deden dat met veel plezier. Maar blanke racisten vonden dat niet kunnen, want Lucille was blank. En ze haatten Johnson al heel lang omdat hij niet alleen de eerste zwarte bokskampioen was, maar ook omdat hij a) blanke boksers daadwerkelijk vernederde in de ring en b) hij keer op keer publiekelijk duidelijk maakte dat hij met name op blanke vrouwen viel. Zijn reis met Lucille werd dus gebruikt door de racisten om hem te vervolgen. Dat is al erg genoeg, maar het wordt nog erger: een compleet-blanke jury veroordeelde hem namelijk. Johnson moest de gevangenis in. In 1921 kwam hij (pas) vrij.

Een schandalig verhaal natuurlijk, maar gelukkig is er ook goed nieuws: president Trump heeft namelijk laten weten op Twitter dat hij van plan is om Johnson postuum gratie te verlenen. Daar heeft de beste man zelf natuurlijk niets meer aan -- hij overleed in 1946 -- maar zijn familie én de bekende acteur Sylvester Stallone pleiten er desalniettemin al jaren voor om zijn reputatie te rehabiliteren. Voor hen -- en ook voor zijn nagedachtenis -- is dat namelijk wél belangrijk.

Stallone en Trump zijn al jaren vrienden. Het is duidelijk dat de acteur een gevoelige snaar heeft geraakt bij zijn vriend. Hopelijk levert dat wat op.

Voor het linkse mediakartel moet dit natuurlijk wél als een enorme schok komen. Nepjournalisten van de bekende dagbladen en tv-zenders vertellen ons immers al jaren dat Trump een racist pur sang is. Feitelijk weinig beter dan een neo-nazi. Maar juist hij wil dus iets doen wat niemand anders gedaan heeft, nee, ook Barack Obama niet: de zwarte held Johnson postuum gratie verlenen en zijn nagedachtenis op die manier eren.

Wat een racist he? Zucht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties