Ranzige Volkskrant publiceert walgelijke antisemitische cartoon vanwege 70ste verjaardag Israël

Geen categorieapr 22 2018, 18:00
Nog niet zo heel lang geleden gingen antisemieten undercover door het leven in Nederland. Niet zo gek natuurlijk gezien de Tweede Wereldoorlog. Toen werden er miljoenen Europese joden vergast door de grootste antisemieten van ze allemaal, de nazi's. Natuurlijk was het antisemitisme na 1945 niet zomaar verdwenen. Wat wel verdwenen was waren publieke uitingen ervan. En gelukkig maar. Jodenhaat is namelijk echt een kanker in de maatschappij.
Helaas voelen antisemieten zich tegenwoordig helemaal niet meer gedwongen om hun denkbeelden voor zich te houden. Kijk maar naar deze walgelijke cartoon van Jos Collignon in de Volkskrant:
https://twitter.com/bpschut/status/988014762381504512
Even voor de duidelijkheid: antizionisme is antisemitisme. Ze verpakken het onder een andere noemer, maar feitelijk komt het op hetzelfde neer. Antisemieten gebruiken antizionisme is om hun denkbeelden te verkondigen. En nee, antisemitischer dan antizionisme word je niet. Ieder volk heeft zijn eigen land, maar als joden er één hebben is "zelfstandigheid" opeens not done. Waarom is dat toch? Oh juist, het zijn joden. "Ieder volk heeft recht om zijn eigen toekomst te bepalen... behalve joden. Want die zijn joods."
Het is misselijkmakend, maar daar komt antizionisme kort gezegd wel op neer. Wat je op deze cartoon ziet is daar een uitmuntend voorbeeld van. Dit is geen "legitieme kritiek op de Israëlische overheid." De hele oprichting (de geboorte) van de staat Israël wordt gepresenteerd als een daad van onderdrukking van 'de Palestijnen.'
Walgelijk. En de Volkskrant drukt het nog af ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten