Rutte III wil Nederland gaan vetmesten: belasting op groente en fruit wordt met 50% verhoogd

Gezond eten? Nou, dat wordt binnenkort keihard afgestraft. Door het kabinet. Want het lage btw-tarief dat van toepassing is op groente en fruit wordt maar liefst met de helft verhoogt. Nu betalen we voor appels en peren nog 6% belasting, maar binnenkort wordt dat 9%. Dankzij Rutte III, dus.

Het is toch van de zotten? Nederland wordt langzaamaan steeds dikker, en het kabinet weigert zelfs om de eenvoudigste maatregelen te nemen om dat tegen te gaan. Maatregelen zoals… de belasting op gezond voedsel niet omhoog gooien. Dat zou toch allemaal vrij eenvoudig moeten zijn? Nou, niet voor dit kabinet. Dat gaat gewoon meer belasting heffen op groente en fruit. Bedankt, Rutte!

“Het kabinet wil niets weten van een lagere belasting op groente en fruit. Het plan om het btw-tarief voor levensmiddelen te verhogen van 6 naar 9 procent gaat gewoon door, ook al eten veel Nederlanders nog te ongezond.

In het regeerakkoord is afgesproken dat het laagste btw-tarief – voor onder meer de dagelijkse boodschappen – omhoog gaat van 6 naar 9 procent. Onbegrijpelijk, vinden critici, die stellen dat het duurder maken van groente en fruit haaks staat op de vele initiatieven vanuit verschillende organisaties om gezond eten te promoten.”

Het hogere btw-tarief gaat dus gelden voor alle boodschappen (bedankt Rutte!), wat natuurlijk al erg genoeg is. Maar had er dan niet één uitzonderingetje in gekund voor het gezondste van het gezondste? Voor groente en fruit? Nee, dat mag niet van Brussel aldus minister Schouten. Lid van de eurosceptische partij ChristenUnie. Daar heb je dus ook al geen ene fluit aan.

Dus mensen: begin maar alvast met sparen. De boodschappen worden binnenkort duurder, want Rutte en Juncker willen dat graag. En geen tien Carola Schoutens hebben de politieke moed om daar paal en perk aan te stellen. De Nederlands-Brusselse schatkist heeft kennelijk een gouden appeltje voor de dorst nodig, en knappe bevolking die dat dan tegenhoudt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. NoDoubt

  Hoewel Rutte aangeeft dat het goed gaat met Nederland, geldt dat maar voor een klein deel van de bevolking. 95% van de gemeenten heeft een voedselbank. Het gros van Nederland is gelukkig en 25% loopt tegen een burnout? Zoals we zien kosten de vluchtelingen in Duitsland 1000 miljard en in Nederland 120 miljard. Er komen nog steeds vluchtelingen binnen zonder uitzicht, maar wel huis, en geld en gratis zorg. Aardgasopbrengsten verdwijnen. Milieunorm halen. Dus moeten er extra inkomsten worden gecreëerd. Zie daar de oplossing. Nog even los van dividendvoordeel, verliezen aan pensioeninkomsten. Nog steeds het beloofde 1000 euro niet gezien. Ombouwen gasvoorzieningen in alle huizen voor rekening van bewoners.

  1. JanKlaasen

   Sprookjesboek gelezen?

   1. swetsnek

    nee na jou poppenkast zitten kijken

   2. Ni28

    Vast een sprookje, voedselbanken bestaan toch niet, Jan Klaasen?

   3. Koos sssss

    Laat ik dat verhaal van NoDoubt dan anders formuleren. We hadden een crisis. Daarvoor werden crisisheffingen ingevoerd. Inmiddels draait de economie volgens Rutte cs als een tierelier, maar die crisisheffingen worden niet teruggedraaid.

    Hoe zit dat dan, JanKlaasen? Waar blijft dat geld dan? En waarom moeten er dan extra belastingen worden ingevoerd? Je kunt toch niet hard maken, dat groenten en fruit ongezond zijn, toch…..?

    De transitie van aardgas naar elektrisch, die de overheid voorstelt, gaat voor de burger inderdaad onbetaalbaar worden.
    in 070 wordt een dubbele agenda gehanteerd, waarin wij, burgers glashard genaaid worden.

 2. Bloem

  Het Nederlandse volk krijgt wat het verdient

 3. swetsnek

  NOU En ??

 4. swetsnek

  hij doet maar wij winkelen al jaren in duitsland

  1. EU kok

   Wees trots op Nederland
   Steun de Nederlandse detailhandel
   Steun Nederlandse producten

   1. Stanly2000

    En ga frieten bakken in Spanje!

  2. Ernst Quispel

   Swetsnek geniet van de vrijheid van winkelen in de federale staat Europa.

   Een echte Europeaan!

   1. swetsnek

    hahahahahaha ja zaadstengel ik maak gebruik van de situatie net als jullie altijd doen scheeld mij op jaarbasis ernorm hahahaha

  3. Adriaan

   @Swetsnek, is dat niet een beetje egoïstisch benaderd. Jij doet boodschappen in Duitsland? Fijn voor je. Aan de overige Nederlanders die geen boodschappen kunnen doen bij de buren heb je dus maling. Aardig van je.

   1. swetsnek

    Luister ik heb op de eerste plaats niet gekozen voor die jan doeldel
    Ten tweede de rest of een groot deel van Nederland wel sorry het was allemaal bekent hoe de VVD werkt Hadden ze er maar niet op moeten stemmen .Iedereen is nu groen links ook die komen van een koude kermis thuis niet mijn schuld mensen zijn niet politiek bewust maar politiek bewusteloos nogmaals niet ,mijn schuld .
    als je anders wilt moet je anders stemmen einde oefening .

   2. buitenbeentje

    Wat is je suggestie. dathij in Nederland boodschappen gaat doen om solidair te zijn. We zijn hier niet bij groen links.

    De BTW op voedsel is hier overigens 10%, al tientallen jaren, en het voedsel is goedkoper als in Nederland, vooral de producten uit Nederland, zoals tomaten. Daarbij praat ik dan over Lidl in NL en A, of Aldi in NL en Hofer (Aldi) in A.

    ls je niet door Rutte wordt genaaid, doet Albert Heijn het wel.

    1. swetsnek

     @buitenbeentje
     IK snap zijn standpunt wel hoor .
     Als je in Amsterdam of Utrecht zeg maar in het midden van het land woont heb je niet veel keus
     De keus die hebt is niet meer stemmen op de VVD en aanhang Maar je tis net wat ik al heb beschreven hiervoor het zijn de bewoners zelf die de keuze maken
     Niet mijn schuld

    2. swetsnek

     weet je wat ook mooi is dat DDS mij geband heeft maar dat het nog niet echt wil lukken met hun bannen hahahahah
     Als ik wil neem ik de site zo over de dombo’s

   3. Hurdy

    Ben het met je eens. Overigens vind ik *sommige* mensen die roepen “we kopen alles in Duitsland” ook behoorlijk dom, zoals vorig jaar toen een gezin uit Rotterdam doodleuk vertelde hoe ze vuurwerk in Duitsland kochten want goedkoper en uiteindelijk gaven ze aan 20 euro te hebben bespaard op de aanschaf van het vuurwerk. Maar dom als ze waren hadden ze de brandstofkosten niet meegerekend, want nee benzine/diesel is natuurlijk gratis… Kijk, als je aan de grens woont is het waarschijnlijk wel te doen, maar van Rotterdam naar Duitsland kost echt wel meer dan 20 euro aan brandstofkosten dus uiteindelijk heeft dat gezin niks bespaard en alleen maar verlies geleden want meer brandstofkosten dan besparing op aanschaf vuurwerk.

  4. wheelboy

   Fijn he als je regionaal goed zit .Ik Tank al jaren in België (laatst 23ct de liter verschil met goedkoopste pomp hier) .Dan neem ik er mijn tabak . Dan haal ik veel boodschappen bij de real in Duitsland . Want sommige dingen zijn hier echt 3x zo duur .Mooi voorbeeld badedas voor in bad daar 2.60 euro . hier dikke 7 euro . En koop er mijn vlees vaak betere kwaliteit en goedkoper zeker als ze aanbiedingen hebben .

 5. cornholio

  Ik zie het als een stijging van 3 procentpunt en niet 50 procent, terwijl ik de stijging niet begrijp.

  1. Pit

   @Corn: Natuurlijk, 3 procentpunt is 50% meer belasting dan voor de geplande heffing.

 6. van Urk

  Mooi! Dat zal die veganisten bezuren omdat zij zelf over die vleestaksen begonnen. 🙂

  1. Ni28

   Toch iets positiefs, Quispel de EU kok komt om van de honger.

 7. Frits Jansen

  Hëél erg, maar het klopt niet want ook andere levensmiddelen worden door die BTW verhoging getroffen.

  Als DDS wil mopperen moeten ze toch een probleem pakken dat niet meteen op het eerste gezicht al nep blijkt. Anders wordt DDS straks ook voor andere zaken niet meer serieus genomen, stel je voor!

  1. Ni28

   Dus omdat ook andere levensmiddelen ook duurder worden zit het met groente en fruit goed. En duurdere levensmiddelen zijn volgens jou geen probleem dus?

   1. Frits Jansen

    Nee, dat heb ik allemaal niet gezegd, beste trol! De suggestie van de kop is alleen dat _speciaal_ gezond voedsel door de BTW verhoging wordt getroffen en dat is onzin.

 8. Rosasolis

  Als er alweer een grote ramp komt voor de fruit en groente telers, dan wordt hun producten duurder. Die boeren moeten ook kunnen leven. Gedurende de latte strenge vorst dagen van 3 weken geleden, was in onze landbouw gebied erg veel schade.
  Veel appel en peren bomen die net begonnen waren te bloeien, werden hard getroffen door de vorst. Ik ben een amateur kweker van ouderwetse geurende rozen. Gedurende de laatste 2 weken heb ik gemerkt veel schade aan vooral de oude takken. Dus nadat ik die hebben gesnoerd, kregen zij veel nieuwe aarde en een beetje rozenmest. En nu merk ik dat er nieuwe uitlopers komen, uit die oer-oude mooie roos soorten. Maar alles is heel laat dit jaar. Ook de opkomende graanvelden van de agrarische boeren in onze gebied van Holland Kroon is heel laat. Dus dit kan de reden zijn dat fruit, groenten, en graan producten dit jaar duurder zullen worden. Ik ben blij dat mijn trouwe supermarkt (Vomar) ieder week een reclame bied voor groente…meestal 4 van je keus voor de prijs van 3. En al die groente is helemaal vers zodat je kunt ze meer dan een week bewaren in je koolkast…Vandaag heeft dit supermarkt een pond pak Hollandse Aardbeien voor 99 cent. Ik zal genieten van ze dit weekeind.

 9. Peter Selie

  Weer een belastingmaatregel uitgevonden om de islamisering te betalen.

  1. swetsnek

   doe als je kunt boodschappen in het buitenland Peter Selie

  2. Top

   De enige juiste reden! Geldt ook voor ‘suikertaks’.

 10. Guus Geluk

  Leuk om de premier tussen het volk te zien – Rutteis ook heel volks en benaderbaar.

  1. swetsnek

   Rutteis ook heel volks en benaderbaar. hahahahaahah ja hoor guuske tis goed

   1. Guus Geluk

    Zwetsnek,

    Ja, eens, een goede zaak.

    1. swetsnek

     bak stront wie heeft jou gescheten

     1. Guus Geluk

      DFTT.

  2. Ni28

   Dat dicteert jou iemand die achter je rug staat. Dit geloof je toch zelf niet. Of zat je net ook te slapen net als met die Marokkanen opmerking?

   1. Guus Geluk

    Ni28man,

    Neen, ik was klaarwakker.

 11. J.C.

  Rutte I, II en III = autochtone Nederlanders pesten.

  1. Duke

   Pesten is erg mild uitgedrukt. Je kan stellen dat deze kabinetten oorlog voeren tegen de eigen bevolking.

   1. Pit

    @Duke: Het beste bewijs zijn het woud aan surveillancecamera’s en het komende sleepnet.

 12. denk eens na

  Dan gaan we toch iederedag aan de appeltaart en de pannekoeken,

 13. Ni28

  De enige drijfveer die dit kabinet en ook de EU heeft is geld. Wij moeten minder ongezonde vlees eten dus de boeren met vee worden aan de bedelstaf geholpen en dat moet gecompenseerd worden door duurdere groenten die wel gezond is. De immigratie moet ergens van betaald worden toch? Als dit kabinet zo doorgaat dan komt een opstand toch wel dichterbij. De ogen van het bevolking gaan uiteindelijk het snelst open via de portemonnee.

 14. JeroenLinderhof

  Nou dan wordt het tijd, dat meer mensen een volkstuin nemen en zelf een moestuin en een boomgaard in een deel van de tuin aanleggen. Als het kan. Niet op een balkon dus.

 15. Hurdy

  Wat deed Rutte trouwens eigenlijk in Groningen? Ik dacht hij zich daar niet durfde te vertonen. Ik had verwacht dat ie zou gaan snacken in zijn o zo geliefde Den Haag… (en dan wel in een snacktent waar geen “tuig van de richel” komt)

 16. Babaji538

  Liposuctie.
  Een goede zaak.
  Ik kan niets anders zeggen.
  Petra Hermans

 17. wheelboy

  Dit houd dus ook in dat belasting op de eerste levensbehoefte (drinkwater) ook verhoogd wordt .En dit om de afschaf van de dividend belasting te bekostigen . Walgelijk !! Komt bij dat vaak gezegd wordt dat linkse partijen er een feestje van maken belastingen te verhogen .Maar die doen het dan nog vaak voor onderste regionen van de bevolking . Rutte is kampioen belasting verhogen .VVD is mede verantwoordelijk voor hoge schijf btw van 16 na 19 na 21% .Nu laag tarief omhoog . EN niet te vergeten de verhoging van de belasting op verzekerings- polissen (van 6% naar 21%)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.