Schandalig! Ministerie van Economische Zaken: 'Lastendruk stijgt in 2021 tot bijna 40 procent'! En Rutte? Die lacht

Geen categorieapr 26 2018, 10:00
Dit is totaal, maar dan ook echt totaal, onacceptabel.
Tijdens het debat over de dividendbelasting in de Tweede Kamer gisteren confronteerde Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet premier Rutte met een opmerkelijk citaat uit de beruchte memo's. Volgens het ministerie van Economische Zaken blijft de lastendruk de komende jaren namelijk stug stijgen; tot ongekende hoogten. Zoals Baudet zei:

"In vergeten memo 12, punt 4, staat het volgende te lezen: 'De lastendruk is tijdens Rutte II gestaag gestegen. In 2012 bedroegen de lasten nog 36% van het [bruto] binnenlands product, in 2016 zijn ze gestegen tot 38,8%, en het is de verwachting dat in de komende periode de lastendruk nóg verder zal stijgen naar 39,5% in 2021.' Dit is de context waarin beleid gemaakt wordt. Algemene lastendruk voor alle Nederlanders wordt steeds hoger."

FVD-bestuurder Henk Otten heeft de gewraakte passage uit de memo op Twitter gezet. En ja, de inhoud is werkelijk schokkend:
https://twitter.com/hendrikotten3/status/989052675386900480
Baudet confronteerde Rutte hier gisteren terecht mee, en hij vroeg hem ook al volkomen terecht wat zijn reactie nou is "op deze cijfers over de algemene stijgende lasten in Nederland. Wat zegt hij tegen MKB-ondernemers? Wat zegt hij tegen zzp'ers? Wat zegt hij tegen al die mensen die elke maand de hypotheek moeten betalen en die elke maand de centen bij elkaar moeten schrapen? Wat zegt hij tegen hen als hij elk jaar 1,4 miljard cadeau geeft aan buitenlandse aandeelhouders?"
Terechte vragen. Rutte's antwoord was bespottelijk. Hij zei er "trots" op te zijn dat hij al drie kabinetten geleid heeft en dat hij aan de macht kwam ten tijde van (of net na, eigenlijk) een enorme crisis. Volgens hem heeft hij de boel op de rails gezet. Baudet onderbrak hem. "Uw beleid is dramatisch geweest!" beet de FVD'er de nepliberaal toe.
En wat deed die? Die barstte in lachen uit.
Ja. Hij begon echt te lachen. Kijk maar.
Het is een grof schandaal. Deze man heeft letterlijk lak aan de normale Nederlander. Hij zet zich met ziel en zaligheid in voor zijn vrienden die het voor het zeggen hebben bij (de Nederlandse takken van) multinationals, maar de gewone MKB'er en zzp'er helpt hij al lachend de vernieling in. En dat is om nog maar te zwijgen over al die ouderen die hij bewust aan hun lot overlaat en gewone werknemers die het al jaren zonder netto-loonsverhoging moeten doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten