Social media-oplichter Dotan dreigt te emigreren naar zijn “fans in het buitenland”. Nou, ga dan!

Volgens zijn moeder wil zanger Dotan Harpenau verhuizen naar het buitenland als men hem blijft aanspreken op de honderden fake-accounts die hij heeft gebruikt om zijn online populariteit te faken. Zeg, moet dit echt een dreigement voorstellen?!

Zaterdag opende De Volkskrant met nogal een ontmaskering. De bescheiden en aimabele zanger Dotan was namelijk lang niet zo lief en schattig als hij zichzelf deed voorkomen: in werkelijikheid was de man een oplichter die via nepverhalen, nepaccounts en gestolen foto’s op het internet een bedrieglijk beeld over zichzelf schetste. Sindsdien krijgt Dotan een niet-aflatende stortvloed aan hoon over zich heen.

Zo’n koude douche kan natuurlijk niet prettig zijn, maar hij heeft het er natuurlijk wel zelf naar gemaakt. Maar hoe dan ook is het punt gemaakt en moet het stoppen. Want als Nederland nog langer gemeen doet richting Dotan, dan gaat Dotan weg! In het buitenland publiceren ze tenminste geen stomme onderzoeksjournalistiek waaruit blijkt wat voor een bedrieglijke schavuit hij eigenlijk is. Echt hoor, Nederland, kappen want anders is hij zó vertrokken, aldus zijn moeder vandaag:

“Harpenau houdt er rekening mee dat de kwestie de carrière van haar zoon, die woensdag al zijn optredens annuleerde omdat hij nog niet klaar is met zijn nieuwe album, heeft geschaad. ,,Voor hetzelfde geld is het weg. De vraag is: hoe houdt hij zich? Als dit onrecht blijft aanhouden, dan denk ik dat hij gaat emigreren. Hij heeft genoeg fans in het buitenland.””

Moeten we hier wakker van liggen? Dat een charlatan zich gaat vestigen in een ander land, waar ze ongetwijfeld ook achter zijn oplichtersverleden gaan komen? Nee, daar hoeven we geen seconde minder om te slapen, lijkt me. Laat Dotan maar vertrekken. Als je het mij vraagt: we hebben genoeg problemen in dit land. Zonder de singer-songwriter zijn we er dan weer eentje armer. Opgeruimd staat immers netjes, toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. denk eens na

  dotan WIE??????

 2. Babaji538

  Mevr. gestoordheid, alias Flip Fluitketel in India, schakelt
  nu over, om de moord te Malta op te lossen, via
  Pieter Omtzigt, die er met zijn grote schoenmaat, fijn
  in blijkt te steken!
  Ondertussen, verspreidt zij, de meest smerige
  vieze ranzige video’s van zeer jonge meisjes én jongens.
  Petra Hermans

 3. sjun

  Is dat een dreigement of een belofte?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.