Stedentrip en Rondreis door Andalusië

Heb je plannen om deze zomer een rondreis Andalusië te maken? Dan zal het je wellicht niet ontgaan zijn dat er heel wat prachtige steden in dit gebied liggen. De regio is vooral gekend onder de vakantiegangers die richting de Costa del Sol trekken, maar naast zonnen en zwemmen is deze streek in Zuid-Spanje ook ideaal voor een stedentrip Andalusië. Hier zijn alvast enkele steden die je tijdens je rondreis Andalusië niet mag missen.

Sevilla

Sevilla is niet alleen de hoofdstad van Andalusië, maar ook het kloppende hart van de regio en kan dus niet ontbreken in je vakantie Andalusië. Het is gelegen aan de Guadalquivir rivier en staat bekend als een van de meest interessante en romantische steden van het land. Of je nu houdt van musea die je onderdompelen in een rijke geschiedenis, een liefhebber bent van architectuur, een muziek fan of graag heerlijke tapas eet, in de historische kasseien straten van Sevilla vind je ongetwijfeld alles voor een geslaagde vakantie Andalusië.

andalusie1

Malaga

Door zijn ligging aan de Middellandse Zee is Malaga vaak het beginpunt voor heel wat toeristen die hun vakantie doorbrengen aan de Costa del Sol. Net om die reden wordt de stad vaak over het hoofd gezien. Onterecht weliswaar. Niet alleen heeft deze bruisende havenstad een prachtige ligging tussen de zee en de omringende bergen, maar zijn oude stadskern verbergt ook heel wat geschiedenis. Malaga is de geboortestad van Pablo Picasso en uiteraard is er een museum gevestigd met zijn werken. ‘Museu Picasso Málaga’ is gevestigd in het mooie ‘Palacio Buenavista’, niet ver van het geboortehuis van Picasso. Zonder twijfel het bekendste museum van Málaga dat dagelijks vele bezoekers mag ontvangen.

andalusie2

Foto van: Alcazaba de Málaga. Het Alcazaba in de Spaanse stad Málaga is een voormalig Moors fort dat tegen een helling ligt. 

Cordoba

Een andere mogelijkheid voor een leuke stedentrip Andalusië is de stad Cordoba. Dit is de plaats waar het Oosten samenkomt met het Westen. De typische Spaanse witte straatjes zijn omringd door heel wat staaltjes van islamitische architectuur. In deze stad leven christenen, joden en moslims samen en dat is te merken aan zijn bezienswaardigheden. Niet alleen heeft Cordoba een oude Joodse wijk die het bezoeken waard is, maar ieder jaar bezoeken heel wat reizigers de Grote Moskee-Kathedraal.

andalusie3

Granada

Een absolute must tijdens je rondreis doorheen Andalusië is de stad Granada. Niet alleen de stad is een echte aanrader, maar het is ook nog eens gelegen in een van de mooiste gebieden van Spanje, de Sierra Nevada. Omringd door bergen en meteen ook de reden waarom de Moren zich hier jarenlang hebben gevestigd. Wie doorheen de straten wandelt, vindt ongetwijfeld hier nog heel wat sporen van terug. De absolute blikvanger echter is het Alhambra, het middeleeuws paleis en fort uit de tijd van de Moren.

andalusie4

De Costa del Sol

Uiteraard kan je vakantie Malaga niet zonder te genieten van de heerlijke zon van de Costa del Sol, wellicht een van de meest bezochte gebieden van Spanje. Deze streek in het zuiden van Spanje telt heel wat verschillende resorts, waaronder Torremolinos, Marbella, Nerja en Fuengirola. Een vakantie Malaga aan de Costa del Sol staat garant voor prachtige zandstranden, veel zon en een aangenaam mild klimaat dat ervoor zorgt dat de temperaturen niet te hoog oplopen.

Torremolinos is een voormalig vissersdorp dat is uitgegroeid tot een van de meest levendige vakantiebestemmingen. Sporen van dat verleden vind je nog terug in La Carihuela, de wijk waar je nog heel wat visserswoningen terugvind. De visrestaurants zijn hier dus ook een echte aanrader.

Marbella is dan weer alles waar de Costa del Sol voor staat: zon, zee, strand en veel sangria. Het is een prima uitvalbasis voor wie zijn vakantie wil doorbrengen op de vele stranden en heerlijke Spaanse specialiteiten wil uitproberen in een van de vele restaurants.

Ook Nerja en Fuengirola zijn twee prachtige dorpjes waar het heerlijk vertoeven is onder de Spaanse zon.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Babaji538

    Mijn mama had bijna het zicht
    uit haar linkeroog verloren.
    Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.