Steun jij Lubach? Woensdag om 20:00 verwijdert hij zijn Facebook-account. Doe jij mee?

Geen categorieapr 09 2018, 14:00
De seizoensafsluiter van Zondag met Lubach werd door meer dan 800.000 mensen gekeken. Hoeveel van die kijkers steunen hem als hij aanstaande woensdag zijn Facebook-account verwijdert?
In de laatste aflevering van Facebook liet presentator Arjen Lubach weten dat hij aankomende woensdag om 20:00 uur zijn account vaarwel zegt. Hij is namelijk, net als heel veel andere mensen, boos en verontrust door de data-verzameling van het sociale mediabedrijf -- en het feit dat die data gedeeld wordt met 'derden.'
Op Facebook heeft hij nu een evenement opgezet. 7.600 kijkers hebben aangegeven dat ze meedoen; dat zij ook op diezelfde dag en hetzelfde tijdstip hun account verwijderen.
Natuurlijk is de grote vraag: hoeveel mensen gaan de daad bij het woord voegen? Want ja, ik ken heel veel mensen die al tijden roepen dat ze 'van Facebook gaan.' Tot nu toe zijn er maar een paar mensen die deze stap gezet hebben (mijn halve familie, overigens, wat dan toch jammer is, maar goed, gelukkig is WhatsApp er nog). Is Lubachs oproep het begin van een échte trend; een trend waarbij gebruikers Facebook massaal de rug toekeren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten