Stroom vluchtelingen naar Italië is met 90 procent verminderd: ze gaan via Griekenland

Het aantal ‘vluchtelingen’ dat over de Middellandse Zee Italië probeert te bereiken is met negentig procent afgenomen. Vorige maand zijn er 1400 mensen aangekomen op het Italiaanse vasteland. Het is geen signaal dat het goed gaat met de situatie in de Middellandse Zee. Het is een zero-sum game in dit geval, ze gaan nu via Griekenland.

In Griekenland kwamen juist meer migranten aan: in de eerste drie maanden van dit jaar waren het er ruim 7900, een stijging van een derde vergeleken met een jaar eerder. Naar Griekenland reizen voornamelijk Syriërs en Irakezen die via Turkije de oversteek maken.

Het aantal migranten dat de afgelopen drie maanden over zee in Spanje aankwam, is gelijk aan dezelfde periode vorig jaar. Vooral Marokkanen maken die oversteek, gevolgd door mensen uit Guinea en Mali.

Het blijft een onhoudbare situatie, waarbij hele dorpen overspoeld worden door migranten. Dit is nog geen eens een overdrijving, maar de realiteit. In Italië bijvoorbeeld heeft het dorpje Corvione nu meer asielzoekers dan inwoners. Dit is een perfecte weergave van de verhoudingen tussen het aantal Afrikanen en het aantal Europeanen. Het is ook de kern waarom deze migratie langzaam maar zeker het continent kan ontwrichten op de langere termijn. Sociale integratie is zoek en uiteindelijk zal het systeem kunnen imploderen door de druk die er op wordt gezet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  De Italianen kozen voor rechts en het gezonde populisme.
  Middelvinger naar de EU (net als Oostenrijk en Visigrad)
  Gevolg: onmiddellijke afname gelukszoekersstromen

  De Grieken blijven echter maar verdwaasd op links stemmen en Merkel’s krankzinnigheid faciliteren.
  Van Sparta en Athene
  Tot knielslaaf
  Tsja
  Je kunt ook kiezen voor een radicaal andere oplossing
  Kijk naar Hongarije.
  Bouw een hek en stuur die gelukszoekers terug naar Erdogan.

  “Hoe hoog was de jeugdwerkeloosheid in Griekenland ook al weer ?” ginnegapt Verhofstadt tegen kruipdier Rutte.

  1. Fortiori

   Vandaag in Trouw een verhelderend artikel over Orbàn. Wel als netto ontvanger van EU subsidie uit de ruif eten, voor de rest zich steeds meer anti Europees opstellend. Dat gaat opvallen en zal averechts gaan werken.

   1. sjun

    De tijden van Jaffe Vink en kritische bewustmaking bij Trouw zijn duidelijk al even voorbij. Tegenwoordig is de krant vooral een Brusselse roeptoeter geworden op instigatie van haar Belgische eigenaars en kan ze op een hoop met het gros van de Nederlandse MSM dat eenzelfde lot beschoren bleek.

 2. buitenbeentje

  Binnenkort gaat de EU commissie vergaderen over oplossingen. Ze zijn ook pas 3 jaar bezig en de drank is nog niet op..

 3. denk eens na

  De overeen komst is groot met kakkerlakken bestrijd ze in de keuken en je ziet ze daarna in de woonkamer of kraken ze je slaapkamer.

 4. Gerlos

  Als je niet ingrijpt dan blijven ze komen die asiel/gelukszoekers. Van het gedrocht EU heb je ook niets te verwachten want die leggen hun prioriteit op andere domme en stomme wetten.

 5. Babaji538

  Men wil niet leren, men zal niet leren.
  De NOS weigert, het NRC ziet niks in,
  Groen Links heeft geen enkele visie
  en verder zijn zo goed als alle nieuwskanalen
  een uiting van KEMNA.
  Prima. Dan gaat een boot voorbij.

  Petra Hermans

 6. Ritter

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale immigranten die om financiële/economische redenen ( lees ruime uitkeringen) naar Noord/West Europa afreizen.

  Daarvoor word dan de asielprocedure (mis)gebruikt op kosten van de belastingbetaler.

 7. sjun

  Het begint zo onderhand overal bij halve bij linkse maakbaarheidspolitici op te vallen dat er een bevolkingsvervanging plaatsvindt. De binnendringende massa uit Azië, Afrika en het Midden Oosten die in de media gelabeld wordt tot ‘vluchtelingen’ is nauwelijks integreerbaar. Het gaat Europese samenlevingen ontwrichten en zal bij ongewijzigd beleid tot burgeroorlogen in Europa leiden. Ook zo benieuwd wie hieraan verdienen gaat?

 8. palko

  Laten we alsjeblieft stoppen migranten die vanuit Afrika en Azië naar het verre Europa reizen te betitelen als vluchtelingen. Want wat zijn in de tegenwoordige tijd eigenlijk echte vluchtelingen? Echte vluchtelingen zijn burgers die door oorlogsgeweld tijdelijk een veilig heenkomen krijgen in de eigen regio. En daar, uiteraard met financiële steun van de UNHCR en ook van Europa, worden opgevangen tot een veilige terugkeer naar het land van herkomst mogelijk is. Om daar vervolgens keihard te werken aan de (weder)opbouw van het vaderland. Zoals onze ouders en grootouders dat ook deden na de 2e Wereldoorlog.
  Kortom: Migranten die de laatste 25 jaar de halve wereld zijn overgestoken om in Europa te geraken, zijn eigenlijk nep-vluchtelingen. Dat vond ik, dat vind ik, en dat zal ik altijd blijven vinden!

 9. Rosasolis

  Het moet eindelijk een primaire doel van de EU gaan worden: geen illegalen meer toelaten; nergens in de EU. Maar dit doel zou nergens succesvol worden, zolang de mensenhandel gewoon doorgaat in vele Afrikaanse en moslim landen. Overal kleine gammele, oude booten in de Middellandse zee, overvol met vele mannen en jongens en enkele vrouwen. Het is schandaal dat Griekenland moet de meeste van deze illegalen opvangen en verzorgen. Daarom moet dit enorme probleem complete aandacht van de
  EU krijgen. Er moet een plan komen waarbij al die illegale boot vluchtelingen terug naar hun thuislanden worden gestuurd. Voor humanitaire redenen, moeten zij wel beter behandeld worden dan wat Hongarije doet. Binnenkort krijgen wij weer warme
  zomerse weer…En dan zal alweer duizenden illegalen proberen naar Europa binnen te
  vallen! Geen enkele EU land moet deze dilemma alleen ervaren. Er moet nu aan een
  grootschalig oplossing gewerkt worden.

 10. sjun

  Binnenkor zullen de eerste Griekse beelden wel via het wereldwijde web doorkomen om de argeloze massa ingezetenen van deugdelijke informatie te voorzien over wat de gevolgen van massale instroom zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.