Tweede Kamer eist openheid van kabinet: wat doet onze regering eigenlijk in Brussel?

Hedonistische feestjes bij het VVD-circus!. Bron: Screenshot RTL Nieuws
Foto: Hedonistische feestjes bij het VVD-circus!. Bron: Screenshot RTL Nieuws

Een goede vraag.

De Tweede Kamer heeft de buik vol van de geheimzinnigheid die het optreden van de Nederlandse regering in Brussel omringt. Natuurlijk roept het kabinet-Rutte III dat het heel transparant zal zijn, maar — klagen parlementariërs — er is geen enkele manier waarop zij dat kunnen controleren.

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt legt uit in De Telegraaf waarom het zo belangrijk is dat de Kamer weet wat de regering allemaal uitspookt in de EU:

“Het gaat hier wel om wetgeving, die direct in Nederland van kracht is. Daarvan kunnen we nu niet controleren hoe die tot stand komt.”

Eén aspect dat hem terecht dwarszit is dat als er Europese akkoorden gepresenteerd worden, er niet gemeld wordt welke regeringen voor en tegen stemden. Het kabinet kan in Den Haag dus stellig beweren dat het tegen Brusselse machtshonger is, terwijl het in Europa zelf stiekem toch gewoon voor de plannen stemt.

Het trieste aan dit verhaal? De kans dat de regering voortaan inderdaad die openheid van zaken gaat geven is redelijk minimaal. Rutte en Blok kunnen zich lekker verstoppen achter ‘internationale afspraken’ en ‘relaties’ en klaar; er wordt niets gedeeld met ons, het kabinet kan lekker met twee monden blijven spreken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

22 reacties

 1.   

  WAT DOET ONZE REGERING EIGENLIJK IN BRUSSEL?
  Stomme vraag het geen ze altijd gedaan hebben
  ZAKKEN VULLEN .

 2.   

  Niet de Tweede kamer maar Peter Omtzigt is het die zich afvraagt wat de regering in Brussel echt doet. De rest van de kamer doet pro forma mee en laat Rutte vooral begaan. Soms komt het tot hardere worden maar daarna geven zij elkaar de hand. Tweede kamer blaft maar bijt niet.

  1.   

   Zo is dat. Dit is weer typisch DDS. Gewoon met verstand op nul een artikel overschrijven uit De Telegraaf.

 3.   

  wat doet onze regering eigenlijk in Brussel?

  Het Kalergiplan uitvoeren

 4.   

  Wat de regering in Brussel doet?

  Concrete invulling geven aan de EU-agenda. Het opzetten van een federale unie met als doel alle afzonderlijke staten op te heffen. Dit tegen de nadrukkelijke wil van de EU-burger.

  1.   

   Dat is een onderdeel het Kalergiplan

 5.   

  Wat de “regering” in Brussel doet ?
  Zakken vullen, mooie reisjes maken, op ónze kosten, per vliegtuig, businessclass, vliegen vervuilend ? Kan wel zijn, de burger betaalt.
  De EU ? Net zo’n instelling als de VN : kost miljarden maar doen geen donder.
  De EU-“leiders” blinken uit in “fraaie” woorden, zuipen, feesten, onoorbaar gedrag t.o.v. vrouwen. De VN bestaat uit afgeschreven “politici” die de ene resolutie na de andere produceren en vervolgens vergenoegd per vliegtuig terugkeren naar hun resp. vaderlanden. Met die resoluties gebeurt vervolgens helemaal niks.
  De werkenden én ouderen betalen het gelag, het is schrijnend.

 6.   

  Wat onze nietsnutten doen in Brussel? Nou gewoon klaplopen en baantjes jagen !

 7.   

  Na jaren slapen wordt er iemand wakker. Hoelang zal het duren voordat hij weer indut? Twee dagen, een week?

 8.   

  Als Pieter Omtzigt nu nog niet door heeft dat hij snel over moet stappen. Uit het partijkartel naar PVV of FvD…………….

  1.   

   Net als Ruud Lubbers. Bilderberg? Ik ben daar een keer op de koffie geweest. https://www.youtube.com/watch/v=i4shledyGPk

  2.   

   Hij is politicus van een partij die in het kabinet zit en weet niet eens wat zijn partij samen met zijn coalitie genoten in Brussel allemaal uitvreten. Tijd voor Omtzigt om wat anders te gaan doen.

  3.   

   @J.C. Pieter Omtzigt, nog andere CDA leden zien niet enkele reden te MOETEN
   overstappen naar of PVV of FvD. Wie wil een geheimzinnige societeit steunen, die geen gewone leden willen accepteren…PVV. En wie wil de zeer racistisch nieuwe kliekje
   van Thierry & Theo steunen…FvD? Onze CDA is een van onze oudste, zeer stabiele partijen, die altijd de weg naar de toekomst zoekt. Misschien is dit de reden dat de CDA de grootste winner was in alle gemeentes van de recente verkiezing van 21 maart j.l.
   Wij willen open, eerlijk, en intelligent zijn, en de weg naar de toekomst leiden, met gelijke rechten en plichten voor mannen en vrouwen. Er is nog een CDA lid die veel doet, en hoog op onze lijst staat: Mona Keijzer, die nu staatssecretaris is van Economie.
   Als je lid bent van de CDA krijg je onze magazine die regelmatig verschijnt, en kom je op onze vergaderingen, als je wil. Iedereen is welkom, en ze zijn heel leerzaam en altijd gezellig.

  4.   

   Inderdaad, die Pieter Omtzigt is te goed voor het CDA!!!!

 9.   

  Dit is een open deur DDS; Graaien en likken bij de alcoholistenclub om een baantje te krijgen (hoi Rutte)De delegatie vanuit Nederland is dan ook van een beschamend niveau! Geef mij de standvastige Hongaren, Oostenrijkers en Polen maar! Maar ja die hebben iets wat Rutte al vanaf zijn geboorte mist; BALLEN.

  1.   

   @meijer61200. Wij intelligente VROUWEN houden niet van grove taal misbruik die gebruikt door “stoere mannen” zoals u. Mannelijke BALLEN! gaat niet onze maatschappij heersen! Alleen trouwe samenwerken tussen intelligente vrouwen en mannen, die elkaar respecteren en waarderen, en willen samenwerken met gelijke kansen, en salarissen voor hetzelfde werk, zou de weg naar de toekomst kunnen leiden.
   Ik hoop dat wij binnenkort een vertrouwelijk vrouwelijk minister president zullen krijgen…die briljante hersens heeft, en geen ballen nodig heeft van domme mannen, die denken dat omdat zij die dingen hebben, dat die wonderlijke balletjes hun de recht geven om te gaan heersen over vrouwen omdat wij deze ballen niet hebben en ook niet nodig hebben. Kortom: Mannen hou op met je BALLEN-Complex! Het leidt tot helemaal
   niets. Wij zijn eindelijk een man-vrouw maatschappij geworden, met gelijke rechten en plichten tussen mannen en vrouwen. Er zijn veel vrouwen in de hoogste functies in
   onze militaire, die ook hun leven riskeren ieder dag.
   Beste meijer, het gaat nu in deze tijd om de weg naar de toekomst. Wij hebben inderdaad een aantal krachtig intellectuele mensen nodig om ons te leiden naar de toekomst. Maar dit heeft HELEMAAL niets te doen met wat jullie kerels onder je lijf hebben. Het heeft te maken met wat heerst boven in je hersens. Wij hebben geen enkele “ballen cultuur” in dit tijd nodig…en wij vrouwen zullen alles doen om dit domme cultuur afkomstig vanuit Amerika, tegen te werken. Nogmaals alles wat wij
   willen is een GELIJKE MAN-VROUW maatschappij. Maar… wanneer het fout gaat,
   zullen wij vrouwen nooit laten om het bekent te maken, en tegen te
   strijden. Kortom zowel mijn man als ik zeggen: de weg naar de toekomst moet zijn
   geleid door MENSEN met intelligentie…en niet door mannen met ballen!

   1.   

    Rosalis, ‘ballen’ is overdrachtelijk gebruikt. Er zijn ook zat vrouwen met ballen. Ophouden met zeuren dus. Ga lekker zingen in de douche.

   2.   

    Je moet beter leren lezen. Klachten graag naar mevrouw Silvana Simons, je weet wel, die héééle intelligente dame, die walgt van alle autochtone mannen, want dat zijn gore racisten die hun huis of auto hebben gekocht uit de opbrengsten van de slavernij.

 10.   

  To behave or not to behave, that’s not my question.
  Petra Hermans

 11.   

  Heel goed van Pieter Omtzigt om dit stiekem gedoe van de EU parlement in Brussel openbaar te maken, via de krant. Hoe durven deze hooghartige EU regeringsleden de
  resultaten van stemmingen van ieder politieke partij te onthouden! De regeringsleden
  moeten nu eisen voor spoedige veranderingen…anders massaal gaan staken. Laat die grote zaal in Brussel een keer LEEG staan! Wij willen niet dat de EU gaat vallen, maar
  de regeringsleden moeten veel meer respect en waardering krijgen, en het moet eindelijk af zijn van die stiekem gedoe. Laten ze boos worden, en opkomen voor democratische gedrag! A.u.b. Pieter, schrijf je ook voor Trouw. Wij waarderen je berichten. Fijn is het te weten dat je opkomt voor de Waarheid, en de corruptie binnen
  onze EU regering bekend wil maken…Ga zo door.

  1.   

   Schrijven voor Trouw? Lid worden van het CDA???
   Hahaha, gaat het verder een beetje ??

 12.   

  Dit is inderdaad een zwak punt. De Europese Raad van Regeringsleiders is een machtig orgaan in de EU, maar het eigenlijke werk wordt door een stel ongecontroleerde ambtenaren gedaan. De Kamer interesseert zich toch niet voor dat werk.
  Dus Omtzicht doet goed werk!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!