Van Aartsen trekt samen op met GroenLinks om krakers te beschermen

Schandalig.

Het krakerscollectief We Are Here heeft tijdens Pasen maar liefst twaalf panden gekraakt in Amsterdam-Oost. Deze organisatie bestaat uit uitgeprocudeerde nepvluchtelingen wiens verzoek voor een verblijfsvergunning niet is ingewilligd. Krakers moet je altijd hard aanpakken, maar in dit specifieke geval geldt dat natuurlijk des te meer. Die mensen horen niet eens in Nederland te zijn.

Forum voor Democratie en de Amsterdamse afdeling van de VVD vinden dat ook. Helaas denken de grootste partij van de hoofdstad, GroenLinks, en waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen daar heel anders over:

Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) stuurde een brief aan de gemeenteraad, waarin staat dat de ‘wens om barmhartigheid te betrachten jegens deze kwetsbare groep’ het college van burgemeester en wethouders ‘aan het hart gaat’. Dat college (D66, SP en VVD) gaat huiseigenaren dan ook vragen hun verzoek tot ontruiming van gekraakte panden ‘voor onbepaalde tijd op te schorten’. Dat meldt De Telegraaf woensdag…

De oppositie reageert verontwaardigd. Forum voor Democratie-voorzitter Annabel Nanninga vindt het ‘een totaal verkeerd gebaar’ om ‘deze misdaad’ te belonen met dagopvang of door gemeentelijk vastgoed beschikbaar te stellen. ‘Kraken stopt als je het kraakverbod handhaaft,’ zegt zij. De Amsterdamse tak van FvD noemt het besluit van burgemeester Van Aartsen ‘waanzin’. De hulp is weliswaar ‘lief bedoeld’, maar een ‘volstrekt verkeerd signaal’ aan alle Amsterdammers die zich wel aan de wet houden, aldus Nanninga.

De idioterie van Van Aartsen levert hem terecht nogal wat kritiek op. Zo twittert onze eigen Tim Engelbart:

https://twitter.com/TimEngelbart/status/981817810576969729

Natuurlijk is het antwoord: omdat de partijtop van de VVD ongeveer net zo links is als die van GroenLinks. Van Aartsen voelt zich dus prima thuis bij de VVD. Die Amsterdamse afdeling van die partij verzet zich nu tegen de voorstellen om de krakers te beschermen maar iedereen beseft dat dit vooral een toneelstuk is voor de bühne bedoeld om de groei van Forum voor Democratie enigszins te beperken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Ernst Quispel

  Dit onderwerp is hier gisteren ook al geagendeerd.

  1. Ritter

   Ernst Quispel

   Als word toegestaan dat uitgeprocedeerde asielzoekers ( die de belastingbetaler al veel geld hebben gekost met dure procedures) word toegestaan om woningen te kraken is het hek van de dam.

   Dat is dan een “uitnodiging” aan andere uitgeprocedeerde asielzoekers om ook te gaan kraken. Want het is immers “toegestaan”.

   Kortom, het zal een aanzuigende werking hebben.

   1. Ernst Quispel

    Het betreft hier niet meer dan een tijdelijke opschorting van ontruiming.

    Dit gaat nergens over.

    1. Ritter

     Ernst Quispel

     Uitgeprocedeerde asielzoekers bedreigen huurders en medewerkers

     Escalatie bij kraakpanden Amsterdam

     https://www.telegraaf.nl/nieuws/1878388/escalatie-bij-kraakpanden-amsterdam

    2. Roughwood

     Overeenkomstig uw reaguursels hier. Gaan ook nergens over.

    3. Steve Van der Vekens

     Laat anderen bepalen of het ergens over gaat.

 2. Peter Loosduinen

  KRAKERS ????

  Het motto van het kabinet is “Vertrouwen in de toekomst”. Wanneer grijpt de Rijksoverheid in om een einde te maken aan de wetteloosheid in onze hoofdstad ??

 3. Frits Jansen

  Een burgemeester hoort boven partijen te staan, dus ze zouden Van Aertsen terecht een verwijt kunnen maken als hij hier VVD beleid zou voeren.

  De uitgeprocedeerden die niet terug gaan zijn al langer een probleem, denk aan de “bed bad brood” discussie. Daarbij vliegen allerlei argumenten je om de oren. Dat het een aanzuigende werking zou hebben. Dat ze opzettelijk hun papieren wegmaken. Kan allemaal zijn, maar is dat ook aangetoond? Het bestaan als een “BBB-illegaal” is geen pretje. Intussen moet de politiek zich wel rekenschap geven dat als die nep-vluchtelingen in ons land blijven, ze van de straat moeten worden gehouden, omdat ze anders de criminaliteit in *moeten* om niet te verhongeren, en daar lijdt de brave Amsterdamse burger onder.

  Maar het allerlulligste is wel dat veel van die afgewezen vluchtelingen niet terug kunnen omdat toenmalig Staatssecretaris Teeven ooit begonnen is landen te *betalen* voor het terugnemen van vluchtelingen. In die landen zijn ze wel arm maar niet gek, dus sinds ze weten dat elke teruggenomen vluchteling geld waard is doen ze dat natuurlijk niet gratis meer. VVD-ers zouden de “marktwerking” moeten herkennen. Is dat chantage? Natuurlijk, maar er is een verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen.

 4. robroy

  Ik zou zeggen maak er een mooie docu van voor tv levert geld op, en verder het is Amsterdam maar hek er om heen

 5. meijer61200

  Van Aartsen buigt voor alles dat makkelijk dreigt met grof geweld; De bommenleggers van Groen Links, (hoi Duijvendak) de volgers van de “profeet”. Een “schijthuis”heet zoiets in oud Nederlands. Verklaart dit misschien dat hij al die lege toiletpapier rollen om zijn nek heeft hangen? Van Aartsen; we zijn mooi klaar met deze fossiele regent in Amsterdam. De burger draait toch wel voor de kosten op.

 6. Tguard

  Het zal je eigendom maar zijn. Ben je toch mooi klaar met een burgemeester en GroenLinks ….. wat een gekkenwerk

 7. Babaji538

  Jozias van Aartsen geniet van het leven.
  Petra Hermans

 8. nienke

  Van Aartsen houdt van criminelen, moslims, leugenaars, boeven, al dit soort beschermt deze zieke burgemeester de gewone hardwerkende Nederlander daar heeft hij niets mee.
  Hij kruipt voor de asielzoekers, de krakers, deze burgemeester weet het goede niet meer van het kwade te onderscheiden.
  ALS je het kraken normaal vindt ben je behoorlijk afgegleden in deze maatschappij’
  Hoe zou hij het vinden als ZIJN woning gekraakt wordt? zielig toch van Aartsen geef Uw woning dan aan hun.
  Maaaaaaar dan? is van Aartsen niet thuis, wel van een ander maar niet van hem, hoop dat deze zielige figuur snel op dondert van het toneel, eng mannetje.

  1. Marija

   Helemaal met u eens.
   Het is gewoon een lamzak.

  2. denk eens na

   Die man is zwaar aan het dementeren , een voltooid leven, organen er uit en verbranden die hap. Mij hoor je niet klagen.

 9. Ni28

  VVD laat zien dat het een uiterst onbetrouwbare partij is. De wetten stellen niets meer voor. Uitgeprocedeerde asielzoekers blijven gewoon hangen voor de volgende rondes en wachten op generaal pardon en intussen worden zij onderhouden. Wat een klap in het gezicht voor degene die zich wel aan de regels houdt. Op deze wijze zal Nederland een menselijke vuilnisbelt worden waar geen regels meer gelden. En de brave Nederlander maar werken, werken en werken. Waarvoor eigenlijk? Niet voor zichzelf meer.

  1. corfo

   @ Ni28.
   Nederland is reeds enige tijd een “menselijke vuilnisbelt”.
   En dan bestaan er nog NL’ers die niet (willen) begrijpen dat heel veel échte Nederlanders geen enkel vertrouwen meer hebben in de z.g. “boven ons gestelden”.

   1. Ernst Quispel

    De vuilnisbelt neemt het woord.

 10. EllyD18

  Deze man weet niet waar hij mee bezig is.

 11. Baron von Munchhausen

  Ankers los en Amsterdam weg laten drijven.
  Ollengren President, de Marxistische Groen-links partijleider Minister-President en Elatik Hoofd-commissaris Politie.
  Binnen een jaar met hangende pootjes bedelen bij Den-Haag voor weder-aansluiting bij Nederland!
  Wat onvoorstelbaar is dat Den-Haag honderden miljoenen (jaarlijks!!!) aan de anarchie in Amsterdam verstrekt!
  Leve de “verhevenen linkse sadistische” Übermensch! Rest is “gepeupel en klootjesvolk”, m.u.v. (uiteraard) moslims!
  BBBrrrrrr……………..!!!

  1. van Urk

   Ach, die gedogers van Groen-Links kunnen best zo,n Afrikaanse zwerver op laten nemen als nieuw gezinslid. Dan is het probleem ook weer opgelost.

 12. Gerlos

  Als rasechte Amsterdammer wordt je moedeloos van zo’n idiote burgemeester met zijn waanideeën, was in Den Haag ook al het geval.

  1. penis aqua di rosa

   Als rasechte Mokumse ben ik blij ruim 20 jaar geleden al aan mijn stutten getrokken te hebben. Ik zo’n door onbenullen bestuurde stad, die volkomen naar de verdommenis is gegaan, wilde ik niet meer wonen. Zeker niet nadat ik door nieuwkomers werd weggepest en later op een andere plek op mijn woning werd geschoten (zuid-oost). Hier is het ook niet alles, maar mijn tijd zal het nog wel duren.

   1. Ernst Quispel

    Penis zocht een doorzonwoning en drukt haar heimwee naar Amsterdam uit door het onder te schijten.

  2. sjun

   Niet voor niets zijn steeds meer geboren Amsterdammers in de periferie gaan wonen. Jammer van de stad die met dank aan uitnassende instroom naar de gallemiezen gaat.

 13. PMG

  Nou, daar sta je ff lekker voor lul/kut als je groenlinks of d66 hebt gestemd! Samen met jozias vvd zijn hier wederom de tekenen aan de wand; alles in Den Haag en de EU leunt heel zwaar naar links en iedereen die ook maar een cent verdient wordt geplukt door deze parasieten, ze hebben helemaal geen idealen maar alleen een methode gevonden om hun eigen zakken te vullen. We moeten heel snel af van deze engerds. Ik denk dat een hoop mensen zich achter de oren krabben of ze toch niet beter FVD hadden gestemd ipv. GL maar ja, da’s nou eenmaal de vijand hè en ook al hebben die een realistich programma, we offeren onzelf liever op aan orgaanrovers d66.

 14. PMG

  Artikel 1 – aangifte Wilders: wederom bewijs van discriminatie door overheid

 15. Baimar

  Die panden worden door links vast gekraakt om uitgeprocedeerde asielzoekers te huisvesten. Wedden?

  1. Steve Van der Vekens

   Laat ons hopen dat die beesten de ‘natuur’ zijn die ons een handje komen helpen.

   1. sjun

    Ze kunnen ook als een signaal van de natuur worden opgevat dat er weer een plaag op uitbreken staat. Voorafgaand aan de grote pestuitbraak in Europese steden waren er enorme rattenplagen in de havens waarneembaar…

 16. poldi

  Je kan zien dat de gemeente verkiezingen net achter de rug zijn. En mensen vergeten snel. De VVD, met Van Aartsen voorop, is linkser geworden dan Groen Links. .Je kan alleen maar hopen dat volgend jaar bij de provinciale verkiezingen de VVD eindelijk eens wordt afgestraft, evenals het CDA trouwens. En laten we het maar niet over de drammers van D66 hebben. Heb wel erge medelijden met de bewoners in de buurt, tja geen Yuppen he, dan ben je tegenwoordig al bij voorbaat verdacht van racisme. Laat Van Aartsen de mensen opvangen in zijn eigen achtertuin. Of misschien verspreid in huis nemen bij al die Groen Linkers.

  Wat zijn we en vooral in Amsterdam weerzinwekkend soft geworden.
  IK SNAK NAAR EEN KEIHARDE MEEDOGENLOZE AANPAK.
  WEG MET DAT ILLEGALENTUIG !

 17. poldi

  Plagiaat
  ———-

  1)
  Asielzoekers nemen de buurt over en de burgemeester reageert niet.
  Islamieten nemen het land over en de regering reageert niet.
  En het nieuws is?

  2)
  Bereid u allen maar voor, dit wordt het beleid van landverradend Groen Links, waar alle zogenaamde bakfietsende ” hoog ” opgeleiden zo graag op stemmen. Ik las elders dat Groen Links niet wil hebben dat deze mensen uit de gekraakte woningen worden verjaagd.

  En natuurlijk helpt de tijdelijke ramp- en IS-vlaggende toegestane burgemeester van Aartsen mee, vol overtuiging.

  Wat een land worden we weer………………..terug denkend aan alle speciale regelingen in de tijd van de andere partij die er ooit Heer en Meester was.

 18. Vit

  Ik weet een pand in Den Haag die van mij gekraakt mag worden en wel op de Laan van Poot nummertje 284, de eigenaar heeft plek zat want woont er alleen en heeft geen vrienden dus iedereen is welkom.

 19. Steve Van der Vekens

  Hij kan beter in een beerput springen.

 20. poldi

  Amsterdammers, jullie hebben gekozen voor een links bestuur.
  Dus nu niet huilen.
  Links betekent pappen, nathouden, gelukzoekers binnenhalen, wegkijken, moslims knuffelen, pamperen en je niet aan de wet houden.
  Dit is dus wat jullie krijgen.
  De stad wordt gegijzeld door linkse idioten

 21. poldi

  Definitieve ondergang van de rechtstaat Nederland, notabene een flut- en wegkijkburgemeester van de VVD met steun van Groen(S)Links en DDR666 die het kraken van woningen door illegalen willen (semi)legaliseren!
  Nederlandse burgers die hun huis uit worden gezet door schulden zouden per direct worden verwijderd maar als illegalen het doen is er niks aan de hand.
  Men is het spoor compleet bijster en het einde is zoek met dit wanbestuur…
  Deze burgemeester zou op staande voet ontslag moeten krijgen zonder wachtgelden!
  Wat een wanbestuur en waar gaat het vanaf nu heen met dit land?

 22. sjun

  Kennelijk wacht van Aartsen op een oplossing van de straat. Afhankelijk van of belanghebbenden uit de buurt komen zou dat uiteindelijk maar zo wegens een verschrikkelijk verzakende lokale overheid kunnen gebeuren.

  1. meijer61200

   Sjun; Een juiste opmerking! Op een gegeven moment pikt het volk dit niet meer en zal de pleuris uitbreken. Maar geen nood; bomen genoeg in Amsterdam. Op naar Neurenberg 2.0.

 23. hitje89

  Hartstikke gek zijn ze in Amsterdam, je zou maar in die straat wonen. Groot Wassink wilde al meer, denkt zelfs te gaan over heel Nederland.

 24. meijer61200

  Lieve Burgemeester van Aartsen,

  Wij hebben u inmiddels leren kennen als een standvastig man, één brok beton, uit staal gegoten zou mijn vader zeggen.. en optredend als dat nodig is. Daar ligt het niet aan. Sinds u de regie voert in Amsterdam slaap ik weer rustig..
  Ik hoor uw reactie op tv over de krakers die woningen hebben gekraakt binnen het wonderschone Amsterdam, terwijl de bewoners nog in bed lagen.

  Het is goed dat u de tijd gaat nemen om al dan niet adequate maatregelen te treffen. Dat vernemen wij dan graag medio 2023 indien het u schikt hoor, want u heeft een héél erg zware functie als burgemeester., en we willen niet dat u zich overwerkt zo rond uw negentigste levensjaar…

  Dan iets anders; Ik moet dadelijk even naar de Appie voor mijn brood morgen, dat zal al met al hooguit een kwartiertje duren. Ja, je moet toch eten, niet dan? Wilt u dan even mijn woning in de gaten houden? Want stel dat er ontheemden zich toegang verschaffen,, mag ik ze er niet uit zetten, want dan krijg ik Silvana Simons, en nog wat van die hoog intelligente dames op mijn nek wegens racisme en islamofobie, bovendien ben ik blank dus ook medeplichting aan de duistere tijden van de slavernij..

  Ik weet het af en toe ook niet meer meneer Van Aartsen. Het is wel fijn te horen van Min.Pres. Rutte dat de criminaliteit heel erg daalt in Nederland, dat doet ons dan weer goed natuurlijk.

  Maar goed, ik ga nu gauw eten halen, en zet u even een agent voor de deur? Ik kan dat niet vragen aan Commissaris Aalbersberg, want die is volgens mij al weer druk met organiseren van de komende Iftar. En Groen Links is niet bereikbaar, die zijn aan het overleggen hoe zij de mobiliteit kunnen vergroten en Schiphol uitbreiden. Dus die val ik liever ook niet lastig als autochtone oudere blanke.

  Alvast mijn hartelijk dank burgemeester van Aartsen; Amsterdam is trots op uw aanpak., en hou moedig stand in uw onverholen strijd tegen het onrecht!!!

 25. Duckday

  Slap janus die ook de boel verziekt heeft in Den Haag Pappen en nat houden weg er mee

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.