Amsterdam: geen harde aanpak van illegale migranten en radicalisering, wél toeristje pesten

Gisteren werden de wethouders van Amsterdam geïnstalleerd en werden zij opengesteld voor kritiek vanuit de gemeenteraad. Al snel kwam naar voren uit het beleid van dit College, dat de focus komt te liggen op het pesten van toeristen en voornamelijk Britse toeristen. Ik vind het helemaal prima dat toeristen eindelijk eens goed aangepakt worden, maar het is natuurlijk belachelijk dat er geen stevig en goed beleid wordt gevoerd tegen radicalisering, maar wel tegen toeristen.

“In de campagne laten we een duidelijke tweedeling zien”, legt Nico Mulder van Amsterdam Marketing uit in het NOS Radio 1 Journaal. “Aan de ene kant zeggen we: geniet van de vrijheid die onze stad te bieden heeft, aan de andere kant geven we een boete als je je niet aan de regels houdt. Iedereen is welkom, zolang je maar respect hebt.”

Zo krijg je een boete van 140 euro voor geluidsoverlast of vervuiling en een boete van 95 euro voor openbaar dronkenschap.

Applaus, stoer hoor. Amsterdam gaat nu écht de grenzen aangeven. Fijn dat toeristen nu echt weten waar ze aan toe zijn. Natuurlijk, toeristen zijn natuurlijk veel erger dan de radicalisering van moslims in sommige buurten. De veiligheid van Amsterdam is natuurlijk meer in gevaar door een aantal lallende Britten dan het gevaar van moslimextremisme.

Begrijp mij niet verkeerd, natuurlijk zijn toeristen in Amsterdam strontvervelend, maar het verbaasd mij gewoon dat ze dit probleem dan wel hard aanpakken en 225.000 euro voor neerleggen, maar er geen degelijk beleid tegen radicalisering kan worden opgezet. Schandalig.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. JubbeFeenstra

  Niet zo vreemd, eigenlijk gaat dit beleid hand in hand met wat links wil.
  Want u snapt toch wel dat dronken en urinerende Britten een aanstoot zijn voor mensen met moslim achtergrond die hetzelfde plaveisel willen gebruiken om te bidden en hun aanstootgevende achterwerk omhoog te steken?

  1. Frits Jansen

   Dus als ik het goed begrijp houden wildplassers de islamisering tegen?
   Effectieve maatregel kunnen vreselijk stinken.

   1. lugar

    @Frits: Besneden wildplassers zijn meestal moslim en moslims houden de islamisering natuurlijk niet tegen, net als jij, Ernst en de rest van de dhimmy’s.

   2. Rechtsaf

    @Fritsje dus als ík het goed begrijp gebruik je nou wildplassers om de islam uit de windt te houden??

 2. Viertel

  De grachtengordel heeft geen last van de moslims. Die zijn weggestopt buiten het centrum. De grachtengordelcoalitie heeft wel last van de toeristen, met hun dronkenmansgelal en irritante rolkoffergeluiden.
  Het is puur eigen belang van de op stand wonende GroenLinkers, D66-ers en PvdA-ers om de toeristen te pesten. Zogenaamd linkse partijen, maar wel de zakken dik gevuld.

  1. meijer61200

   Links is al jaren zo dood als een pier! Sinds hypocrieten als Rosenmuller, Halsema, en terrorist Duijvendak daar de dienst uitmaken.

   1. lugar

    Alleen jammer dat ze nog zo stuiptrekken.

  2. Frits Jansen

   Jaren geleden werkte ik in buitenwijken van Amsterdam. Al te groene gemeentebestuurders wilden het autogebruik terugdringen door de aanleg van voldoende parkeerruimte te frustreren, zodat mijn werkgever zich in allerlei bochten moest wringen om toch voor voldoende parkeerruimte te zorgen. Want je kunt een monteur die voor een dringende storing wordt opgeroepen niet met de tram naar een klant sturen.
   Kortom, de Amsterdamse Grachtengordel treitert ook buitenwijken.

   1. Stanly2000

    Was je toen in functie als meester in de rechten, briljant technisch medewerker of als monteur. Was wel ver reizen vanuit Berlijn naar A’dam buitenwijk.

    1. sonar

     Stanley 2000
     Die kwast Frits is meester in vlechten en werken heeft hij nog nooit gedaan.

   2. swetsnek

    Gaat ie weer ik ik ik ik ik ik ik hahahahahaahahahaha WAT EEN JANKERT BEN JIJ ZEG

 3. lugar

  Ja, als kleuren niet meer bestaan wordt het vanzelf zwart.

  Arme Amsterdammers.

 4. Svetlana

  Zeer goed! Het is schandalig dat toeristen de stad kunnen terroriseren en in vrijheid en anarchie denken te kunnen leven terwijl mensen zijn (met name vrome moslims) die zich dood ergeren aan hun onaangepaste gedrag. Vooral met de vrome moslims moet er rekening mee worden gehouden.

  1. lugar

   Nou zeker, vooral met vrome moslims.

 5. buitenbeentje

  Het verbaast mij dat het Lars verbaasd. Uiteindelijk wordt hij er voor betaald.

 6. Frits Jansen

  Wat ween ontzettend vergezocht verband.
  Toeristen en illegalen, het heeft echt niets met elkaar te maken.

  Tenzij je toeristen illegaal verklaart. Na de Brexit moeten de Britse toeristen veel strenger gecontroleerd worden, en een visumplicht lijkt me ook niet verkeerd.

  1. Rechtsaf

   @Fritsje en dubbel paspoort vindt je prima natuurlijk?

  2. lugar

   @Frits: Wat ween?

  3. Stanly2000

   Fritsje weer een briljante oplossing. Een visumplicht voor de Britten.

 7. Ruud562

  Geen geld voor juiste aanpak radicalisering. Ach, vanwege de goddienstvrijheid is dat ook niet efficient aan te pakken, teveel belemmeringen én al in een te ver gaande staat. (Nee, helaas niet van ontbinding, integendeel!)

  Daarom is het aanpakken van teveel toeristen makkelijker, en geeft inderdaad minder overlast op de grachtengordel. Waar de meeste deugmens vertoeft.

  1. meanstreak2099

   nope, ze hadden teveel geld voor de aanpak dat tegendraads werkte en nu willen ze hun focus op iets anders leggen zodat deze fout word vergeten

 8. nienke

  @Svetlana.
  Voor al met de vrome moslims moet er rekening mee worden gehouden.

  Waarom moeten wij rekening houden met die vrome moslims Svetlana, wij hebben al jaren geen rekening gehouden met chistenen waarom nu wel met moslims?
  Wij leven in een vrij land en kunnen doen en laten wat we willen binnen de wet we hoeven geen rekening te houden met wat moslims willen en waaraan zij zich irriteren.
  Moslims houden met niemand rekening waarom moeten wij WEL met hun rekening houden, zij leven in het vrije westen en hebben zich maar aan te passen en niet dat WIJ ons moeten aanpassen aan HUN normen en waarden.
  Als ik in Iran woon heb ik de normen en waarden van dat land te accepteren en niet in een mini rokje de straat opgaan omdat ik weet dat dit niet geaccepteerd wordt.
  Dat gaat daar je kop kosten denk ik, hier kun je rustig met een burka de straat op niemand valt je aan (vrijheid Svetlana).

 9. Rosasolis

  Het schijnt heel erg te zijn in sommige wijken van Amsterdam en andere steden met het verloedering van toeristen, en niet alleen degenen uit de UK. Ook Amerikaanse en Canadezen, veroorzaken veel overlast. Pensionen die veel last hebben van harde muziek, ruzies, dronken en stoned toeristen, veel troep en stank in de kamers. Veel bewoners klagen over wild plassen door mannen, en ook vrouwen gewoon op straat. Cafe eigenaren
  klagen over extreem vervuilde WC’s. Lawaai en ruzies tussen de toeristen.
  En nu zijn er plannen voor een grote “schoonmaak” in Amsterdam. Toeristen kunnen nu niet langer een hele woning huren voor 6 maanden, om continue feesten te organiseren, herrie maken, en ladingen troep achter te laten, wanneer zij eindelijk vertrekken. Natuurlijk moet er ook schoonmaak in Den Haag en andere steden komen
  van oer vervelende groepen van moslims die weigeren samen te leven met gewone Nederlanders. Of werkeloze jongens in arme wijken die tot de criminaliteit worden gelokt. Vandaag ook een bericht dat de Hell’s Angels worden gedwongen om op te heven. Dus hopelijk dat wij kunnen van een rustige zomer genieten, zonder
  te veel toeristen troep en herrie, en die vreselijke Hell’s Angels op onze drukke wegen.
  Voor ik vergeet, was er alweer aan aanval van de Britse matrozen in Den Helder vorige jaar. Die Britse marine was toen gast bij onze marine, zodat hun matrozen waren vrij om kattenkwaad in Den Helder te verrichten. Bezopen kereltjes die winkelramen insloegen van onze marine binnenstad. En een hoop extra werk voor de politie, die
  deze Britse herrieschoppers, en ook een paar Nederlanders in de baje te zetten, om af te koelen. De ruzie tussen de Britse en de Nederlandse matrozen, die terecht kwamen in de politie bak van Den Helder, ging niet over de Nederlandse oude VOC, of dat van de Britten, maar alleen over vloetbal! Ach die jongens hebben een les geleerd, maar het is veel erger met die grote motorbike clubs die overwaaien vanuit Amerika naar ons land.
  Dit zijn niet zomaar groepjes toffe-uitziende kerels op een grote motorfiets. Het zijn uiterst gevaarlijke organisaties met hoge leden die beslissen hoe zij hun criminele successen willen bereiken, en heel jonge kereltjes die eigenlijk niets doen behalve de ouwe kerels te bedienen. Eigenlijk zijn de motorclubs gebaseerd op maffia leer.

 10. swetsnek

  Zullen we Amsterdam Amsterdam laten wie boeit nou wat daar gebeurd hun probleem niet de onze

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.