Bizar: jihadronselaars krijgen een celstraf van maar 5,5 jaar voor het ronselen van jongeren

In hoger beroep hebben zes verdachten van het ronselen van kinderen ‘voor de jihad’ straffen gekregen tot maximaal 5,5 jaar. Dus niet iedere ronselaar heeft 5,5 jaar gekregen, sterker nog, één heeft maar een aantal maanden gekregen. Soms begrijp ik niet hoe je voor overduidelijk in en in slechte criminele feiten zo een lage straf kan krijgen.

Het hof verweet de zes dat ze “in naam van Allah een bloedige, sektarische strijd” hebben aangewakkerd. Zo zouden ze de dood van Syriëgangers hebben verheerlijkt en waren ze volgens het hof blind voor het leed dat is aangericht. Ook zou uit niets blijken dat ze tot inkeer zijn gekomen.

Het jihadproces begon in 2015. Destijds waren de verdachten ook betrokken bij pro-Gaza- en pro-IS-demonstraties in de Schilderswijk. Bij de eerdere behandeling van de zaak bleek overigens dat er geen aanwijzingen waren dat de verdachten zelf van plan zijn geweest een aanslag te plegen in Nederland.

Je ronselt mensen, waarvan jongeren, voor een strijd tegen de cultuur waar je in woont, in het Midden-Oosten. Hoe kan men het rationeel verantwoorden dat zulke mensen maar maximaal 5,5 jaar in de cel blijven zitten? Dat valt niet uit te leggen en het heeft ook een inherente invloed op het rechtvaardigheidsgevoel van mensen en een volk.

Het juridisch systeem heeft niet alleen als doel om mensen te corrigeren en te straffen met betrekking tot bepaald gedrag of keuzes. Het heeft ook de functie van ‘sociale vergelding’. Dat de bevolking het gevoel heeft dat er recht wordt gedaan en onjuist gedrag goed afgestraft wordt. Anders zullen mensen het heft in eigen handen nemen en dat is al helemaal niet de bedoeling.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Bloem

  “Anders zullen mensen het heft in eigen handen nemen” het is een wonder dat er nog zoveel mensen zijn die vertrouwen hebben in de Nederlandse rechtstaat

 2. C.oitus

  Het zijn kwajongens streken. ach ff bakkie thee en klaar joh.

 3. Frits Jansen

  Het is allemaal Siegerjustiz: wij winnen dus wij straffen.
  De watergeuzen van destijds waren ook een soort jihadisten, maar ja, die stonden aan onze kant en wij winnen.
  Het protestantisme van toen was een soort islam. De beeldenstorm van 1566 was het werk van een Nederlandse Taliban. Nu roepen we ach en wee als ISIS weer eens een UNESCO site opblaast, maar de beeldenstorm was minstens zo erg. En toen was er nog geen UNESCO

  1. Dirk van Jurie

   @Frits alles is geoorloofd om de islam uit de wind te houden, Fritsie pakt er gewoon even een geschiedenisje bij van pakweg 500 jaar geleden zet zijn islamprostituese petje met propeller op en begint aanstonds te kwijlen

   1. Control

    “petje met propeller”

    😛

  2. swetsnek

   Sieg Heil

  3. Stanly2000

   Het is allemaal Siegerjustiz. Ja Fritsje woont in Berlijn en is hoogopgeleid.

 4. A3aan

  Wat nu, gevangenisstraf voor een paar koppelbazen die arbeiders over de grens aan werk helpen, die moet je toch belónen. Goede uitkering, beetje subsidie voor startkapitaal en zo! Uche!

 5. Control

  En het ergste is dat de islam na die 5,5 jaar waarschijnlijk nog steeds onversneden in de bloedsomloop zit.

  Islam is levensgevaarlijk en een waarschuwing waard.

 6. Dirk van Jurie

  Ik mis de TBS in het geheel, dit is juist een uitgelezen mogelijkheid om het TBS systeem eens goed te testen natuurlijk.

  1. Control

   Nee joh, TBS is veel te belastend voor Mohammedanen, kunnen ze lastig de ramadan doen enzo.

   1. Dirk van Jurie

    @Control uiteraard moeten we wel rekening mee houden natuurlijk..

 7. Pescador

  Volgens mij is rutte ook een moslim die de islam aanhangt

 8. Jozias Visser

  In België zijn ook veel jihadronselaars actief, verschrikkelijk!

 9. Jozias Visser

  Wat vreemd, ik krijg steeds een melding dat mijn reactie goedgekeurd moet worden en vervolgens staat er al een dag niets.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.