Waar is het 'vluchtelingeneiland' van Sebastian Kurz? Dé oplossing voor de migratieproblematiek

Waar is het 'vluchtelingeneiland' van Sebastian Kurz? Dé oplossing voor de migratieproblematiek

Er is veel gesteggel over mogelijke oplossingen in Europa voor de migratiecrisis. West-Europa strijdt tegen Oost-Europa. Massa-immigratie beïnvloedt hele maatschappijen en de Europese bevolking wordt steeds kritischer met betrekking tot immigratie uit moslimlanden. De Europese politiek kan er niet uitkomen en we modderen zo maar voort. Waar is het idee van de Oostenrijkse bondskanselier, Sebastian Kurz (toen nog minister), gebleven om een eiland speciaal voor migranten en asielzoekers te creëren.

Volgens Kurz kan het onderbrengen van vluchtelingen op eilanden asielzoekers in de toekomst ontraden naar Europa te komen. Sinds de Australische regering deze politiek invoerde, komen er geen vluchtelingenboten meer naar de Australische kusten. Bovendien kunnen de vluchtelingen op die eilanden geen aanspraak maken op het Australische rechtssysteem.

Het land haalt zich met die politiek overigens wel de woede op de hals van mensenrechtenorganisaties. De erbarmelijke omstandigheden op de eilanden worden bovendien sterk bekritiseerd.

An sich is dit een heel goed idee. Dit betekent niet dat de erbarmelijke omstandigheden moeten blijven. Als Europese gemeenschap kan je investeren in de (Griekse) eilanden, door er infrastructuur aan te leggen, woningen te bouwen en een systeem op gang te zetten zodat ze daar hun eigen gemeenschappen kunnen bouwen. In tegenstelling tot het plan van Kurz, kan je vluchtelingen die mogen blijven integreren in de 'minimaatschappij' van het eiland. Het is ook aan de Middellandse Zee, de kernroute van het grootste aandeel van de migranten en asielzoekers.

Daarnaast heb je alle migranten en asielzoekers geconcentreerd op één plek, waardoor het overzichtelijk blijft en ze niet kunnen 'onderduiken' en verstoppen in de Europese maatschappijen. Het ontwricht niet hele samenlevingen en je kan onder de vlag van 'Europese samenwerking' geld investeren in dit grote project. Je laat de wereld zien dat je humaan bezig bent als Europa én je zorgt er ook nog voor dat West-Europa en Oost-Europa elkaar tegemoet kunnen komen. Het is het beste van twee werelden.

Natuurlijk, het is nu schematisch weergegeven, maar met wat expertise, kennis en een gedetailleerde uitwerking valt dit te realiseren. Het is niet moeilijker dan het absurde plan om al die migranten en asielzoekers binnen te halen in alle maatschappijen, quota's af te dwingen en ze supersnel te laten integreren in Westerse samenlevingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties