De zieke EU verliest liever haar op één na grootste sponsor dan dat ze hervormt

De zieke EU verliest liever haar op één na grootste sponsor dan dat ze hervormt

Want de EU kán niet hervormen.

Gisteren was een grote dag voor Forum voor Democratie en haar sympathisanten. Thierry Baudet had de Britse Tory-Europarlementariër Daniel Hannan namelijk uitgenodigd om de eerste Renaissance lezing ooit te geven. De euroscepticus had daar wel oren naar.

Tijdens die lezing legde Hannan zijn vinger op de zere plek wat het megalomane Europese project betreft:

Zoals Hannan terecht zegt verliest de EU liever haar op één na grootste sponsor dan dat ze hervormt. "De EU is niet in staat om fundamenteel te hervormen." De reden daarvoor is simpel: het Grote Europese Project is erop gericht om zoveel mogelijk macht te centraliseren in Brussel. Dat is het grote doel. De EU kan niet 'hervormen' omdat hervormingen erop gericht zouden zijn om de macht van Brussel in te perken. Maar het doel is juist om die macht te vergroten. En niet een beetje ook.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties