Bloedbad in Gaza: Minister Blok vind alles heel erg en doet verder niks

We zijn het inmiddels wel gewend: er gebeurt iets verschrikkelijks en politiek Den Haag vind alles heel schokkend maar zegt en doet vervolgens niks. Dit overkwam ook minister Blok. Zo meldt het AD.

Nederland zal bij de VN-veiligheidsraad het afknappen van Palestijnen gisteren in Gaza niet veroordelen. 50 Doden en zo’n 2400 gewonden heeft minister Blok ‘onthutst’. Hij roept natuurlijk op tot ‘een einde aan dit verschrikkelijke bloedvergieten’ alsof de rest van de Kamer hier een andere mening over zou hebben. De oplossing voor het conflict blijkt echter makkelijker dan al 70 jaar wordt gedacht: Blok roept namelijk op tot ‘rust en kalmte’.

Reden voor dit onderzoek is de verschillende verklaringen die de Israëli’s en de Palestijnen geven rondom het bloedbad. Volgens het Israëlische leger hadden diverse Palestijnen wapens en explosieven bij zich die ze naar de grens wilden brengen. Volgens de Palestijnen werden vooral onschuldige demonstranten neergeschoten.

SP Kamerlid Sadet Karabulut roept op tot een wapenembargo van de Nederlandse overheid voor Israël. Blok reageert: “Nederland gaat niet in z’n eentje over tot een wapenembargo voor Israël. Zeker omdat de autoriteiten daar zich in een gebied bevinden waarin wapens nodig zijn voor de eigen veiligheid en helaas ook moeten worden ingezet.” Vrij vertaald betekent dit: ‘We gaan niet als enige stoppen met de verkoop van wapens, da’s veel te duur en de rest blijft het toch ook gewoon doen.’ Zo’n signaal van duidelijke politieke waarden zou minister Blok dusdanig onthutsen dat de wachtgeldregeling hem waarschijnlijk nog te kort duurt.

Dit is dus de doctrine, ofwel de Bloktrine: We blijven  gewoon wapens leveren én roepen op tot een einde aan het bloedvergieten maar ook rust en kalmte van de achterban aan beide kanten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Stork

  Rattengif bestaat voor 99% uit gezond eten, en ratten zijn er gek op.
  Zo is het ook met leugens!

 2. Guus Geluk

  Nederland legt nooit embargo’s en sancties op als het niet hoeft, omdat het geld kost. Zie Iran en Israël. Het gaat om handel en niet om mensenrechten. De koopman heeft de dominee ontslagen.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Ik ben voor een wapenembargo voor het M-Oosten muv. het dappere Israël.

  De Laffe Blok durft weer geen stelling te nemen tegen de terroristen van Hamas, Hezbollah en tunnelfinanciers als Sigrid Kaag.

  Het was hartverwarmend om te zien hoe gelukkig de zwaar bedreigde en belegerde Israëliërs waren.
  Het was een inktzwarte dag voor de MSM.
  (immers er waren alleen maar terroristen gesneefd en geen enkele Jood)

  Ook mijn complimenten aan het IDF voor de uiterst omzichtige wijze waarop ze de terroristen van hun grondgebied wisten te verwijderen.
  Ligt het aan de EU (muv (again) de Visigrad-helden) en de VN dan zal de haat overwinnen.
  Maar dit dapper onverwoestbaar volkje houdt stand tegen de barbarij en de giftige propaganda vanuit de Westerse ‘kwaliteits’media

  1. Stork

   Hear, hear!

 4. Floris

  “Het dodental door de protesten aan de grens tussen de Gazastrook en Israël is opgelopen naar 52. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Gezondheid in Gaza, dat spreekt over ruim 2400 gewonden.”
  ————————————————————————————
  Ah, het palestijnse ministerie van gezondheid. Dat is pas een betrouwbare bron.

  De palestijnen hebben dit zelf uitgelokt. Het is een waardeloos kutvolk met corrupte, door en door slechte leiders.

  1. Ernst Quispel

   “Het is een waardeloos kutvolk”

   Dit wordt door Floris als argument gebruikt om een bloedbad goed te praten.

   Aan een waardeloos kutvolk is toch niets verloren?

   1. gister

    als je geen bloedbad wilt, moet je er ook niet om smeken. gooi een steen en oogst een kogel

 5. Adriaan

  Ik denk dat het heel verstandig om je niet te bemoeien met Israël en Palestina. Dit is een gebed zonder end. Ik denk dat niemand meer weet wie er nu werkelijk gelijk heeft in dit conflict dat eigenlijk al eeuwen en eeuwen duurt. Ook hier zijn dus meningen verdeeld. De een zegt dit, de ander zegt dat.
  Wat mij wel opvalt dat er gesproken wordt over vredelievende demonstranten. Vredelievende met stenen gooiende en brandstichtende bendes. Of ze nu aan de ‘goede’ of de ‘slechte’ kant staat, dit klopt van geen kanten.

  1. Floris

   “Ik denk dat niemand meer weet wie er nu werkelijk gelijk heeft in dit conflict”
   —————————————————————————–
   Zo moeilijk is het niet. In 1948 kwam de VN met een 2-staten-oplossing. Israël accepteerde die en de arabieren niet. De arabieren begonnen daarop een oorlog en daarna nog meer oorlogen en ze verloren ze allemaal.

   Nu gebruiken ze terreur.

   En wat doet het westen? Die verwennen de palestijnen met een geldinfuus dat grotendeels op gaat aan terreur en de diepe zakken van de palestijnse leiders.

   Het westen moet zich KAPOT schamen.

   En buiten dat: ze krijgen nog stank voor dank ook.

   1. Adriaan

    @Floris, je praat over 1948 en de VN? Dit conflict speelt al eeuwen terug. Er wordt altijd gesproken over de ‘bezette gebieden’. Nog niet zo lang geleden werd Nederland bezet door de moffen. Ook toen was er verzet. Veel vroeger door de Fransen en de Spanjaarden. Zuid-Afrika werd bezet door de Engelsen. Ook toen was er verzet. Amerika, Indonesië, Romeinse bezetters, Portugese bezetters. Ik kan wel bijna alle landen in de wereld opnoemen die bezet zijn door mogendheden die er helemaal niks te zoeken hebben. Nederland en ‘overzeese gebiedsdelen’. Daar hebben we helemaal niks te zoeken. De oorspronkelijke bevolking van Amerika, Australië, Brazilië. Het conflict in het Midden-Oosten is een hel. Sinds de zogenaamde 2-staten-oplossing al 70 jaar!

    1. Floris

     Dit conflict begon pas na de val van het Ottomaanse Rijk in 1918, de palestijnen (die toen nog niet zo heetten) verzetten zich tegen Joodse immigratie olv de grootmoefti van Jeruzalem (de Hitlervriend) maar het geweld barstte pas echt los in 1948.

     Dat moment, die oorlog, is beslissend geweest, dus ik zou niet weten waarom ik daar niet op zou mogen wijzen.

     Een volgend beslissend moment was de oorlog van 1967, toen Israël werd aan gevallen door Egypte, Syrië en Jordanië. Daaruit zijn de zg bezette gebieden voortgekomen. Tot die tijd hoorden de westelijke Jordaan-oever (Judea en Samaria) en Jeruzalem bij Jordanië dat deze gebieden had geannexeerd.

     Heeft Jordanië ooit overwogen deze gebieden aan de palestijnen te geven? Nee.

     Heeft de wereld daar om gevraagd? Nee.

     Maar nadat Israël deze gebieden op Jordanië veroverde is het geweeklaag niet van de lucht.

     Kan jij dat uitleggen?

    2. Ritter

     Adriaan
     —————

     1. Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

     Waarheid: Voordat Israël werd gecreëerd heeft haar grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier. Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor haar inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland . De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.

     2. Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

     Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden. De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie. De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde. Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn. Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

     https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

     1. Adriaan

      @Ritter, jouw link ga ik eens goed bestuderen. Bedankt.

 6. Ritter

  Het “bloedbad” is veroorzaakt door Hamas die haar burgers naar de hekken heeft gestuurd om ze door te knippen en te gaan rellen. Zelfs kinderen zijn door Hamas naar de hekken gestuurd om ze door te knippen. En achter de “burgers” stonden gewapende Hamas terroristen.

  Israël kan onmogelijk toestaan dat er door de gaten in de hekken terroristen Israel binnen komen en in de dorpen gaan moorden zoals ze hebben gedreigd te doen.

  En het waren zeker niet alleen rellende ongewapende “burgers” zoals onderstaande beelden laten zien.
  —–
  IDF releases details of how it prevented a Hamas border crossing from Gaza
  https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/IDF-releases-details-of-how-it-prevented-a-Hamas-border-crossing-from-Gaza-556484

 7. Ritter

  Hamas bedreigt Joden nabij de Gazastrook

  “Hamas heeft een video uitgebracht waarin het dreigt de inwoners van Joodse plaatsen in de buurt van de Gazastrook te vermoorden en adviseert hen, hun huizen te verlaten voordat het te laat is.”

  http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/33993/language/nl-NL/Default.aspx

 8. Two Ravens Black Kettle

  En ik geef U dit
  (omdat de teleurgestelde ‘kwaliteits’media dit niet zullen melden)

  Er zijn nergens rellen.
  Zelfs niet in tricker happy M-Oosten
  Zelfs niet in de islamistische Apartheidsstaten Pakistan en S-A
  No one gives a sh*t

  De Palestijnen worden heel wat forser gehaat door Egyptenaren, Libanezen of Saoedies dan de vredige Israëliërs zelf die zelf het slachtoffer worden van hun terreur.
  (U zult dit overigens nooit te weten komen wanneer U blijft volharden in het tot U nemen van hersenonvriendelijk NRC/Trouw/Volkskrant/Staatsmedia/Facebook-Met-Mijn-Vrindjes-voer)

  No
  One
  Gives
  A
  Sh*t

  Trump is een veldheer die een vredige wereld nastreeft.
  Iemand die -warempel- gewoon doet wat ie zegt
  Uniek sinds Reagan
  Een wereld zonder Jodenhaat
  Hij staat voor een Amerika zonder islamistische agressie
  Zonder dode uiteengereten kinderen
  Daarom wordt hij zo gehaat door de antisemitische en islamofiele kwaliteitsmedia.

 9. Ritter

  “De nieuwste, door Hamas geïnitieerde grote Palestijnse protestdemonstraties langs de grens met de Gazastrook, de “Mars van de Terugkeer”, waren niet vreedzaam. Tot hen behoorden het bekogelen met stenen, Molotovcocktails en vuur van scherpschutters op de IDF. Er waren pogingen van Palestijnen om het grenshek te vernielen en Israël binnen te dringen. Elf van de eerste Palestijnse slachtoffers werden door Israël als terroristen geïdentificeerd, waaronder enkelen van Hamas.

  Bij de tweede mars, een week na de eerste, was er nieuw geweld, inclusief het in brand steken van mogelijk tot 10.000 autobanden. Er vonden opnieuw pogingen plaats om soldaten van de IDF aan te vallen evenals onder dekking van de door de brand ontstane rook Israël binnen te dringen. Sindsdien werden brandende vliegers over de Israëlische grens gestuurd, enkelen met Molotovcocktails aan hun staart bevestigd.”

  https://brabosh.com/2018/05/15/pqpct-ial/

 10. Two Ravens Black Kettle

  Wow !!

  (ben pas bezig met de eerste zinnen maar
  nogmaals
  Wow !!)

  Dit geluid staat haaks op 99,9999999999999 % wat er elke dag wordt uitgebraakt door de MSM.

  Ga vlug doorlezen
  “Waarom (moreel failliete) Westen (met hun door en door corrupte pers) geen oog heeft voor interne strijd Palestijnen)

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/05/westen-interne-strijd-palestijnen-612827/

  1. van Urk

   Wapenembargo tegen Israel!? Ik denk dat ons land meer de Palestijnen investeert met wapens onder het nom ontwikkelingshulp.

 11. denk eens na

  Kijk naar die foto blok is een typische kaas kop wat hem op gedragen wordt dat strooid t de wel edele minister in het rond met zijn mongole kop doet hij als een normale zaak af

 12. Ni28

  Buitenlandse politiek? Van Nederland moet je het hebben. Vooral vingers niet branden en spelen naar alle kanten. Iemand zal het wel oplossen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.