Column Jan Roos: extreemlinks Amsterdam wordt Oostvaardersplassen 020, gooi geen voedselpakketten over het hek!

Jan Roos zit het somber in voor onze hoofdstad. Nu een extreemlinks bewind aan de macht is gekomen, zal de stad te kampen krijgen met “zwarte gaten”. De stad zelf zal uithongeren, en geen “geen jager zal er zijn” om Amsterdammers uit hun lijden te verlossen.

Amsterdam heeft extreem-links beleid gekregen. Niet zo heel vreemd aangezien de stad een coalitie heeft van GroenLinks, SP, PvdA en D66. Anarchistisch links, Socialistisch links, pragmatisch links en links in schaapskleding vormen samen het bestuur van de hoofdstad.

Gisteren presenteerden zij hun plannen voor de aankomende jaren en dat was voor sommige mensen uitermate schokkend. Raar, want we weten toch zo langzamerhand wel wat voor samenleving linkse partijen willen? Ik vond het dus echt niets nieuws onder de zon. Liever gezegd: ik ben er heel erg blij mee. Alleen moeten wij, de rest van het land, wel afspreken dat we niet gaan bijvoeren zoals in de Oostvaardersplassen gebeurt. Dit experiment gaan we eens met de armen over elkaar en de portemonnee gesloten aanschouwen.

Want zoals altijd pakken de linksen gelijk de mensen aan die hun rare plannetjes moeten financieren. Huiseigenaren, autobezitters, het MKB, toeristen en dagjesmensen. Met enorme verhogingen van belastingen en parkeergelden moet deze “bourgeoisie” worden bestreden. Met een lachwekkend verbod op levende kreeften als kers op de taart om de stereotypering van rijkemansvoedsel ook eens aan te pakken. Er wordt zelfs een zes-urige werkdag voor ambtenaren ingevoerd die in het grote gefeminiseerde voorbeeld Zweden reeds onbetaalbaar bleek.

Dat is nou zo krom aan dit volk. Aan de ene kant willen ze heel veel geld aan allerlei onzin uitgeven, maar ze bedenken aan de andere kant nooit hoe het te betalen. Liever gezegd, het liefste zouden ze “andersdenkenden” (lees: alles wat niet links is) verbannen uit Caracas aan de Amstel. Zoals de marxistische leider van GroenLinks, Rutger Groot Wassink, hoopt dat zuurrechtse mensen de stad verlaten want dan wordt het veel leuker.

Dat lijkt me nou een prima idee: laat iedereen die nog steeds in een socialistische heilstaat gelooft richting Amsterdam vertrekken en eenieder die geen zin heeft om slachtoffer te worden van deze gefaalde ideologie zijn veel te dure huis verpatsen aan een linkse yup. Een deel van die woningen kan ook direct gevuld worden met illegalen, die van het bestuur voor crimineel gedrag worden beloond met een vaste verblijfplaats. Dat zal natuurlijk een enorme aanzuigende werking hebben op ander illegalen in het land, dus de grachtengordel is weer snel en lekker divers gevuld. Hek erom en dan gaan wij van buiten de A10 rustig afwachten.

Er wordt niet ingegrepen, zelf niet als het mis dreigt te gaan. Geen cent wordt er vanuit het rijk overgemaakt om de, te verwachten, zwarte gaten in de begroting op te vullen. Welkom bij Oostvaardersplassen 020, waar geen voedselpakketten over het hek mogen worden gegooid. Er zal ook geen jager zijn om iemand uit zijn lijden te verlossen.

Dat wordt vier jaar genieten. Let the hunger games begin!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. sjun

  Indien Amsterdam evenals Gaza wordt afgesloten van een meer beschavende omgeving zal het daar op soortgelijke wijze uitdraaien op een totalitair bestuur en afnemende welvaart en welzijn. Niet van vandaag op morgen maar gestaag wordt het wel zichtbaar. Nu al zijn er plekken in de stad die met een derdewereldland geassocieerd kunnen worden op basis van het aanwezige afval op straat.

  1. Ernst Quispel

   Mogelijk kan ook Amsterdam met fosforbommen tot de orde worden geroepen.

   1. Control

    Niet zo boos doen dwaze man, gekke Boudewijn Graatsma.

    🙂

    1. Original NL

     Nee …tis code 134.!

     1. Roughwood

      … alias K. Dopper!

    2. Top

     Heet die klootzak echt zo? Heel goed om te weten!

     1. Control

      @Top: Ja Ernst WH heeft inmiddels zo verschrikkelijk veel namen versleten dat hij de tel inmiddels wel kwijt is. Gelukkig bestaan er enkele forums waar ze zijn nazi-gedrag goed in de gaten houden.

   2. meijer61200

    Daar weet je grote vriend Duijvendak van – uiteraard- Groen Links alles van. Die heeft ruime ervaring met het verspreiden van terreur, en het leggen van brandbommen. Zo varen de extreem linkse fascisten.

   3. JubbeFeenstra

    Waarom tot de orde roepen, doen ze iets fout dan?

    1. Ernst Quispel

     Het was ironisch bedoeld, Jubbe.

 2. Ni28

  Kostelijk artikel met terechte leedvermaak. Links in schaapkleding, die had ik nog niet gehoord en de vergelijking met Oostvaardersplassen is geweldig. Men krijgt wat ie verdiend en de Amsterdammers hebben gekozen. Net als de Venezolanen. Ik hou het bij een incidentele bezoekdag van deze nieuwe Nederlandse reservaat. Als de entreekaartjes tenminste niet te duur worden.

  1. sjun

   Amsterdammers hebben dat niet gekozen. Een deel van hen is al onder Job Cohen de stad uitgejaagd en de rest is zo onderhand onder de import van platteland en buitenland tot minderheid in eigen stad geworden. Iets soortgelijks hebben Europe politici met Nederland voor. Wees je dus goed bewust van wat er gaande is en laat dit de rest van het land niet gebeuren als je je kinderen dezelfde vrijheden gunt als je zelf genieten kon.
   http://peterstuivenberg.nl/2017/01/29/west-europa-wordt-met-migranten-overspoeld/

   1. Original NL

    @ sjun..
    ….Wees je dus goed bewust van wat er gaande is en laat dit de rest van het land niet gebeuren als je je kinderen dezelfde vrijheden gunt als je zelf genieten kon…
    …..Deze uitspraak was 25 jr of langer geleden nog van toepassing geweest.
    Nu is het te laat, nl is al naar de kl…n.

    1. sjun

     Spanje wist in 1492 het tij ook te keren.

 3. Ruud562

  Kostelijk Jan!

 4. Ni28

  Linkse domheid valt niet met bommen te bestrijden. Wel met democratie en redelijkheid die in Amsterdam zoek is geraakt. Wassing is een echte Stalinist die rechts uit de stad wilt laten verdrijven door zijn waanideeën en moet door de landelijke politiek gestopt worden voordat Amsterdam een enclave in Nederland wordt. De nieuwe Amsterdamse college is een autocratische zooitje die naar communisme neigt. Kan Amsterdam in deze gedaante nog de hoofdstad van Nederland genoemd worden?

 5. Blue monday

  Op Jantje hoef ik niet zo nodig te reageren, maar dat ie het in zijn korte broek doet is wel zeker…

  Dit nieuwe uitermate progressieve college kan wel eens de opmaat zijn voor
  een hele nieuwe frisse wind in het door haat en nepnieuws vergiftigde Nederland.

  Natuurlijk zal er wel eens wat misgaan, het is niet voor niets de grootste stad en meest dynamische stad van ons land, maar daar hebben we gekke Jan en DDS dan wel voor om dat tot absurde hoogten op te pompen.

  Jan, dat voedselpakket waar je nu van leeft, kun je beter houden…je hebt het harder nodig dan de Amsterdammers.

  1. swetsnek

   werkelijk waar ik vraag mij af of jij niet achter het hek moet in plaats van hier te lopen zeiken

   1. Blue monday

    Joh, ga naar Apeldoorn….

  2. Ego-non-solus

   “Op Jantje hoef ik niet zo nodig te reageren…”

   Er zit op DDS echt niemand op u te wachten, dus doe dat dan ook niet!

  3. Top

   Zoek eens werk, in plaats je venerische handen op te houden en tieft op parasiet. Oh wacht even je hebt je VMBO niet afgemaakt om dat je te dom bent, om met lossen handen in de Metro te zitten, dus geen normaal mens wil met je werken. Levenslang je hand ophouden met aan het einde eenzaamheid en ziekten.

 6. meanstreak2099

  weer een mooi stukje en het zou me verbazen als het anders loopt, maar met de regering die we nu hebben krijgen ze in amsterdam waarschijnlijk steun van het kabinet en europa

 7. palko

  Het is voor de rasechte, weldenkende, fatsoenlijke en hardwerkende Amsterdammer te hopen dat dit bijeengeraapte zooitje aartsconservatieve, linkse, actiefascisten geen lang politiek leven is beschoren. En dat progressieve partijen als VVD, CDA, PVV en FvD snel weer een stempel kunnen drukken op het politieke leven in de hoofdstad van ons land. Jan Roos’s typering ‘coalitie van Anarchistisch links, Socialistisch links, pragmatisch links en links in schaapskleding’ vind ik om in te lijsten.

 8. Florissa

  Als je alleen maar zou kijken wat er op heeft gestemd,de echte Amsterdammer wil dit helemaal niet,maar studenten , Maroc,Turken ,en uitkeringstrekkers .Veel plezier daar met al die socialisten .

  1. Guus Geluk

   Nou, het grootste gedeelte van Amsterdam heeft links gestemd.

   1. Ernst Quispel

    Dat is democratie, Guus, daar hebben velen hier geen boodschap aan.

    1. Control

     Net als jij Boudewijn, niemand moet jou en toch reageer je.

     🙂

    2. Guus Geluk

     Dat is juist, Ernst.

     1. Control

      🙂

 9. Ni28

  Inhoudelijk worden de reacties van de linkse trollen steeds meer armoedig. Ook zij moeten eens beseffen dat zij het verkeerde steunen.

 10. Frits Jansen

  Rotterdam heet de stad te zijn “waar gewerkt wordt”. Lawaai en vervuiling lijken die 8ndruk te bevestigen, maar het échte geld wordt verdiend aan de Amsterdamse Zuidas, in de internationale handel en advocatuur. De LINKSE yuppenlyuppen die daar werken zijn zo rijk dat ze zich niet druk maken om wat meer of minder belasting.

  De Amsterdamsevstadsjunta zal zich dan ook hard maken Amsterdams geld in Amsterdam te laten en Den Haag “z’n eigen broek te laten ophouden”, om maar eens een geliefde VVD zegswijze te citeren.

  Veel onafhankelijkheidsoorlogen beginnen ermee dat een vreemde despoot een onderdrukt land een poot uitdraait. Amsterdam zal niet meer pikken dat hun een poot wordt uitgedraaid. Amsterdam zal Catalonië achterna gaan. De grachten zullen gevuld worden met bloed.

  Tot het Haagse regime in arren moede de hulp van Poetin inroept.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.