De zieke EU verliest liever haar op één na grootste sponsor dan dat ze hervormt

Want de EU kán niet hervormen.

Gisteren was een grote dag voor Forum voor Democratie en haar sympathisanten. Thierry Baudet had de Britse Tory-Europarlementariër Daniel Hannan namelijk uitgenodigd om de eerste Renaissance lezing ooit te geven. De euroscepticus had daar wel oren naar.

Tijdens die lezing legde Hannan zijn vinger op de zere plek wat het megalomane Europese project betreft:

Zoals Hannan terecht zegt verliest de EU liever haar op één na grootste sponsor dan dat ze hervormt. “De EU is niet in staat om fundamenteel te hervormen.” De reden daarvoor is simpel: het Grote Europese Project is erop gericht om zoveel mogelijk macht te centraliseren in Brussel. Dat is het grote doel. De EU kan niet ‘hervormen’ omdat hervormingen erop gericht zouden zijn om de macht van Brussel in te perken. Maar het doel is juist om die macht te vergroten. En niet een beetje ook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Jammer dat het in A’dam gehouden werd.
  A’dam de meest intolerante stad van Nederland.
  Een 1984 Zweedse enclave in NL dat zich helaas -via de Staatsmedia/MSM en de hersenspoelingsfabrieken genaamd universiteiten – als de Spaanse Griep uitspreidt over het land/studentensteden.
  Een muur rondom die pompende gifbalg zou NL behoeden voor veel kwaad.
  Kunnen daar meteen alle teruggekeerde jihadisten en ‘verwarde’ mannen gedropt worden.

  Ik steun dan ook het project van de dissidentenjager Torquemada Ollengren om van het fascistoide A’dam en hun propaganda-fabriek Hilversum een stadstaat te maken.

  Build the wall !
  Build the wall !!!

  1. poldi

   As Soon As Possible please !!!!

   1. swetsnek

    Yep 50 feet high

  2. Frits Jansen

   Grappig, ik hoorde op een SP bijeenkomst (waar ik was voor een bepaald onderwerp, ik stem zeker niet op de SP) een spreker klagen dat de universiteiten de studenten veel te RECHTS indoctrineren, bijv. met “marktdenken”, waarmee deze spreker een nog fanatieker communist bleek dam Kim Jong Oen.

   Voor de duidelijkheid: in communistische landen waren de productiemiddelen wel in handen van de staat, maar voor privé-inkopen bestond gewoon een markt. En dat communisme leidde al tot verval, bittere armoede en dramatische schending van grondrechten. Een totaal afwijzen van de markt leidt tot toestanden erger dan in Noord-Korea.

   1. swetsnek

    Ik ik ik ik… maak een groepsfoto van je zelf genoegzaam mannetje

   2. Stanly2000

    Fritsje dit slaat nergens op.

 2. Ernst Quispel

  De enige hervorming de de EU nodig heeft en een logische uitvloeisel is van de verkiezingsuitslagen in de lidstaten is een versterking van de politieke unie en dus versterking van de macht in Brussel.

  Baudet behoort tot een extremistische minderheid die daar tegen is, dat is zijn goed recht, maar daar hoeven de regeringsleiders zich op democratische gronden niets van aan te trekken.

  1. Bloem

   Beste heer Quispel, wordt u nooit eens moe van uzelf? Wij in ieder geval wel. Wanneer u niet antisemitisch uit de hoek komt, kraait u weer van dit soort onzin uit. Is er niemand in uw omgeving die u hulp kan bieden?

   1. Ernst Quispel

    Kan de heer Bloem een antisemitische opmerking van mij citeren?

    1. swetsnek

     Hahahahahahaha flikker op gek man wat heb jij een bord voor je plet

    2. Ernst Quispel

     Ik zie dat dit de heer Bloem niet lukt.
     Q.e.d.

     1. Control

      @Ernst Graatsma Code Dopper: Denk jij nou echt dat Bloem die moeite gaat nemen? Iedereen hier weet inmiddels exact uit wat voor hout jij bent gesneden! Daar zijn geen citaten meer voor nodig, jouw nicks zijn immers niet meer te tellen, gedeformeerde forumvervuiler!

      🙂

  2. Frits Jansen

   De grenzen van de macht van de EU worden bepaald door het “subsidiariteitsbeginsel”: “Brussel” mag alleen doen wat beter samen kan. Doen ze meer, dan kun je daar zelfs bij de rechter over klagen.

   De werkelijkheid is dat allerlei dingen objectief gezien beter samen kunnen gebeuren die dromers als Baudet binnenslands willen houden. Deze jonge man verlangt naar het verleden of hij een bejaarde is.
   Misschien helpt het als de bevoegdheden van de EU expliciet worden vastgelegd. De Amerikaanse en Duitse grondwet bepalen precies de bevoegdheden van de federale overheden in Washington DC en Berlijn, en de rest mogen de deelstaten beslissen. In Nederland was dat ook zo tot 1798, en ik zie al aankomen dat Amsterdam zich wil losmaken van “Den Haag” (niet de stad maar de machtshongerige bureaucraten die daar huizen).

   Baudet is de kleinzoon van een vermaard historicus maar van geschiedenis heeft hij weinig kaas gegeten. In de 19de eeuw vormden zich natiestaten uit een onnoemelijk aantal vorstendommetjes en andere ministaatje. Bij voorbeeld Duitsland, Italië en ook Nederland. Die hadden met evenveel recht kunnen klagen over verlies van soevereiniteit. De koning van Beieren werd omgekocht met een enorm bedrag waar hij kastelen van bouwde die nog steeds imposante bezienswaardigheden zijn.

   Nederlandse soevereiniteit? Het is een kul-argument van nationale politici die zo lekker op het pluche zitten dat ze als de dood zijn macht en invloed te verliezen.

   Opvallend genoeg demonstreren onze 150 Kamerleden nu al te weinig te doen te hebben, gezien hun schrijnende aandacht voor futiliteiten. In het bedrijfsleven leerde ik: managers die de greep verliezen gaan zich op onbelangrijke details focussen.

   Intussen verzuimen ze wel te controleren wat Rutte in Brussel uitspookt in de Raad van Regeringsleiders, het machtigste orgaan van de EU. Ook dat zou hij democratisch moeten verantwoorden. Maar ja, Nieuwsuur besteedt zo weinig aandacht aan de EU dat Kamerleden er publicitair niets aan hebben Rutte te controleren op zijn werk in Brussel.

  3. Control

   “Quispel behoort tot een extremistische minderheid”

   Inderdaad, fijn dat je het zelf ook inziet, grappige man!

   🙂

  4. Original NL

   Quispeltje….
   Cit…Baudet behoort tot een extremistische minderheid ..

   En u bent niet goed bij uw hoofd multinicker!!!

  5. wheelboy

   Quispel.
   Als straks het VK niets meer doneert aan die bodemloze put die EU heet .Dan kan jij jou budget ook gaan hervormen .Want neem van mij maar aan dat wij NL de klos zijn straks als het gaat om het VK gat te vullen .Samen met Duitsland en nog een paar andere landen .

 3. EU kok

  Zoals Hannan terecht zegt verliest de EU liever haar op één na grootste sponsor dan dat ze hervormt.
  .
  Vrees dat hier sprake is van een populistische leugen.
  Een na grootste Sponsor?
  Is dat degene die bijna het meeste betaalt of degene die er bijna het meeste netto op inlevert? In ieder geval in geen van beide gevallen de UK.

  1. Stanly2000

   EU kok,
   Nettobijdrage 2015:
   1. Duitsland – 13 miljard
   2. VK – 10,9 miljard
   3. Frankrijk – 4,9 miljard
   4. Nederland – 3,9 miljard

   bron CBS

   1. Original NL

    “Grappig ” dat een frankrijk met 67 miljoen inwoners maar 4.9 miljard hoeft bij te dragen tov de 3.9 van nl.
    De liefde voor de eu door frankrijk is hiermee goed te verklaren.
    Frankrijk zou dus eigenlijk 16 miljard moeten afdragen .

   2. sjun

    Laten we het nu eens per hoofd van de bevolking omslaan. NExit graag, want met het vertrek van het Verenigd Koninkrijk wordt er niet bezuinigd maar nog meer uitgegeven aan bekostiging van het EU bestuurders- en ambtenarenapparaat terwijl je als Nederlandse ingezetene geen enkele invloed op omvolkende EU-politiek hebt.

 4. Response

  Uitbreiden van macht op kosten van de burger die er niet om heeft gevraagd en er geen belang bij heeft. Stoppen met dit waanzinnige circus.

 5. Guus Geluk

  Groot-Brittannië had beter in de EU kunnen blijven en zich aan de zijde van Nederland, Oostenrijk, Zweden, Denemarken en de Baltische Staten kunnen scharen inzake de de eurokritische noot op het beleid van Brussel.

  1. Control

   @Ernst Graatsma Code Dopper: EU-lover?

   Grappige man, het is 2018 en geen 1848!

   🙂

  2. Original NL

   Nederland én een eurokritische noot???
   De politieke bedrijven (want dat zijn het) in nl zijn maar wat bang dat ze hun luilekkerland zijnde de eu moeten missen, al die heerlijke supergoed betaalde baantjes,al die belastingvrije toeslagen,het heerlijke vroege pensioen……nee nederlandse politici zullen de kip met de gouden eieren nooit of te nimmer slachten!
   Nexit nu!!!@

  3. wheelboy

   Guus ,
   VK heeft er denk ik goed aan gedaan de EU te verlaten .Zij hebben nog altijd een heeeeel grote markt waar zij hun zooi kunnen afzetten .je vergeet misschien dat Canada Australie Nieuw Zeeland enz de Queen nog steeds het staatshoofd is en dat de commonwealth meer dan 1,5 miljard mensen vertegenwoordigd . Als ze daar de banden goed mee aanhalen dan hebben ze heel die EU niet nodig .

 6. Noppes

  Het kalf is reeds lang verdronken en nog word de put niet gedemd

 7. Pescador

  Macron is net zo gek als rutte , rutte zorgt wel voor een goede baan in de eu maar macron wil de eerste president van europa worden , maar langzaam hebben de fransen in de gaten dat ze genaait worden door een machts wellusteling.
  En die fransen zijn heel wat minder volgzaam als die hollanders

 8. Jozias Visser

  Gaat Jan Roos hier nog over schrijven?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.