Deel boekpresentatie Simone van Saarloos was in het Engels. Nederlands is namelijk ‘taal van de kolonisator’

Het nieuwe boek van de social justice warrior Simone van Saarloos is deze week uitgekomen, en de boekpresentatie daarvan moest in ieder geval deels plaatsvinden in het Engels. Het Nederlands is namelijk maar de taal van de kolonisator, en dat is natuurlijk slecht. Gelukkig maar dat de Britten altijd zulke schatjes zijn geweest!

https://twitter.com/constanteyn/status/997004577005334528

Het is toch altijd weer lachen, gieren en brullen met alle capriolen die ’s lands zelfsbenoemde racismebestrijders uithalen. Vandaag aan de orde: Simone van Saarloos, die vorig jaar maart nog op een achtste plek stond bij Sylvana Simons’ Artikel 1-partijtje (inmiddels omgedoopt tot BIJ1).

Een carrière in de politiek zit er dan misschien niet meer in, maar dat wil niet zeggen dat Van Saarloos – schrijfster van origine – klaar is met haar gekke toeren. Zo noemt ze zichzelf nu Simon(e), om te protesteren tegen de dwingende gendernormen van de huidige tijd (of zoiets), en heeft ze een nieuw boek uitgebracht: Enz. Het gaat over het Wilders-proces, en de boekentikster probeert daarin de PVV-leider te doorgronden. Ze is er zelfs voor naar Israël gereisd.

En fin, afgelopen week was de boekpresentatie, en natuurlijk kwamen bevriende mensen uit het radicaal-linkse actiemilieu het evenement opleuken met hun aanwezigheid én toespraken. Eén van hen weigerde zelfs in het Nederlands te spreken, zo onthult Constanteyn Roelofs (die onder het pseudoniem Zentgraaff op GeenStijl tikt). “Ik hoorde net dat er iemand op de boekpresentatie van Simone van Saarloos iemand een speech ging houden in het Engels,” aldus de werknemer van het roze weblog, “om “niet de taal van de kolonisator te gebruiken”. I can’t even.”

Het Nederlands is dus een verderfelijke taal die door de VOC werd gesproken. Eeuwen later zijn woorden als ‘Scheveningen’, ‘schimpscheuten’ en ‘Godvergloeiende kolere’ dus nog altijd besmet. Maar gelukkig is er een uitweg: spreek Engels! Want de Engelsen zijn niet alleen Engels, maar ook nog eens engelen. Nooit of te nimmer hebben zij zich schuldig gemaakt aan kolonialisme, slavernij of uitbuiting. Termen als “het Britse Rijk” zijn simpelweg onbekend bij historici. Echt, nog nooit heeft een volk zulke brandschone handen gehad als de Britten. Heus waar!

Of althans, als je de kliek van Simone van Saarloos mag geloven. En zij kunnen het weten, want Van Saarloos heeft immers bij Sylvana Simons in de partij gezeten – en dan ben je daarna voor altijd verlicht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Ben Zine

  Simone van Saarloos… Is dat niet die comédienne die denkt dat ze heel grappig is, maar waarom niemand moet lachen ?

  1. palko

   Simone van Waardeloos, alsof de Engelse taal, niet een taal is die lang geleden door een voormalige kolonisator is gebruikt. Ik kom van de weeromstuit niet meer bij. Misschien moet Van Waardeloos haar volgende boekpresentatie, mocht die er ooit komen, maar in het Frans of Spaans doen. Oeps, wacht even……

 2. Svetlana

  Een keer mn been weer gespreden vandaag voor een lekker stukje brood bij de turkse bakker.

  1. Guus Geluk

   Te veel informatie.

   1. hans-e-pans

    Niet ter zake doende informatie van Sletlama.

  2. toetssteen

   Nou het Neerlands nog.

 3. Koos sssss

  Dat is net zoiets als een Italiaan, die een boekbespreking in het Duits houdt, omdat Italië in de jaren ’30 voor de fascist Mussolini heeft gekozen.

 4. Ries

  Yvonne van Smakeloos tot Humorloos. Hoe is het mogelijk? Nee, domme vraag. Het is mogelijk. Mijn hemel, wat is er toch aan de hand met de sneeuwvlokjes? Zal ik me geheel schuldbewust gaan melden voor het executiepeloton omdat de overgrootvader van de opa van diens grootvader aan moederskant slaven hield? Kunnen we de Yvonne’s niet virtueel gaan doortrekken en in het afvalputje laten stromen?

 5. Ries

  Sorry, het wezen heet Simone…Freudiaans verkeerd gelezen.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Die tante is nog te dom om een afwasborstel vast te houden.
  Een plastiek emmer heeft meer intellectueel gewicht en diepgang dan dit stukje vleesgeworden luchtvervuiling.
  Ongetwijfeld zal ze daarom binnenkort veelvuldig bij de incestueuze Staatsmedia mogen verschijnen.
  Zoals ze ook Silvana Simons in de picture hebben gezet.
  Ideologisch gedreven Domkoppen ondervraagd door ideologisch gedreven Domkoppen.

  1. sjun

   Misschien lukt het haar om ergens bijvrouw in de luwte te worden om niet teveel te vergen van degene die haar liefdevol opneemt. https://www.youtube.com/watch?v=XAl9Z4cAAJQ

 7. Ni28

  Domheid wordt nooit uitgebannen hoe hard je ook tegen vecht. Toch maar blijven doen!

 8. henk vintage

  Het verwaarloosde onderwijs sinds de mammoet wet laat nu zijn sporen nog na.
  Geschiedenisles wat een ramp is dat geworden, zelfs Rutte, geschiedenis gestudeerd, weet niets van de wrede geschiedenis van de islam aan zijn beleid te zien.

  1. toetssteen

   @Henk
   Maar die Friezen die Bonifatius en zijn leger(jawel), afmaakten, die hadden eerst een kroes melk motten drinkuh. En buiguh als het vetgehaltuh boven groen ging.

   We zijn knettetgek Henk. Men ziet de slang, maar wijst naar de persoon die roept: zie daar ligt het serpent!

 9. Westerling

  Op de basisschool had ze geen prettige tijd, ze viel uit de toon, want ze was een punker met een hanenkam. En op de middelbare school veel blowen en feesten, dus haar hersenen zijn zwaar aangetast.

 10. Beukman

  @Tim vooruit doe je werk al journalist eens. Jij weet net zo goed als ik dat 1 bron géén bron is.
  Als die ene bron dan ook nog eens een mogelijk sarcastisch bedoelde tweet blijkt te zijn van een redacteur van het met stip lulligste weblog van Nederland, rijst bij mij zomaar het vermoeden dat je er weer eens in bent gestonken.
  Nou ja, jij hebt weer een stukkie bij elkaar, zo zal jij het wel bezien.

  1. denk eens na

   wat is 1 bron dan, opgedroogd ?

   1. Beukman

    1 bron is 1 lultweet van een lulblog.
    Ik ben nog gul geweest met het “1 bron” noemen.

    1. Ernst Quispel

     Ik zag het ook, Beukman, maar kan de energie niet meer opbrengen om nog op dit broddelwerk van Tim te reageren.
     Ik denk dat dit ook voor Tim geldt: hij moet een paar stukkies opleveren maar kan de energie niet meer opbrengen om zaken nog een beetje na te checken. Waarom zou hij ook: hij schrijft op wat veel mensen hier graag willen horen en als de feiten niet kloppen met het gewenste wereldbeeld dan is dat slechts vervelend voor de feiten.

     1. Beukman

      Tim is een provocateur en daar hou ik wel van. Gevoel voor humor heeft ie ook nog, dus ik zal niet te veel gaan zeuren.

 11. Bes Tolen

  Even een paar hoofdlijnen.
  Engels? Wel Engeland is al lang gekolonialiseerd namelijk sinds 1066 toen Willem de Veroveraar Engeland veroverde. Dat deed deze Noorman, hertog van Normandië met steun van de paus. Daarmee zegevierde het christendom in Engeland en werd een feodaal stelsel ingevoerd waaraan iedere inwoner werd onderworpen en dat heeft uiteindelijk geleid tot het Engelse kolonialisme.
  De mannen van adel werden al op jeugdige leeftijd opgeleid in het militaire vak. Verplicht onderdeel van de strijdmacht. Niemand had veel te zeggen en de gewone man werd als kanonnenvoer gezien. Dat heeft nog altijd haar gevolg voor de huidige tijd.
  Rome bezit naar veelal wordt aangenomen The City of London. Sinds het jaar 1200. Daarmee is het één van de belangrijke steunpunten van Rome, dat de westers geldwereld momenteel beheerst. Met steun van een hele kaste bankiers in veel landen. Niet alleen in Europa maar ook op het westelijk halfrond.
  Als we het toch over kolonialisme hebben. De paus wees Portugal in de vijftiende eeuw aan voor Afrika en Spanje voor het grootste deel van het westelijk halfrond.
  Ook werd toen het bankierswezen en niet alleen dat in Spanje en Portugal geregeld.
  Met Napoleon werd een overeenkomst gesloten om zijn verovering van Europa mogelijk te maken. Engeland volgde in de negentiende eeuw met een overeenkomst inzake Afrika. De paus zorgde voor de bankiers.

  Naar mijn idee worden we allemaal nog altijd bedrogen. Democratie? Nu haar beste tijd gehad. ’t Is maar wat je wilt geloven.
  Begrijpt u nu wat meer van de EU?

  1. JanKlaasen

   Ik begrijp uit uw betoog dat de islam nog zo slecht niet is? 🙂

 12. denk eens na

  Foto:: een slecht opgedroogde anne fleur dekker.

  1. sjun

   Het intellectuele klimaat op de Radboud in Havana aan de Waal draagt bepaald niet bij aan een goede conservering. Daar helpt ook geen uitdossing met een speelpakje voor een driejarige aan.

 13. sjun

  Ik begin nieuwsgierig te worden of daarbij een soortgelijk steenkolenengels opgeld deed als bij menig college aan de Universiteit Utrecht. Ter verduidelijking: Het soort van Engels dat Engelstaligen maar afleidt van het te berde gebrachte issue, dat native Nederlands sprekers hooguit een rode lijn kan doen volgen en dat buitenlandse studenten aanzet om toch maar meer te investeren in het lezen van de literatuur dan in het volgen van de colleges die wel erg veel verwarring veroorzaken.

  Sommige mensen doen echt alles om vooral op te vallen. Ik gun de arme schrijfster dat ze meer voldoening uit haar presentatie peurt dan ze omzet geniet.

  1. toetssteen

   @Sjun
   Het hilarische vervolg was waar te nemen bij de NOS.
   Dat gaat nog wat worden in de ICT.

 14. Bes Tolen

  Jan Klaasen. Ook heel slecht. Wij komen er niet en nergens van af.
  Het gevaar van wat velen wel zelfvernietiging van het westen noemen, heeft haar oude wortels. Alleen wordt niet begrepen dat tegen die zelfvernietiging onvoldoende wordt opgetreden. Dat komt doordat het extreem eigenwijze westen niet beseft, niet weet waar het mee bezig is. De bronnen van het kwaad zijn uit het zicht maar hebben wel de laatste decennia aan macht gewonnen.

 15. Scaldis

  Ik heb een stukje gehoord van die presentatie, opgenomen door een student. Hij nam het op omdat haar Engelse uitspraak legendarisch slecht was, wat een giller. Je hoort de mensen gniffelen, wat een giller!

 16. Ruud562

  Wat doet dat wijf in dan nog in dit land voor kolonialen en racisten?
  Oh, uitkering of subsidie trekken e.d. dat wordt opgebracht door de lui in het land dat zij veracht!

  Hierbij spreek ik de wens uit dat dit wijf door de middenstand volkomen zal worden genegeerd als ze inkopen gaat doen! Haar foto is al beschikbaar, dus ..!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.