Daar winnen we de oorlog wel mee! MinBuZa Blok strijdt met regenboogsokjes bij de VN voor homorechten

Geen categoriemei 17 2018, 19:00
Nou, daar hebben landen als Rusland, China, Saudi-Arabië en Marokko wel van terug hoor! Minister Stef Blok heeft eens even goed die landen de les gelezen op het gebied van homorechten door... bij de VN-Veiligheidsraad te verschijnen met regenboogkleurige sokken. Nou, daar hebben we ook weer even "ferm" laten weten wat Nederland van de zaken vindt.
https://twitter.com/ministerBlok/status/997128336324415488
Hoe ziet een compleet machteloze man eruit, die geen enkel idee heeft hoe je in de wereld zaken voor elkaar krijgt? Nou, zo ongeveer zoals in de hierboven neergeplempte tweet. De naam is Stef Blok - of "#StefSok", zoals de 'lollige' minister er in een hashtag van maakt - en zijn baan is minister van buitenlandse zaken.
In zijn functie wordt Blok geacht de belangrijkste diplomaat van ons land te zijn, en wordt daarvoor ook vorstelijk betaald. Dat is niet erg: een effectieve minister van buitenlandse zaken is de beste lobbyist van het land. Weet miljarden los te pulken bij het ene staatshoofd, terwijl hij de andere regering dwingt zich eindelijk eens aan die vermadelijde mensenrechten te houden. Als het niet goedschiks kan (met beloften van handel) dan maar kwaadschiks, met sancties en internationale isolatie.
Het ergste wat je als minister van buitenlandse zaken dan ook kan overkomen, is dat je bekend komt te staan als slampamper. Als een nietsnut, een keizer zonder kleren of een hol vat. Dat je iemand bent die niet beïnvloedt, maar beïnvloed kan worden. Dat is fnuikend voor je eigen effectiviteit in het buitenland, maar nog erger: je kan daarmee niks meer bereiken voor je land.
Blok loopt het gevaar te eindigen als een 'MinBuZa' van die laatste categorie. Door zich meer bezig te houden met onzinnige virtue-signalling dan met het daadwerkelijke aandraaien van duimschroeven bij homofobe schurkenstaten. Denkt Blok nu echt dat ze in Moskou, Beijing, Riyaad, Mekka en Casablanca wakker liggen van het feit dat de Nederlandse bewindsman zichzelf een paar regenboogsokken heeft aangemeten? Anders gezegd: wat hebben homo's in homohaatlanden als Rusland of Saudi-Arabië er in vredesnaam aan dat Blok erbij liep als een clown vandaag? Precies: helemaal niets. Nada, noppes. Het enige wat Blok heeft gedaan, is zichzelf voor joker gezet. Er wordt na vandaag namelijk geen homoseksueel persoon ter wereld minder gemarteld, vermoord of verminkt dankzij de sokjes van Blok.
Dus laat Blok eens met wat echte daden komen: economische sancties voor landen die homoseksualiteit strafbaar hebben gesteld of botweg weigeren het homohuwelijk in te voeren. Dát is iets waar de minister van buitenlandse zaken iets mee zou kunnen betekenen voor vervolgde en onderdrukte homo's over de hele wereld. Maar nee, in plaats daarvan komt hij aanzetten met een paar foeilelijke regenbooksokken. Het is gewoon pijnlijk om te zien, zo'n Stef Blok.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten