Deel boekpresentatie Simone van Saarloos was in het Engels. Nederlands is namelijk 'taal van de kolonisator'

Geen categoriemei 17 2018, 16:00
Het nieuwe boek van de social justice warrior Simone van Saarloos is deze week uitgekomen, en de boekpresentatie daarvan moest in ieder geval deels plaatsvinden in het Engels. Het Nederlands is namelijk maar de taal van de kolonisator, en dat is natuurlijk slecht. Gelukkig maar dat de Britten altijd zulke schatjes zijn geweest!
https://twitter.com/constanteyn/status/997004577005334528
Het is toch altijd weer lachen, gieren en brullen met alle capriolen die 's lands zelfsbenoemde racismebestrijders uithalen. Vandaag aan de orde: Simone van Saarloos, die vorig jaar maart nog op een achtste plek stond bij Sylvana Simons' Artikel 1-partijtje (inmiddels omgedoopt tot BIJ1).
Een carrière in de politiek zit er dan misschien niet meer in, maar dat wil niet zeggen dat Van Saarloos - schrijfster van origine - klaar is met haar gekke toeren. Zo noemt ze zichzelf nu Simon(e), om te protesteren tegen de dwingende gendernormen van de huidige tijd (of zoiets), en heeft ze een nieuw boek uitgebracht: Enz. Het gaat over het Wilders-proces, en de boekentikster probeert daarin de PVV-leider te doorgronden. Ze is er zelfs voor naar Israël gereisd.
En fin, afgelopen week was de boekpresentatie, en natuurlijk kwamen bevriende mensen uit het radicaal-linkse actiemilieu het evenement opleuken met hun aanwezigheid én toespraken. Eén van hen weigerde zelfs in het Nederlands te spreken, zo onthult Constanteyn Roelofs (die onder het pseudoniem Zentgraaff op GeenStijl tikt). "Ik hoorde net dat er iemand op de boekpresentatie van Simone van Saarloos iemand een speech ging houden in het Engels," aldus de werknemer van het roze weblog, "om "niet de taal van de kolonisator te gebruiken". I can't even."
Het Nederlands is dus een verderfelijke taal die door de VOC werd gesproken. Eeuwen later zijn woorden als 'Scheveningen', 'schimpscheuten' en 'Godvergloeiende kolere' dus nog altijd besmet. Maar gelukkig is er een uitweg: spreek Engels! Want de Engelsen zijn niet alleen Engels, maar ook nog eens engelen. Nooit of te nimmer hebben zij zich schuldig gemaakt aan kolonialisme, slavernij of uitbuiting. Termen als "het Britse Rijk" zijn simpelweg onbekend bij historici. Echt, nog nooit heeft een volk zulke brandschone handen gehad als de Britten. Heus waar!
Of althans, als je de kliek van Simone van Saarloos mag geloven. En zij kunnen het weten, want Van Saarloos heeft immers bij Sylvana Simons in de partij gezeten - en dan ben je daarna voor altijd verlicht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten