Defensie zit niets in het rare vrouwenquotum van PvdA’er Ploumen: plan afgewezen

Neen, mevrouw Ploumen, het vrouwenquotum bij Defensie komt er niet. Ploumen had als idee om een quotum in te voeren, zodat er vanuit dwang een ‘beter balans’ zou komen in het leger.

“Defensie moet een vrouwenquotum invoeren. Dat wil de PvdA. Kamerlid Ploumen vraagt woensdag aan staatssecretaris Visser (Defensie) bij het debat over defensiepersoneel hoe ze zo’n verplicht minimaal percentage vrouwen bij de krijgsmacht voor elkaar wil krijgen.

PvdA-Kamerlid Ploumen wijst erop dat Defensie al jaren probeert het aandeel vrouwen omhoog te krijgen, dat er ook wel maatregelen zijn genomen, maar dat die geen zoden aan de dijk zetten. „Ik vrees dat we naar hardere middelen moeten grijpen.””

Staatssecretaris Visser geeft aan daar niet in mee te gaan en stelt zelfs dat het averechts kan werken:

Ook de Tweede Kamer steunt het plan voor een vrouwenquotum niet. GroenLinks-Kamerlid Diks wees erop dat zo’n verplichting om meer vrouwen aan te nemen bij de politie geen succes was, omdat mannen hun vrouwelijke collega’s erop aankeken. Die zouden hun baan aan een voorkeursbeleid te danken hebben. “Daar zijn een paar nare gevallen uit voortgekomen.”

Visser zei dat dit precies de reden is waarom ze bij Defensie, net als de politie van oudsher een mannenorganisatie, geen quotum wil. Ze zegt dat ze kwalitatief goed personeel wil bij Defensie. “De achtergrond maakt daarbij niet zoveel uit.”

Als zelfs GroenLinks het niet eens is met dwangbeleid, dan moeten linkse politici toch even achter hun oren krabben. Neen, het is inderdaad geen goed middel en zeker geen goed idee. Vanuit dwang mensen aannemen, positieve discriminatie, heeft geen goede uitwerking op het functioneren van een organisatie en op de mensen die aangenomen worden. Laten we dit bij elk quotum in ons achterhoofd houden.

Intrinsieke en duurzame veranderingen bewerkstelligen door middel van dwang is een zeer slecht idee. Het verandert de organisatie op een snelle en slechte manier, omdat je te maken hebt met mensen. Veranderingen moeten geleidelijk doorgevoerd worden, zeker als het ingrijpende veranderingen zijn.

 

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Pescador

  Ach ze heb niks te doen en dan ga je maar wat lopen bedenken, en uit zo´n zieke geest kan nu eenmaal niks goeds tevoorschijn komen

  1. hans-e-pans

   De PvdA heeft ruim 4 jaar in het vorige cabinet gezeten, toen heb ik ze er niet over gehoord. Nu zitten ze in de oppositie en opeens beginnen ze weer rare dingen naar voren te brengen.

   Op de een of andere manier had Rutte er dus aardig de druk erop.

 2. Bloem

  Kijk maar eens waar meer vrouwen in de politiek toe geleid hebben

  1. van Urk

   Bloem@ Een verwaarloosde defensie met serieuze ongelukjes ten gevolg. 🙂

   1. Bloem

    samen douchen wordt dan in ieder geval een stuk aantrekkelijker

    1. Ni28

     Samen douchen en dan gelijk naar #MeToo stappen.

  2. Guus Geluk

   Bloem,

   Dat valt wel mee, met die vrouwen. Politiek wordt thans vooral gedomineerd door mannen. Hetgeen niet in de laatste plaats geldt voor het huidige kabinet.

   Tekenend is dat bij de jongste verkiezingen slechts mannen vochten om het premierschap: Rutte, Buma, Wilders en Klaver gaven aan de ambitie te hebben. Een vrouwelijke premier is er nimmer geweest en lijkt er voorlopig ook niet te komen.

   1. Control

    Even een mailtje NSB’n Guus Bruinridder, er staat een fout in de aankondiging van dit artikel:

    Defensie zit niets i.p.v. Defensie ziet niets

    1. Guus Geluk

     DFTT.

     1. Control

      DFTT

      🙂

    2. Mart

     KONT ROL…Dat hebbie ff vlug gecotroleerd zak…ik zag dat ook maar ga daar niet over zijken zak.

     1. Control

      Klopt, dikke ijkel

      😉

   2. Bloem

    Mw. Ploumen, die nota bene met dit voorstel komt, is een schoolvoorbeeld van incompetentie en een gevolg van een vrouwenquota binnen de PVDA. dat wil niet zeggen dat er geen competente vrouwen in de politiek rondgelopen hebben. Overigens is het aantal vrouwen dat de baas wil spelen ongetwijfeld groter dan het aantal vrouwen dat aan het front haar leven wil wagen

    1. Guus Geluk

     Alle goede bedoelingen ten spijt: geen vrouwelijke lijsttrekker bij de PvdA.

     Hetzelfde geldt overigens voor de andere bestuurderspartijen: VVD, CDA, D66.

     1. Bloem

      Lilian Marijnissen bij de SP is vermoedelijk de grootste antireclame voor een dergelijke positie. Na de brave sul Roemer dacht men waarschijnlijk alles is beter dan dat. Dat was een flinke misrekening

     2. Guus Geluk

      Ja, Marijnissen gaat de partij niet overeind helpen. De gemeenteraadsverkiezingen waren glashelder daaromtrent.

     3. Control

      DFTT.

     4. Guus Geluk

      Pit trolt verder op deze draad.

     5. Control

      Laat je pit-obsessie los verwarde man.

      🙂

     6. Guus Geluk

      Wat zijn doel is blijft raadselachtig: wil hij andersdenkenden het bloed onder de nagels vandaan halen of gewoon de draad mollen?

      Hou toch eens op.

     7. Control

      Jeetje Guustaff ben je echt zo naïef?

      Je bent een bruinridder en je neemt je zuigvriendje Ceteris Paribus Graatsma Code in bescherming. Dat vinden de meeste hier niet prettig, op z’n zachtst gezegd hoor.

      Ken je de uitdrukking: ‘Koekje van eigen deeg’?

      🙂

     8. Guus Geluk

      Pit geeft toe dat hij hier slechts aanwezig is om anderen het bloed onder de nagels vandaan te halen, kennelijk in een poging hen weg te jagen van het forum.

      Aan de inhoud komt deze trol niet meer toe.

     9. Control

      Laat je pit-obsessie los trieste bruinridder, jouw loyaliteit aan Ernst maakt je alleen maar impopulairder. Zonde want in essentie ben je een aardige gergemmer.

      🙂

 3. JubbeFeenstra

  Niet doen want dan krijg je dezelfde vrouwelijke kneuzen als nu nog zijn overgebleven bij de PvdA.

  1. Bloem

   Er is niets mis met capabele vrouwen binnen welke organisatie dan ook. zolang ze vergelijkbaar of beter kunnen functioneren als een man in dezelfde functie zonder concessies

   1. van Urk

    Nu de meiden sinds februari 2018 ook geregistreerd worden als dienstplichtigen kun je net zoals Zweden net zo goed de militaire opkomstplicht voor jongens en meiden weer invoeren. Is er ook geen gezeik over personeelstekorten of geslachtsquotums.

    1. Bloem

     Laat die dienstplicht maar zitten. uiteindelijk zullen de kids van de opperbobo’s zich er onderuit weten te wurmen en mogen de “gewone” kids de kooltjes uit het vuur halen. Bovendien er is toch niets meer om voor te vechten in Nederland.

     1. van Urk

      Inderdaad Bloem. Uit recente onderzoek blijkt nog maar een klein 15% van de Nederlanders nog te willen gaan sterven voor zijn vaderland. Dat is een schrikbarende uitslag als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Finland waarvan 74% bereidt is om voor zijn land te sterven tegen o.a. een Russische invasie. Opvallend is ook dat in Oost Europa de cijfers hoger liggen dan in West Europa. In Oost Europa hebben ze geen last van de multicultuur en globalisering. Als ik straks op 4 mei een paar minuten stil ben, doe ik dat dus ook in het besef van een nauwelijks nog levende nationale cultuur.

     2. Bloem

      Beste heer van Urk, persoonlijk heb ik zeer goede herinneringen aan mijn eigen diensttijd, echter heb ik totaal geen interesse in een martelaarschap ten dienste van de Nederlandse heilstaat. Ook zie ik daar geen rol weg gelegd voor mijn eigen kroost. Dat lijkt mij meer iets voor bevlogen mensen als dhr. Quispel. Laat hem en zijn kinderen maar vechten voor de heilstaat waar hij zo fanatiek naar streeft.

 4. Ni28

  Bij de defensie zijn nog gezonde hersens te vinden zo te lezen. Zij hebben geld nodig en geen quota’s.

 5. Rechtsaf

  We hebben een minister van defensie die vrouw is, landen als Rusland lachen zich een slag in de rondte, die liggen compleet in de kreukels..

  1. Ernst Quispel

   Vergis je niet, vrouwenhaat is hier meer regel dan uitzondering.

   1. Rechtsaf

    @Ernst kijk daar is gelijk de “haat troefkaart” waarschijnlijk gevolgd door de “discriminatiekaart”

    1. Control

     @Rechtsaf

     Heb jij wel eens geprobeerd om onkruid uit je tuin te verwijderen?

   2. Jormungandr

    Ik haat jou…. En je moeder.

 6. Jormungandr

  Ploumen is een mannen hatende bekakte trut. Ze is stiekem zo lesbisch als wat, maar is getrouwd met zo’n onderdanig mannetje dat niks te vertellen heeft thuis, puur voor de buhne. Altijd bezig met zielige arme meisjes, de jongetjes kunnen dood vallen. Die leeft echt in haar eigen wereld.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.