Directe medewerker Trump over senator John McCain (81): ”Hij gaat toch dood, zijn mening doet er niet toe.”

De Amerikaanse politiek is in rep en roer, omdat een directe medewerker van Donald Trump respectloos is geweest naar één van van de Republikeinse senatoren: John McCain. Hij heeft een hersentumor en aangezien hij nauwelijks kans heeft tot overleven, zei een van de medewerkers van Trump dat zijn mening er niet meer toe doet.

McCain staat bekend om zijn kritische houding tegenover president Donald Trump, maar hij staat ook symbool voor een groep Republikeinse senatoren en congresleden van de oude garde. Trump heeft de steun van alle Republikeinen nodig en dit incident heeft ervoor gezorgd dat er nog meer respect is verloren. Zeker, omdat er geen directe excuses zijn aangeboden. Prominente Republikein, Lindsey Graham, heeft in elk geval aangegeven dat hij het een verwerpelijke opmerking vindt en eist dan ook excuses.

,,Het is een zeer walgelijke opmerking en als het bedoeld was als grap is het een vreselijk slechte grap”, zei Graham in de CBS-uitzending Face the Nation. ,,Ik zou willen dat iemand van het Witte Huis tegen dit land zou zeggen dat dit een totaal ongepaste opmerking was. Dat dit niet is wie wij zijn in deze regering.”

Graham is bevriend met McCain en met Trump en zorgt in dit conflict voor een brug tussen die twee personen, maar dit gaat nooit meer goedkomen. Sarah Huckabee Sanders, de woordvoerder van de president, heeft aangegeven dat het een ongelukkige opmerking was, maar heeft niet duidelijk haar excuses aangeboden. Waarom ze dat niet heeft gedaan, dat is onduidelijk en ook bizar, want het zorgt voor veel animositeit. Excuses aanbieden is een kleine moeite, maar het lijkt vooral afgehouden te worden, omdat de band tussen Trump en McCain niet te meer te lijmen valt.

McCain en Trump hebben niet de beste relatie. Trump heeft eerder gezegd dat hij McCain niet ziet als een oorlogsheld, omdat hij krijgsgevangen werd genomen tijdens de Vietnam-oorlog. McCain was de beslissende tegenstem in de Senaat waardoor een Republikeins wetsvoorstel om Obama-care af te schaffen er niet doorheen kwam, iets wat Trump hem zeer kwalijk nam. McCain heeft laten weten dat hij niet wil dat Trump zijn uitvaart bijwoont.

Trump haalt overwinning na overwinning binnen, maar lijkt niet veel energie te steken in de steun van de Senaat en het Amerikaanse Congres. Hij heeft alle steun nodig om zijn beleid er doorheen te krijgen en dat wordt nog belangrijker als de tussentijdse verkiezingen komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Bes Tolen

  Een naam van de medewerker van Trump wordt niet genoemd. Of is alleen maar sprake van een tegenwerker? Ik vond geen bericht op internet in deze. Wel wat andere en dat betrof een paar verdachtmakingen van niet al te intelligent niveau.
  Zo gaat het veelal.

  1. Duke

   Die opmerking was door Sarah Sanders gemaakt, achter gesloten deuren in het Witte Huis, dus niet bestemd voor het publiek maar uitgelekt. Ik zou zeggen dat het lekken een groter probleem is dan het maken van een onbeschofte opmerking.

   1. Ritter

    Duke

    Die opmerking werd niet door Sarah Sanders gemaakt.

    De opmerking werd gemaakt door een staf medewerker van het Witte Huis. (Kelly Sadler) in een privé gesprek.

    Neem maar aan dat ook bij privé gesprekken tussen Obama medewerkers onbeschofte opmerkingen zijn gemaakt. Maar die worden dan niet gelekt omdat veel media Obama steunden tijdens zijn presidentschap. Deze opmerking is dan ook door de media enorm opgeblazen om zo Trump te beschadigen.

    Helaas word Sarah Sanders ook enorm door de media gedemoniseerd en zelfs persoonlijk aangevallen door de journalisten van de gevestigde media. (eigenlijk zijn deze “journalisten” meer anti-Trump activisten dan echte journalisten)
    —————-

    Nolte: The Media’s Stupid Hysteria over Kelly Sadler and Michael Cohen
    http://www.breitbart.com/big-journalism/2018/05/12/nolte-medias-stupid-hysteria-kelly-sadler-michael-cohen/

 2. Bes Tolen

  Een naam van de medewerker van Trump wordt niet genoemd. Of is alleen maar sprake van een tegenwerker? Ik vond geen bericht op internet in deze. Wel wat andere en die betroffen een paar verdachtmakingen van niet al te intelligent niveau.
  Zo gaat het blijkbaar veelal.

 3. denk eens na

  McCain is dat niet die boef die voor de irak oorlog was en zijn vriendjes de olie uit de grond liet halen en het verschepen naar de usa, zo zie je maar krijg je toch nog waar je recht op hebt.

  1. Henk-Jansen

   Hoewel ik het absoluut niet eens ben met McCains politieke standpunten is zeggen dat mening er niet meer toedoet omdat hij toch gaat sterven aan kanker een belachelijke en respectloze uitspraak van Trumps medewerker. Het feit dat jij die persoon vervolgens gaat verdedigen maakt jou ook een zielige en respectloze eikel!

   1. denk eens na

    Die duivel heeft meer dan een miljoen levens op zijn geweten, met olie betaald, het intreseert mij totaal niets wat er met zo een machtswaanzinnige gebeurt

   2. Koos sssss

    Fout. Het gaat om een opmerking in een privégesprek, dat naar de media gelekt is. In dit geval is het niet aan degene die de opmerking maakte, om excuses aan te bieden, maar aan degene die deze opmerking gelekt heeft en daarmee de privacy van die persoon geschonden heeft.

    Ongeacht de aard en inhoud van die opmerking.

    Waarbij duidelijk mag zijn, dat je “binnenskamers” zo ongeveer mag zeggen wat je wil.

    De deugmenschen zitten er dus weer volkomen naast met hun opgeklopte commotie.

 4. Ritter

  “De Amerikaanse politiek is in rep en roer”
  ————

  Nee, de Amerikaanse politiek is niet in rep en roer………………..de Trump hatende media en politieke elite is in rep en roer omdat ze weer iets gevonden hebben om Trump aan te vallen.

  Inderdaad, een onsmakelijke opmerking van die mevrouw………….maar laten we niet vergeten dat McCain ook veel onsmakelijke opmerkingen heeft gemaakt en een berucht Trump hater is die o.a. verantwoordelijk is voor het smeer dossier over Trump.

  McCain heeft dit smeer dossier ( vol met roddels en leugens over Trump) verspreid om Trump te beschadigen. Dat is ook onsmakelijk!

  Maar daar horen we de media natuurlijk niet over…………want die vinden het best als leugens en roddels over Trump worden verspreid.

  Dat z.g “Steele dossier” stond vol met onbewezen roddels over Trump die McCain maar al te graag naar de FBI heeft gestuurd. En McCain zegt dat hij het weer zou doen.

  In de VS is er een harde strijd aan de gang tegen het politieke establishment ( waartoe ook McCain behoort) en over en weer worden er harde dingen gezegd.

  Maar alleen als het richting establishment gaat dan vermelden de media het en blazen de zaak enorm op. Als Trump word beledigd vinden de media en het politieke establishment het wel goed.
  ———–
  ‘I would do it again,’ McCain writes about release of Steele dossier to FBI

  http://www.foxnews.com/politics/2018/05/10/would-do-it-again-mccain-writes-about-release-steele-dossier-to-fbi.html
  ————–

 5. Chris Schoneveld

  Dit is weer zo’n geval waar iemand een privégesprek tussen medewerkers uitlekt om Trump zwart te maken. Ikzelf was ook al op het idee gekomen dat binnen niet al te lange tijd McCain het loodje zal leggen en dat zijn anti-Trump campagne binnen de Republikeinse partij vanzelf tot het verleden zal behoren. Het is toch niet zo vreemd dat ook bij Trump’s medewerkers daar soms opmerkingen over worden gemaakt? Het lekken van zoiets is juist verwerpelijk en verachtelijk, niet het gedrag van de medewerkers.

 6. Ritter

  Terwijl Trump de ene na de andere overwinning behaalt hebben de gevestigde media in de VS ( en hun napratende collega’s in Europa) het alleen over vermeende (!) schandalen.

  Trump haalt gevangenen naar de VS; bereid zich voor op besprekingen met NK enzovoorts, maar de media ( vooral CNN, NYT, WAPO) blijven Trump aanvallen en demoniseren.
  ————
  Trump triumphs on North Korea, stands strong on Iran, but media attacks continue
  http://www.foxnews.com/opinion/2018/05/13/trump-triumphs-on-north-korea-stands-strong-on-iran-but-media-attacks-continue.html

  1. Meester Kong

   @Ritter ff onder ons, is die Trump de terug gekeerde jezus op aarde?

    1. denk eens na

     Ik ben niet gelovid g maar hij komt dicht in de buurt vind je niet?

   1. Control

    jezus op aarde?

    😉

   2. sjun

    Vergeleken bij John McCain en Hillary Clinton wel.

 7. Beukman

  Respectloze opmerking inderdaad maar ach, kan gebeuren, zeker in een privé-situatie. Veel erger is het dat er na McCain’s dood amper nog iemand overblijft die Trump durft tegen te spreken, en dat is echt niet gezond.

  Trump heeft systematisch iedereen in zijn entourage die met hem van mening durfde te verschillen eruit gebonjourd, en vervangen door een naknikker.
  En dat terwijl iemand in een dergelijke belangrijke positie *juist* een kritische blik van anderen nodig heeft om het eigen oordeel te kunnen toetsen.

  Donald de narcist zal straks ongetwijfeld een GROTE bos bloemen op de kist van McCain laten leggen.

 8. Ernst Quispel

  De regering Trump heeft de moraliteit van een mafiabende.
  Dit incident is daar een trieste illustratie van.

  1. Signaal

   Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en uitkeringstrekker.

 9. Control

  ”Hij gaat toch dood, zijn mening doet er niet toe.”

  🙂

 10. Westerling

  Mensen met een olifantenhuid stappen over die opmerking heen.

 11. Floris

  McCain koos Sarah Palin als running mate.

  Dat zegt genoeg over die man.

  1. Ritter

   Floris

   Sarah Palin was het enige positieve aan de campagne van McCain.

   Hij stond op zwaar verlies maar door Sarah Palin stond hij op voorsprong tot de financiële crisis uitbrak.

   Toen maakt McCain de blunder om zijn campagne te onderbreken. Dat werd door Obama uitgelegd aan de kiezer als een zwakte waardoor McCain zijn voorsprong verloor.

   Sarah Palin is enorm gedemoniseerd door de media. Deze media klagen nu over “nep nieuws”. Maar in 2008 hebben deze media niets anders gedaan dan Palin te demoniseren en veel “nep nieuws” over haar te verspreiden.

   De media wilde ten koste van zowat alles dat Obama zou winnen. En daarvoor moest Sarah Palin kapot worden gemaakt.

   1. Beukman

    De media de schuld geven van de demonisering van Palin is een wel erg opzichtige truc om Palin zelf te vrijwaren.
    Drie feiten: Palin is onderontwikkeld, wereldvreemd, en inderdaad: dom.
    Ze weet niet wat Hamas is, kan Irak niet aanwijzen op de kaart, en kijkt niet naar het nieuws, omdat dit haar “sad” maakt.

    Begrijpelijk én eerlijk dat McCain het later als een grote vergissing heeft beschouwd om erin toe te stemmen om haar running mate te laten zijn.

    Sarah Palin quotes:

    https://www.alternet.org/story/104034/the_11_dumbest_things_sarah_palin_has_said_so_far

    1. Control

     Sarah Palin quotes

     🙂

    2. Ritter

     Beukman

     Die quotes die u aanhaalt zijn uit hun context gehaald en behoren tot de enorme demonisering die de media op Palin uitvoerde.

     Overigens zijn er ook quotes van Obama:

     “domme” Obama quotes:
     https://www.thoughtco.com/barack-obama-quotes-and-gaffes-2733986

     U schrijft: “Ze weet niet wat Hamas is, kan Irak niet aanwijzen op de kaart, en kijkt niet naar het nieuws, omdat dit haar “sad” maakt”

     Dat is complete onzin en toont aan dat u die onzin echt gelooft of weet dat het onzin is maar net doet of u het geloofd.

     Palin was voor 2008 een van de populairste Goveneurs van de VS. Een corruptie bestrijdster die opkwam voor de “gewone” man en ook de corruptie in haar eigen partij bestreed. Vandaar dat establishment Republikeinen niets van haar moeten hebben.

     Feit is dat zonder Sarah Palin McCain geen enkele kans had. Nadat Palin zich bij de campagne aansloot ging McCain van achterstand naar voorsprong op Obama. Toen begin hij de blunder om tijdens de financiële crisis zijn campagne te onderbreken. Dat heeft de kiezer hem niet vergeven en daarna ging hij van voorsprong naar achterstand op Obama.

     1. Beukman

      @Ritter
      Sommige van de zeer vele “domme” quotes van Palin zijn inderdaad uit hun context gehaald. De meeste echter niet, en iedereen kan dat checken, omdat er talloze interviews met haar op youtube en vimeo staan waarin de domme uitspraken compleet met context kunnen worden beluisterd.
      Ook voorbeelden van haar stuitende gebrek aan algemene ontwikkeling zijn aldus vereeuwigd.

      Misschien was ze een goede gouverneur. In dat geval kunnen we stellen dat the Peter’s Principle ook geldt voor gouverneurs.

   2. Ernst Quispel

    Dat Ritter Palin hoog heeft zitten verbaast uiteraard niet.

    1. Control

     Dat Ritter Palin hoog heeft zitten verbaast uiteraard niet.

 12. Ries

  Hé Beukman, je beschuldigt Trump van iets waar Merkel al jaren mee bezig is. Onwelgevalligen eruit bonjouren. Hetzelfde narcistische gedrag. Als je het ene roeptoetert, dan ook het andere. Niet dan?

 13. DolleDries

  Praktisch gezien heeft hij gelijk.

 14. Koos sssss

  Zoals gesteld, Trump haalt overwinning na overwinning binnen. Dat heeft er hoogstwaarschijnlijk mee te maken, dat Trump een behoorlijk zakelijk imperium heeft geleid en zich minder om de vorm bekommert dan om het resultaat.

  Die resultaten konden hem wel eens heel populair maken bij de USA bevolking.
  Dan hoef je je niet al te druk te maken om de mores van de kartel-kliekjes. Sterker nog……

  1. Frits Jansen

   Welnee, dat zakelijke imperium is grotendeels gebakken lucht. Trump is een merk, en dat heeft hij aan allerlei hotels opgedrongen.
   Hij wilde de bekendheid van dat merk uitbreiden naar de rest van de wereld, en bedacht dat een kandidaatstelling als president daarbij kan helpen.
   Vervolgens liep de grap uit de hand en werd hij warempel gekozen, dank zij het geklungel van de Democraten. En nu moet hij hard werken als steenrijke bejaarde. Logisch dat hij er alles aan doet om zich onmogelijk te maken, in de hoop op een afzetting die hem zijn vrijheid terug geeft, maar dat wil toch niet zo lukken.

   1. Holland

    Grappig inkijkje in de hersenkrochten van een wanhopig links warhoofd dat al zijn spinsels aan elkaar knoopt tot zijn eigen bubble-realiteit.

    1. denk eens na

     En hij is in de race voor een Nobelletje

 15. toetssteen

  Mzzz waepons of mass destruction????

 16. Frits Jansen

  Soms denk je even dat die Trump toch meevalt, maar zulke uitingen (nou ja, van een staflid) zetten je weer met beide benen op de grond.
  Fans die al een Nobelprijs voor de vrede voor hem bepleitten moeten terug in hun hok.
  Enfin, ook is wel eens voorgesteld Poetin de Nobelprijs voor de vrede te geven.
  En Wilders vindt al lang dat hij die verdient, als het hem lukt Nederland en de rest van de wereld te redden van de schijnbaar onontkoombare totale islamisering.
  Gelukkig beslissen koele Zweden over de toekenning van die prijs.

  1. ayreonaut

   Volgens mij zijn die “koele” Zweden de laatst tijd een beetje oververhit

 17. Frits Jansen

  Het is heel tegenstrijdig om het als verdienste van Trump te beschouwen dat Kim Jong Oen door de knieën lijkt te gaan.
  Zijn we op dit rechtse forum vergeten dat Noord-Korea een zwaar communistisch land is? De geschiedenis leert dat communistische regimes vaak instorten doordat een communistische economie niet werkt, en schrijnende armoede ontstaat.

  Neem de DDR. Daar zijn nooit sancties tegen uitgevoerd. Westerse politici waren als de dood de DDR te tergen, want die zou dan met Duitse perfectie tegenmaatregelen nemen.

  Maar toen de DDR instortte bleek het land volkomen failliet, uitgewoond en verarmd. De paar snelwegen die het land rijk was waren nog door Hitler gebouwd, en de meeste bruggen waren ingestort, zodat je telkens om moest rijden.

  Het vooruitzicht van westerse rijkdom heeft al menig regime op de knieën gekregen.

  Alleen dreigen vervolgens Russische toestanden, als die rijkdom gebakken lucht blijkt, en de dictator de schijn van rijkdom niet op weet te houden. Daarom *moet* Poetin aan de macht blijven: anders gaat hij de gevangenis in als oplichter.

 18. Florissa

  Sterker ,we gaan allemaal dood ,is dat even schrikken .

  1. Paaldanseres

   Precies. De een wat vroeger, dan de ander. En daar is geen woord aan gelogen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.