Een verzorgd gebit is onmisbaar bij het maken van een goede eerste indruk

Waarom is een verzorgd gebit onmisbaar is voor een goede eerste indruk

Het maken van een goede eerste indruk is ontzettend belangrijk in het dagelijks leven. Zo kan dit namelijk veel verschil maken bij zakelijke ontmoetingen zoals een sollicitatie. In veel gevallen zal de eerste indruk voor een blijvend oordeel zorgen, wat uitermate vervelend is als de impressie negatief blijkt. Uit onderzoek is gebleken dat het menselijke brein in de eerste paar seconden van een ontmoeting al een oordeel velt. Zo zijn er enkele kenmerken waar men zich onbewust op focust in die seconden. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar een mate van zelfvertrouwen, persoonlijke verzorging, interesse en toegankelijkheid. Al is een goed onderhouden gebit een van de belangrijkste factoren. Gelukkig zijn er genoeg tips om de verzorging van een gebit te vermakelijke waardoor met voor de dag komt met een stralende lach. Hieronder is te lezen hoe men zijn of haar gebit gezond kan houden en wat hiervan de meerwaarde is. Daarnaast wordt ook dieper ingegaan op het belang van alternatieve gezichtskenmerken.

De meerwaarde van mooi gebit

De verzorging van een gebit dient serieus genomen te worden. Toch zijn er genoeg mensen die hier laks in zijn met de gevolgen van dien. Dit is jammer aangezien men waarde hecht aan een goed esthetisch uiterlijk van een gebit. Het is opvallend hoe sommige mensen zo weinig aandacht kunnen besteden aan hun tanden, maar wel uren voor de spiegel staan om elke haar in model te vormen. Helemaal wanneer er wordt bedacht dat men de rest van hun leven met hetzelfde gebit zal moeten doen. Daarbij vereist een goede verzorging slechts een paar minuten per dag, en kunnen tandartsen of orthodontisten zaken verhelpen als een scheef gebit.

Men gebruikt gezichtskenmerken om bepaalde karaktereigenschappen toe te kennen. Hierbij kan er gedacht worden aan iemand met een mooie glimlach, vaak worden deze mensen beoordeeld als een vrolijk, vriendelijk of toegankelijk persoon. Men krijgt bij dit gezichtskenmerk veelal de associatie dat een persoon leuk is. Ook zegt een mooie glimlach iets over de mate waarin een persoon zich bezighoudt met zijn of haar persoonlijke verzorging, wat voor veel mensen zeer belangrijk is. Deze indrukken krijgt men allemaal in de eerste seconden van een ontmoeting. Het is dan ook belangrijk om het gebit op orde te hebben als men de bovenste indrukken wil nastreven.

Sla je slag met een stralende lach

Een verzorgd gebit is vrij makkelijk te verkrijgen mits dit serieus genomen wordt. Het is geadviseerd om tweemaal per dag de tanden te poetsen, zo voorkomt men tandplak en daardoor ook gaatjes. Elke poetssessie dient minimaal twee minuten lang te zijn. Als men zijn of haar tanden poetst, dient dit met tandpasta gedaan te worden wat fluoride bevat. Fluoride versterkt namelijk het glazuur. Daarnaast dient men ook aandacht te besteden aan het tandvlees aangezien dit vrij snel ontstoken kan raken. Door het tandvlees lichtjes te masseren met een tandenborstel zullen de borstels tussen de tand en het tandvlees komen. Ook is het streng geadviseerd om gebruik te maken van vlosdraad, stokers of ragers. Zo blijven de tanden witter en voorkomt met tandvleesontstekingen. Om de bacteriën echt buiten te sluiten kan men gebruik maken van natuurlijk mondmater, dit verhelpt overigens ook een slechte adem. Een tandarts te Schiedam heeft een uitgebreide kennis van alle zaken rondom het gebit en kan dan ook gedetailleerde adviezen geven. Zo zal men nooit meer een slechte indruk maken door een slecht verzorgd gebit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.