Emmanuel Macron zal zorgen voor de opkomst van extreem-links en extreem-rechts

Emmanuel Macron, de president van Frankrijk, heeft in de vorige verkiezingen Marine le Pen verslagen, de voorvrouw van Front National (nu Rassemblement National). De radicaal-rechtse vrouw werd gevreesd voor haar ideeën door een aanzienlijk deel van de bevolking. Uiteindelijk is Macron, die vergeleken kan worden met D66, gekozen vanwege de aversie tegen Le Pen.

Sinds Macron is aangetreden als president van Frankrijk, met een meerderheid in het Franse parlement, heeft hij zich gedragen als een soort moderne Zonnekoning, omgeven door luxe en symbolisch gezag. Daarnaast heeft hij een liberale agenda weten in te voeren dat ongekende proporties kent in een socialistisch land als Frankrijk.

Elsevier bracht een artikel naar buiten over de demonstraties van extreem-links tegen Macron:

Macron is bijna een jaar aan de macht in Frankrijk. La France Insoumise is na de verkruimeling van Le Parti Socialiste de grootste ter linkerzijde, en moet niets hebben van de regering van Macron: ‘een systeem van de rijken, voor de rijken.’ Deze demonstratie, met een carnavaleske knipoog, is door de regering verklaard tot omstreden, omdat hij kort volgt op een uiterst gewelddadige confrontatie op 1 mei tussen politie en anarchisten.

De liberale economische agenda van Macron zorgt ter linkerzijde voor de opkomst van extreem-links, zoals de socialisten/communisten van La France Insoumise. De linkse conventionele partij van oud-president Hollande is, net als bijna alle sociaal-democratische partijen in Europa, ingestort. Er komen nu dus extreme variaties op die teruggaan naar de kernprincipes van het collectivisme en het socialisme.

Aan de andere kant is Macron, net als elke liberaal in Europa, pro-EU. De plannen van Macron met de Europese Unie zijn eurocratisch en daarmee ook de immigratieplannen. In Frankrijk zijn er verschillende ‘immigratiejungles’ en moeilijkheden met migranten in steden en dorpen, zoals de opkomst van antisemitisme. Als Macron niet met een goed en streng beleid komt aangaande integratie en immigratie, dan zal aan de rechterkant bij de oudere generaties en de jongere generaties een opkomst zijn van radicaal-rechts. Er is al een opkomst van radicale Identitairen en variaties van Rassemblement National.

De anti-Le Pen mensen hebben vorige verkiezingen gewonnen, maar dat is naar mijn mening alleen maar een voorbode voor een ruk naar het radicale links en het radicale rechts. Dit zal niet alleen effect hebben op Frankrijk, maar uiteindelijk ook op de rest van Europese Unie.

 

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  In Nederland zijn de radicale omvolkingspartijen -mbv. het stemvee- al decennialang aan de macht.
  Gematigde partijen zoals de PVV of FvD die de natiestaat willen behouden en de diefstal van de EUSSR tirannie willen stoppen maken in dit overbevolkt land van 18 miljoen virtue signalling Facebook-weekdieren geen enkele kans.

  1. Meester Kong

   @TRBK meisje meisje , weer gevallen in de de ketel, -gematigde partijen zoals de PVV en FvD- 18 mln virtue signalling facebook weekdieren……….
   Paddo’s met hennep, een wonderlijk soepje 🙂

   1. Archetype01

    het lijkt enkel extreem rechts, omdat je zo ver links zit.
    misschien iets om over na te denken.

  2. Ernst Quispel

   Two Ravens betreurt de uitkomst van het democratische proces en het beleid dat op basis ervan wordt gevoerd.
   Dat is zijn goed recht maart als democraat zal hij toch niet een fascistische staat, waarin het beleid van een extremistische meerderheid wordt uitgevoerd, bepleiten?

   1. DutchDropveter

    Democratisch… Niks democratisch aan je bevolking met een leugen als verkiezingsprogramma lokken. Gewoon verkiezings bedrog maar daar zal jij bij het VROM wel alles vanaf weten of niet Ernst?

    1. Archetype01

     1. met een leugen lokken
     2. de tweede grootste partij buiten spel zetten
     3. een meerderheid vormen met partijen die hun kiezers ook voorliegen.

     4. weg democratie

   2. Steve Van der Vekens

    Hij is er weer, en hij begint weer. Altijd dat gezeik Mien jong.

  3. Frits Jansen

   Natiestaten ontstonden in de 19de eeuw uit een onnoemelijk aantal vorstendommen.
   De EU is gewoon een volgende stap.
   Geen zin in? Dan krijgen we een Europa van multinationals.
   Linkse krachten vinden dat de EU een uitwas is van multinationals, maar in werkelijkheid doet de best wel wat om het Grootkapitaal in de hand te houden.

 2. Ritter

  Naar mijn idee is niet extreem rechts of extreem links een gevaar voor Frankrijk maar de sluipend islamisering die nu plaatsvind in Noord/West Europa.

  De massa migratie die nu plaatsvind zal grote demografische gevolgen hebben. We zien het al in de de grote steden waar de autochtone bevolking in bepaalde wijken is “vervangen” door migranten uit (vooral) de islamitische landen.

  Het aantal van dit soort wijken zal de komende jaren sterk toenemen als gevolg van de massa migratie die aanhoud (vaak onder het mom van “vluchteling”)

  De politieke elite en hun vriendjes in de media negeren de gevolgen van de massa migratie en de gevolgen daarvan op de demografie van Noord/West Europa.
  ——–
  De islamitische toekomst van Europa
  https://nl.gatestoneinstitute.org/10999/europa-islamitische-toekomst

 3. Ni28

  Kortom, als je er als het Midden niets van bakt wek je de extremisten tot een opstand. Dat klopt. Macron bakt er niets van behalve dat hij de Noordelijke geld wilt voor zichzelf jatten. Net als Mitterand de mark aan Kohl heeft ontfutseld zo zal Merkel voor Macron bezwijken om de kunstmatige vriendschap te behouden. Wel duur!

 4. Steve Van der Vekens

  We wonen in een kut-continent.

  1. Henk-Jansen

   Je hebt helemaal gelijk, Steve. Ik zou gelijk naar Afrika verhuizen 😉

   1. Archetype01

    oceanie 😉

    maar daar kom jij niet in want een werkeloze linkse uitkeringstrekker kunnen ze daar niet gebruiken

    1. Steve Van der Vekens

     Oceanië zie ik zeker zitten. Kan goed Engels. Ik zal rap geïntegreerd zijn.

  2. Ni28

   Europa heeft in haar geschiedenis altijd erg veel tijd nodig gehad om verstandige dingen te doen. Intussen als regel een hoop ellende beleefd. Andere continenten laten zien dat het altijd erger kan.

   1. Steve Van der Vekens

    Akkoord hoor, zo erg hebben wij het nog niet. Maar ik ben dat politiek correct geneuzel zo moe. En de Islam, die buiten dat, niets van het leven kent.

 5. Duke

  De Franse eurofiel Macron kun je vergelijken met een Napoleon die Europa wil veroveren of een Vichy-France die collaboreert met Merkel om de EU te domineren. Dan liever Le Pen.

 6. swetsnek

  DDS……………… wordt geregeerd door 4 ,5 personen
  Ik snap niet dat jullie iedere dag de ergenis van dit stront gepeupel aan vechten laat het los ga wat nuttigs doen boys and girls geef de trollen toch geen aandacht meer.
  Sterker nog geef DDS geen aandacht meer je leven wordt zoveel plezieriger geloof me .
  Het gezeik iedere dag hier opnieuw wordt wakker er zijn echt betere sites .
  Kijk nou eens naar buiten prachtig weer wie wil hier in discussie gaan met dat aftanse laaghartige van ernst guus en weet ik nog wie die worden allemaal betaald door DDS geen twijfel mogelijk.
  Doe net als ik pak een terrasje en laat de de boel lekker de boel .

  1. meijer61200

   Wijze en ware woorden Swetsnek. Die 5 randdebielen, o.a. de gefrustreerde Ernst, de imbeciele Guus, de eeuwige rukker Frits, maken de site er niet bepaald beter op. Begrijp jij waarom ze continue hun toetsenbord onder kotsen? Dit extreme uitschot heeft waarschijnlijk verder weinig te doen. En naar buiten zullen ze niet mogen, i.v.m. een enkelband vanwege allerhande delicten. Ik ga maar weer eens mailen met de redactie, hoe meer mensen dat doen, hoe beter. IP adressen zijn zo geblokkeerd.

  2. Rosasolis

   @swetsnek. Ik heb zeker 1 1/2 uur in mijn tuin gewerkt van ochtend. En nu zit ik met een heerlijke koele wijn om wat aandacht aan DDS artikelen. en brieven van anderen te besteden. Ik hou van commentaren van anderen te lezen, en ik hoop dat andere leden ook mijn commentaren waarderen. Ik heb ook vroeger redactie werk gedaan voor een bekende tijdschrift. Zodat ik weet hoe dat gaat: je bericht doorgeven, maar daarna niet te ver in gaan verdiepen.
   Ik ben ook gepakt door de trollen aan deze site. Geloof me, onze E. Guus is niet de ergste! Ik denk niet dat de gewone leden die commentaren geven een salaris krijgen.
   Maar wij kennen allemaal het vreselijk gevoel als je wordt aangewezen als idioot,
   “domoor”, imbeciel, trut, kl…zaak, etc. Je moet er boven staan als je krijgt zo’n haat
   bericht. Gewoon niet reageren!…omdat iedereen heeft dit soort troep ooit een keer gekregen! Ik ben met je eens dat de redactie sommige troll berichten zouden moeten
   verwijderen…zij moeten overleggen: wanneer is kritiek acceptabel, en wanneer gaan die beledigingen te ver? Als vorige Canadese, mis ik de Engelse vrienden die ik had op een wel-bekende site in ons land: Dutch News.
   Wegens veel te veel trollen van Engelstaligen, en niet alleen uit Nederland, werd dit
   fantastische informatie site overvallen door VEEL TE VEEL aggressive trollen. Zodat
   de redactie van Dutch News besloot begin van dit jaar, wel dagelijkse Nederlandse nieuws in het Engels te blijven uit te zenden…maar dan zonder commentaren van leden. Jammer, heel erg jammer voor al onze mensen van Engelse afkomst. Wij missen het contact met onze correspondentie vrienden op dit site. Ik hoop dat dit niet gaat gebeuren met DDS.
   En nu heb ik een idee: kunnen wij niet vragen voor een groep leden die dit vreselijke troll gedrag willen uitbannen. Om voordat je een bericht wil schrijven, dat je schrijft:
   “geen troll”, of zo iets? Kortom je kunt eens of on-eens zijn met de redactie of leden van DDS. Maar dan als je “geen troll” ben, dan zonder ooit iemand aan te vallen, je geeft je mening door over politieke zaken, of over vele andere actuele zakken in het dagelijkse nieuws. Kortom: velen van ons van Engelse afkomst hebben geen contact meer via Dutch News, en wij vinden dit heel erg jammer. Daarom proberen wij nu contact door te zetten via DDS.

   Dutch News, zodat wij verder proberen door te gaan via DDS. Ik denk dat ik een van de weinige ben van Engelse afkomst op dit DDS site ben, die probeert contact te blijven houden met een aantal vrienden op DDS, over politieke zakken en ook andere
   zakken in onze samenleving. Als iemand een andere opinie heeft, kan je via deze site
   hem of haar jou mening doorgeven…zonder beledigingen te uiten. Als je intelligent bent dan correspondeer je, en dan kan je misschien iets leren van iemand anders.
   Maar het trollen van leden van DDS moet nu afgelopen worden…Als jullie trollen dit
   site waarderen! SWETSNEK, ga gewoon maar door. Je heb vrienden; ik hoop dat ik een van je vrienden ben.

 7. Rosasolis

  Jammer dat de grote middenstand partij van Sarcozy niet de grote winner was van
  Frankrijk in het nationale verkiezing van vorige jaar. Voor een hele tijd ging het goed met dit grote democratisch partij, o.l.v.Sarcozy. Maar…weg is weg, Ik verwacht inderdaad dat er binnenkort een zeer grote onenigheid strijd zal uitbarsten tussen ver-rechts en ver-links partijen en hun aanhangers door heel Frankrijk. En dan zal het verder gaan door alle EU landen. Ik hoop dat inmiddels E. Macron niet te veel wil omgaan met Trump, die relaties met de EU op de allerlaagste peil wil houden. Dat zou heel oneerlijk zijn van Macron, als hij zijn (onzekere) vriendschap met Trump denkt door te zetten, en Europa op 2 de plaats zou zetten. Waarom onzekere vriendschap met Trump?…Omdat wekelijks vriendschappelijk of collegiale relaties worden door Trump ineens afgebroken, omdat niemand kan echt lang genoeg samenwerken met hem.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.