Gelukkig: Openbaar Ministerie onderzoekt verwerpelijke uitspraken in As Soennah-moskee

In Nederland hebben we problemen met een aantal moskeeën waarin haat gepredikt wordt, geweld, vrouwenbesnijdenis en onderwerping van ongelovigen. Een van die moskeeën, de As Soennah-moskee, is een plek geweest waarin geweld werd verheerlijkt tegenover ongelovigen en de alawieten, ‘verlichte moslims’.

Dat bevestigt het OM aan het AD. „We bekijken op dit moment of een of meer uitspraken uit de uitzending van Nieuwsuur strafbaar zijn”, aldus de woordvoerder.

In het programma zijn fragmenten uitgezonden van uitspraken over het nut van besnijdenissen. Voor mannen zou een betere hygiëne hiervoor de reden zijn, bij vrouwen is het doel dat zij minder lusten ervaren.

Ook komen de doodstraf, lijfstraffen en andere onderwerpen ter sprake.

Verwerpelijke uitspraken, maar het lijkt niet ongewoon te zijn in deze moskee en misschien ook niet in andere moskeeën. Het is ook moeilijk om er überhaupt controle op te hebben, want moslims zien elkaar als broeders en zusters en de banden zijn sterk. Hierdoor is het meer een gesloten geheel en aangezien Arabisch niet een van de meest bekende talen in Nederland is, valt het ook minder snel op. Want hoe lang gebeurt dit eigenlijk al?

Misschien is dit het begin van een beerput vol ellende, of misschien valt het wel mee allemaal. Al met al zijn dit soort uitspraken verwerpelijk en moeten er passende maatregelen tegen genomen worden en de sprekers gestraft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Ernst Quispel

  Ja, dit is zowel onvermijdelijk als noodzakelijk. Het is ook van groot belang dat hierover op korte termijn jurisprudentie ontstaat.

  1. Rechtsaf

   @Ernst jurisprudentie?! helemaal niet, dit moet uitgebannen worden uit onze maatschappij vandaan, er zijn namelijk hele bevolkingsgroepen die door deze mafketels in hun eigen land (Nederland) belachelijk worden gemaakt, en Ernst begrijpt natuurlijk wel dat ik het over de echte Nederlanders heb hè.
   Wilders wordt vervolgd om uitspraken die uit zijn verband zijn gerukt.
   Dit soort imams moet je gelijk het land uit trappen, niks geen jurisprudentie, oprotten en snel.
   Maar jouw reactie zegt mij dat jij als islamlover het liefst alles vast wil leggen zodat de islam nog meer vaste grond krijgt..

   1. Pit

    @Rechtsaf: (…) islamlover…

    Kijk, nou snijden we hout!

   2. Ernst Quispel

    Het is me bekend dat in de kringen van wie u de ‘echte Nederlanders’ noemt men de rechtsstaat weinig waarde toekent.
    Ik ben een Nederlander die dat wel doet en meen daarom dat het aanpakken van haatzaaiende imams via de onafhankelijke rechter moet plaatsvinden. Die rechter heeft op dit moment te weinig duidelijkheid over de vraag hoe deze uitingen in de precaire balans van vrijheid van meningsuiting en haatzaaien dan wel oproepen tot geweld juridisch moeten worden beoordeeld. Er is behoefte aan juridische duidelijkheid en daarom is het uiterst nuttig dat As-Soennah moskee juridisch onder het vergrootglas komt te liggen.

    1. Frits Jansen

     De vrijheid van meningsuiting is heel ruim, maar in Europa niet zo ruim als in de VS. Een reden is dat wij hier in Europa geen neo-nazi’s willen faciliteren.

     Volgens de rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) is een van de weinige argumenten die wordt aanvaard om de vrijheid van meningsuiting te beperken gevaar voor de openbare orde.

     Dat betekent onder andere dat ze in die Assoena moskee elkaar de vreselijkste dingen mogen vertellen – zo lang ze die niet in de praktijk brengen op een manier die strijdt met onze wetten.

     Het EHRM is geen EU, maar van de Raad van Europa, die al uit 1950 stamt. Alle Europese landen zijn daar lid van, met uitzondering van Wit-Rusland, maar met inbegrip van de landen in de Kaukasus. De regels staan in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). In VVD-kringen vindt men dat uit de tijd, maar dan hebben ze het nog nooit gelezen. Dit verdrag geeft voor bijna elk grondrecht ook regels wanneer er van af mag worden geweken, bijv. als grondrechten botsen. Voor afwijkingen van die regels geldt een driestappentoets: 1) er moet in voorzien zijn bij natinale wet 2) het moet beslist noodzakelijk zijn in een democratische samenleving voor 3) een doel uit een limitatief lijstje dat per grondrecht verschilt.

 2. Gerlos

  Zal wel weer met een sisser aflopen.

  1. DirkSteen

   Daar ben ik ook van overtuigd!!!!!

 3. Ritter

  Er is maar één islam. Een “gematigde” islam bestaat niet.

  Islam is een gesloten systeem met een eigen rechtspraak (Sharia) . Verandering is daarom niet mogelijk.

  Nu moslims de islam meenemen naar Europa zien we daarvan de gevolgen.

  Een toename van eerwraak, kinderhuwelijken, vrouwenbesnijdenissen, sharia rechtbanken voor burgerlijk recht, jihadisme, safafisme, enzovoorts.

  Kortom, de massa migratie uit de islamitische landen heeft consequenties.
  ——-
  Schokkende reportage: “De openbare ruimtes in Franse moslimwijken waar vrouwen niet meer welkom zijn”
  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/schokkende-reportage-de-openbare-ruimtes-in-franse-moslimwijken-waar-vrouwen-niet-meer-welkom-zijn~a1d7e160/

  1. Frits Jansen

   U bent een trouwe Wilders-supporter, maar gematigde moslims bestaan natuurlijk wel. Wilders kletst zich daaruit door te beweren dat die moslims alleen maar gematigd doen maar het niet zijn. Nou, als ze dat consequent volhouden is het voor mij genoeg.

   Van het rijtje “eerwraak, kinderhuwelijken, vrouwenbesnijdenissen, sharia rechtbanken voor burgerlijk recht, jihadisme, safafisme” zijn de meeste onderwerpen bepaald door de cultuur van sommige mensen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

   “Sharia rechtbanken voor burgerlijk recht” hoeven helemaal geen probleem te zijn. Als het gaat om geschillen van het type “Rijdende Rechter” dan mag je je eigen geschillenbeslechtingsprocedure volgen (uiteraard voor zover de wederpartij het daarmee eens is.

   Toepassing van de Sharia in het familierecht is een stokpaard van Wilders. Als een man volgens de regels van de Sharia van zijn vrouw gescheiden is wordt dat onder strikte voorwaarden ook in het westen erkend, omdat je zo iemand nou eenmaal niet voor bigamie kunt vervolgen als hij hertrouwt. Maar de voorwaarden zijn streng: echtscheidingstoerisme naar een islamitisch land werkt echt niet.

   Massa-immigratie hadden we begin jaren ’80, toen veel gastarbeiders door averechts overheidsbeleid gedwongen werden meer terug te gaan. Afgezien van vluchtelingen is de migratie nu nog maar heel beperkt.

   U realiseert zich ook niet dat sommige moslims juist radicaliseren DOORDAT ze getergd zijn door de haat van westerlingen. Met u “hate-speech” kunt u terrorisme in de hand werken, lekker is dat! Flikker toch op met je nare praatjes!

   Als u een PVV trol bent moet u toch eens wat variëren met uw argumenten. Al moet ik u nageven dat u niet de typische PVV-spelling volgt.

   1. Vit

    @ Frits Jansen
    “U bent een trouwe Wilders-supporter, maar gematigde moslims bestaan natuurlijk wel.”
    Inderdaad, van de Surinaamse heb je geen last, zal wel door het Nederlandse kolonialisme komen waarschijnlijk.

 4. Peter Loosduinen

  Als deze haathut wordt gesloten open ik een fles cava !!

 5. springmaarachterop

  Deporteer dat ongedierte nu eens!

 6. Chauvinist

  ‘Verwerpelijke uitspraken, maar het lijkt niet ongewoon te zijn in deze moskee en misschien ook niet in andere moskeeën.’

  Misschien? Serieus? In elke moskee wordt gepredict uit de koran. De koran staat vol met haatzaaierij en oproepen tot geweld en moord! Je kunt naïef zijn en jezelf afvragen of deze walgelijke zaken in ‘misschien’ wel meerdere moskees wordt gepredict, maar jezelf dit serieus afvragen schuurt aan tegen zwakzinnigheid. Natuurlijk worden deze walgelijke zaken in meerdere moskees gepredict… in ALLE moskees! Hoe achterlijk kunnen mensen zelfs nu nog zijn om serieus te denken dat er moskees bestaan waar geen haat maar liefde wordt gepredict?!

  Een moskee is niets anders dan een islamitische kazerne waar een strijdplan jegens de ongelovigen wordt voorbereid…

  1. Marija

   ++++

 7. Babaji538

  Ik zou zeggen, dat u gerust
  de tijd mag nemen.
  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Het was een tijdje stil…

 8. Peter Loosduinen

  Het zou fijn zijn als het OM de koran eens goed zou doorspitten op zoek naar de teksten die niet overeenkomen met ONZE westerse waarden en normen.
  Wellicht kan er dan een verbod komen op het gebruik van dit boek in de moskeeën.
  Op het voorblad dient de volgende tekst te komen staan :
  Het lezen van dit boekje tast de geestelijke en lichamelijke gezondheid aan.
  Confronteer uw kinderen niet met de schokkende teksten en gooi dit boekje na lezing in de papierbak of verbrand het in de open haard.

 9. Vit

  Zo verwordt Nederland tot een shithole country, we kijken er naar maar doen niets, zo langzamerhand wordt men wakker dat wel.

  1. Marija

   Wel, nog trager dan een stervende slak.

 10. Jantje

  1400 jaar bloeddorst, moord, geweld, plundering, beroving en onderdrukking, precies zoals crimineel Mohammed het heeft voorgeleefd.
  En dan nog verrast zijn?
  Maar dat onderzoek: Men deed een plas, men hief het glas en alles bleef zoals het was.

 11. nienke

  Nu pas……. ze wisten dit al jaren!!!!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.