Schokkend: de Dam is een zwaarbeveiligd gebied geworden om lawaaiactivisten tegen te gaan

Geen categoriemei 04 2018, 19:00
We hadden de afgelopen jaren natuurlijk al meer beveiliging bij dit soort collectieve evenementen, maar vanavond wordt bij de Dodenherdenking de Dam zwaarder beveiligd. Het zijn maatregelen tegen de lawaaiactivisten, die lawaai willen maken tijdens de twee minuten stilte.

Tientallen agenten houden op de Dam in Amsterdam toezicht bij de voorbereidingen voor de Nationale Dodenherdenking. Het gebied rond het monument, waar vanavond de officiële genodigden zitten, is afgezet voor publiek, net als de toegang tot de Nieuwe Kerk. Daar vindt voorafgaand aan de herdenking een bijeenkomst plaats.

Rond het plein zijn vele tientallen agenten aanwezig. Bezoekers met verdacht gedrag worden aangesproken en gevraagd hun tas open te maken. Volgens de agent zijn er niet meer politiemedewerkers op de been dan tijdens een 'gewone' 4 mei.

Alhoewel er gezegd wordt dat er niet meer agenten zijn dan bij een 'normale 4 mei', toch lijkt het qua procedures en maatregelen veelal rekening te houden met activisten die toch lawaai willen maken. Het officiële evenement is afgelast, maar het houdt opstandige eenlingen natuurlijk niet tegen om alsnog lawaai te gaan maken. Het punt is dat je lawaai pas merkt als het er is. Je kan dan iemand wel oppakken, maar het kwaad is dan al geschied.
https://twitter.com/Mersbergen/status/992394928847245313
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten