Helft door Nederland gegeven politieauto’s aan Sint-Maarten na 8 maand al total-loss!

Sint-Maarten ontving 18 politiewagens van de Nederlandse overheid. Een paar maanden na orkaan Irma zijn er nog maar zo’n tien operationeel, volgens justitieminister van het eiland Cornelius de Weever. Zo meldt de Telegraaf.

Orkaan Irma heeft er flink huisgehouden. Het halve eiland lag in puin en de orkaan was nog niet voorbij of er was al sprake van plunderingen en andere criminaliteit. Dit was dan ook de reden voor de aanvraag wat betreft deze voertuigen. Ze wilden op Sint-Maarten zo snel mogelijk de orde zien te herstellen en zichtbaar zijn voor de lokale bevolking.

Het lijkt dus een beetje ‘eiland-mentaliteit’ te zijn dat de toestand van deze voertuigen moet verklaren. Zo zijn er volgens Sint-Maarten slechts 15 voertuigen gearriveerd en fungeren vijf van deze voertuigen nu nog slechts als reserveonderdelen voor de overige tien voertuigen. Een parlementslid van Sint-Maarten spreekt echter over ‘afdankertjes’ van de Nederlandse overheid die voordat ze zijn verscheept al afgekeurd waren maar toch zijn verzonden. Hoe dan wordt verklaard dat tien van de 15 (of 18) auto’s nog wel gewoon rijden ondanks dat deze zijn gerepareerd met kennelijk afgedankte onderdelen, is nog niet bekend.

Het is dus vooralsnog onduidelijk wie hier gelijk heeft. Heeft Nederland (te weinig) flut auto’s gestuurd en Sint-Maarten gewoonweg laten barsten of heeft Sint-Maarten er een bende van gemaakt en leggen zij nu de schuld bij de Nederlandse overheid?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Bloem

  De corrupte overheid heeft er een janboel van gemaakt. Het waren weliswaar auto’s met om en nabij 2 ton op de teller, doch waren goed onderhouden. Wat de oorzaak is dat ze nu aan de kant staan, is niet achterstallig onderhoud. Vermoedelijk moet de oorzaak gezocht worden in het gebruik van onderdelen voor privé gebruik. Een aantal mensen heeft een leuk handeltje opgezet en de “zwarte piet”gaat nu naar de helpende hand

 2. Guus Geluk

  De overheden op de overzeese gebieden zijn niet te vertrouwen. Niet voor niets werd die mafklapper Van Putten laatst aan de kant gezet en de kop van Marlin rolde ook.

  Voorlopig een slag om de arm houden.

  1. Mart

   Hier mee ben ik het volkomen eens met Guus.

  2. Punt

   De overheden op de overzeese gebieden zijn gewoon te vertrouwen. De politici zijn competent en betrouwbaar, het zijn uitstekende bestuurders.

 3. sjun

  Voortaan maar politiepaarden die kant op doen. Niet alleen beter voor de portefeuille maar ook beter voor het milieu.

  1. denk eens na

   Die belanden op de BBQ, niet doen dus

 4. vikingkiowa

  juist ja, dus je krijgt iets het gaat stuk en dan klagen dat je troep kreeg ???… beetje hetzelfde als met een bepaalde smaak asielzoekert hier, krijgt een huis, verzekering, knaken om in te richten en te leven en dan klagen dat het niet goed of genoeg is.. gaaf ga ik ook proberen.

 5. denk eens na

  paard /bek kijken

 6. Westerling

  Ze kunnen niet rijden, laten we ezels sturen.

 7. Ni28

  Wie zei dat nu ook weer dat die eilanden op de Marktplaats moesten?

 8. Koos sssss

  Ik krijg een lumineus idee. Die eilanden op Marktplaats zetten is flauw. Maar die eilanden handhaven is kolonialisme. Dat moeten we niet willen met zijn allen. We geven die eilanden hun zelfstandigheid en bij wijze van ontwikkelingshulp sturen we ze capabele lieden zoals mw. Simons en de heren Denk.

  Kan men daar mooi een zwart-islamitische heilstaat bouwen en als extra ontwikkelingshulp sturen we arbeidskrachten. Kanaleneiland zit er vol mee, asielzoekers krijgen een echt vaderland, Suri’s en Antillianen, die Nederland toch maar köt vinden gaan ook mee.

  Wij blij, zij blij.

 9. lugar

  Ze hebben wel benzine?

 10. Ruud562

  Vaststaand feit is dat op al die eilanden de corruptie overheerst!
  Een gegeven dat de ook ruim bekend was bij de ‘witte’ bestuurders voorheen!
  Een gegeven dat zonder meer in stand blijft of is verergert sinds men daar overging tot zelfstandig bestuur (maar dan wél gekoppeld aan het financiële infuus vanuit het deugzame Nederland)!
  Dus geen verbazing!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.