Jodenhaters blijven Anne Frankboom keer op keer vernielen: “Dit is een aanslag!”

Tot tweemaal toe is gisteren de Anne Frankboom in Waalwijk vernield. De boom is een ‘afstammeling’ van de boom die voor haar huis in Amsterdam stond, maar dreigt nu door aanhoudend geweld te sterven. De stichting Wandelpark Waalwijk spreekt van een regelrechte aanslag: “Zo noem ik het. Een aanslag op het goede fatsoen en op verdraagzaamheid!” Aldus voorzitter Theo van Bracht.

Wie denkt dat antisemitisme zich alleen afspeelt bij politieke partijen die meer van de Bosporus houden dan de Rijn, of bij harteloze ondernemers met eurotekentjes in de ogen, komt bedrogen uit. Tegenwoordig koelen jodenhaters hun woede zelfs op bomen in een wandelparkje in een Brabants dorp. Wat hebben bomen te maken met Joden, vraagt u? Nou, niet alle bomen. Maar eentje is voortgebracht uit zaden van de befaamde Anne Frankboom uit Amsterdam, waarop de tiener uitkeek tijdens het schrijven van haar dagboek.

Tot tweemaal toe is die boom gisteren gesloopt:

“Voor de tweede keer binnen 24 uur is de Anne Frankboom in het Waalwijkse wandelpark vernield. Nadat onbekenden in het weekend de stam hadden afgebroken, werd de boom maandagmiddag zo goed mogelijk gerepareerd. Maar nog dezelfde avond is de paardenkastanjeboom opnieuw vernield. De stichting Wandelpark Waalwijk is verbijsterd.

,,Dit is een aanslag, want zo noem ik het, op het goede fatsoen en op verdraagzaamheid”, zegt Theo van Bracht, voorzitter van de stichting. Hij heeft maandagavond nog contact gehad met de politie en gaat donderdag formeel aangifte doen. ,,Een heleboel mensen zijn ontdaan door deze vernielingen. We krijgen veel verdrietige reacties.””

Laten we hopen dat de boeven die de boom meerdere keren molesteren een fikse celstraf tegemoet gaan. Blijf met je poten van onze bomen af, naarlingen! En al helemaal als die bomen in verband staan met de nagedachtenis van de Tweede Wereldoorlog en Anne Frank. Dan helemaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ni28

  Vergelijkbare aanslag op een monument zoals de IS in de bezette gebieden deed. Niet in grootte maar moreel gezien hetzelfde.

 2. van Urk

  Dat kunnen alleen maar Hamas knuffelaars gedaan hebben gezien het feit dat Israel wat te vieren heeft.

 3. Baron von Munchhausen

  Na de oorlog mocht niemand iets zeggen over Joden; behalve dat zij goed waren.
  Nu is het, na de ISIS, dat niemand iets mag zeggen over de allesvernietigende Moslims.

  1. Guus Geluk

   U heeft gelijk, afgezien van uw bewering dat men niets meer kan zeggen over de moslims. Het taboe wat daarop lag is grotendeels verdwenen. Klassieke rechtse bestuurderspartijen vormden regeringen met islamkritisch rechtspopulistische partijen.

   1. DutchDropveter

    Populistisch wil zeggen probleem aanwijzen maar een oplossing hebben. Ik denk dat u nog niet helemaal wakker was de afgelopen 15 jaar er zijn oplossingen maar we willen tevens politiek correct zijn en dat gaat niet samen. Soms moet je met de harde hand werken om iedereen op het zelde spoor te krijgen.

    Dus Guus wat nou populistisch kom eens met wat beters drollenvanger

   2. Rechtsaf

    Soms kun je beter echt je kanis houden Gustafff

 4. Bloem

  Is dhr. Quispel afgelopen weekend in Waalwijk op bezoek geweest???

  1. denk eens na

   +++++

   1. denk eens na

    Inderdaad bij de Efteling gesignaleerd ,

    1. Bloem

     Hij is gek op linksche sprookjes

  2. Top

   Nee daar is hij te laf voor! Alleen flinke jongen achter zijn PC, Maar goed, hij heeft ook niets anders, of kunt u dat niet, tussen de regels van stukjes lezen?

   1. Bloem

    Beste heer Top, maakt u zich geen zorgen. Je hoeft niet op dit onderwerp afgestudeerd te zijn om zijn foute inborst te herkennen. Hij is antisemiet in hart en nieren en durft het nog hardop te ontkennen. Een zieke geest die zich verlaagd tot dit verwerpelijke niveau.

 5. denk eens na

  Of topic: niets over de anti eu regering in Italieen?

 6. Rosasolis

  Hoewel ik momenteel veel last heb van zaailingen van de verwilderde bomen van mijn buurvrouw, in mijn rozentuin, hou ik heel veel van mooi verzorgde bomen. Verzorgde bomen zijn heerlijk te zien, vooral de bloeiende bomen zijn zo schitterend in het voorjaar.
  Alleen ziekelijk gestoorde mensen vernielen mooi bomen, of een opkomende plant deel, afkomstig van een veel ouder boom! Ik heb geen bomen in mij voor-en achtertuinen. Maar ik heb vele zeer oude geurende roos varieteiten, die ik zou nooit kunnen missen.
  Zij zijn jaren geleden door een verhuizing in de midden van een droge, warme zomer doorgekomen…dagelijks heb ik veel water gegeven om ze te redden. En dit was me gelukt, met ze allemaal. Zij komen nu alweer in bloei…als oude vrienden. Zodat ik weer heerlijk geurende potpourri kan maken. Kortom: bomen en grote oude roos struiken zijn net als je beste vrienden. Wij moeten ze koesteren en niet kapot maken.
  De nieuwe kastanje boom van Anne Frank moet verplaatst worden naar een veilige omgeving zoals een mooie erfgoed die overdag beschermd is door beveiliging, en ieder avond gesloten voor de publiek is. Waarschijnlijk zijn de wortels van dit boom nog steeds helemaal gezond, zodat wat over is van de kleine boom, nog steeds geplant kan worden…Als het met mijn heel oude roos soorten ging, zal het ook gaan lukken met de
  geliefde boom van Anne Frank.

 7. Seneca

  Nederland is verloren!

  1. DutchDropveter

   Welnee we zijn niet verloren we zijn enkel terminaal ziek en hebben een kalender gekregen hoelang we nog te gaan hebben… Soort uitstel van executie en alle domme schapen in NL juichen het toe.

  2. Rosasolis

   @Seneca. Nee hoor, Nederland bestaat nog steeds. Ik heb gelezen dat de jonge boom
   van Anne Frank wordt verzorgd door een expert bomen doctor, en wordt binnenkort overgebracht naar een veiliger plaats.

 8. Pedrito

  Naast de gebruikelijke wetboeken, ook de sharia invoeren voor dubbele-paspoorters en notoire Jodenhaters ? Keert na enige tijd eindelijk de rust weer !

  1. van Urk

   Zoals gewoonlijk zullen de “aanslagplegers” weer om verwarde personen gaan. Vooral diegenen die hun tuinen verwaarlozen. https://waalwijk/waalwijk-is-veilig-maar-er-is-ook-zware-criminaliteit~aac4768c/

 9. Ernst Quispel

  Triest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.